Joanne Rowling

Då jag först noterade hennes födelsedag och fick se hennes karta slogs jag av intensiteten i hennes känslor.
Utan att klockslaget är fixerat så har hon ändå Månen någonstans i Jungfrun.
Alternativen blir både flera och spännande.
Skulle hon vara född tidigt, dvs morgon eller förmiddag, så bildar Månen en stark kontakt med både Uranus, Pluto o Saturnus mittemot. Detta är troligt, eftersom mycket i hennes känslor handlar om just intensitet, chocker och allvar. Hon miste även sin egen mor när hon var knappt 25 år, tror jag. Detta kan avspeglas i Månen-Pluto.
Månens troliga konjunktion med Uranus förtydligar hennes känsla för rättvisa och vänskap men även sympatin för allt som är lite udda och egendomligt. Detta betonar även hennes suveränitet och självständighet som författare.
Det är ofta som just Måne-Uranus-människor har en speciell talang utöver det vanliga. Genialitet. De känner ofta även ett klart s.k. "utanförskap" tidigt i livet och denna känsla har hon definitivt levt ut genom Harry Potter.
Skulle hon däremot vara född efter tolv på dagen så hamnar istället Månen i kvadratur till Jupiter. Detta är faktiskt ganska troligt det med, för här antyds både boende utomlands (Portugal) och "flera" barn (3 st hittills).
Månen-Jupiter gör henne inte bara skämtsam och generös utan kan även indikera s.k. världslig framgång (pengar).
En aspekt man kanske inte märker direkt är den stora trigonen mellan Mars i Vågen och Jupiter i Tvillingarna.
Denna tolkas ofta som bra för den rena fysiken men ger även "framgång" i sociala sammanhang, ex popularitet (Vågen).

Man undrar ju förstås om inte Merkurius borde vara mer tydlig? Eftersom detta styr hennes skrivande? Det tycker jag med, men troligen ligger den i tydlig eller stark aspekt till hennes MC eller Ascendent.

Avslutningsvis en av mina favoriter. Venus i Jungfrun i konjunktion till Uranus är ett typexempel på både "tur i livet" likaväl som framgång rent ekonomiskt. När det gäller kärlek är det ju även hennes andra äktenskap.

Återkommer förhoppningsvis när hennes klockslag dyker upp. Skulle någon hitta det så är glad om ni meddelar mig?

Jacob

Anebo Julafton 2007

 

J.K.Rowling