Neale Donald Walsch

NEALE DONALD WALSCH
Min goda vän BIBI träffade personligen Walsch nyligen på en båtresa och frågade honom helt enkelt när han var född!
På uppdrag av mig givetvis!
Tack Bibi!!!

För er som är nyfikna på författaren Walsch
klicka på länken nedan
www.cwg.org
Här följer ett litet Astroporträtt av författaren som skrivit
de uppmärksammade böckerna "Samtal med Gud"
BÖCKER

Walsch föddes den 10 september 1943 i USA
har nu fått korrekt klockslag; 04.19 i Milwaukee, Wisconsin, USA(juni 2009)

 

Som född i Jungfruns tecken finns en ambition att förstå tillvarons alla små detaljer.

Hans Måne ligger troligtvis i Stenbocken. Den gick in i Vattumannen sent under kvällen.
Om vi utgår ifrån att hans Måne ligger i Stenbocken så hittar vi här mycket av hans svårmod och pessimism, åtminstone "innan" han skrev sina böcker. Män med Månen i Stenbocken kan ha svårt med sina relationer till kvinnor men har även en stark ambition att "lyckas" i sin karriär. Är ofta bäst när de får bestämma och ta eget ansvar.

Merkurius (intellekt) i Vågen ligger i mycket behaglig trigon till Mars o Uranus i Tvillingarna och dessutom i liten sextil till Pluto i Lejonet. Intressant koppling till den andre kände författaren Dan Brown som har liknande aspekter.
Denna starka kombination förstärker hans intensitet och vilja att uttrycka sina lätt excentriska (Uranus) uppfattningar och är samtidigt mycket öppen och mottaglig för förändringar.
Merkurius sextil till Pluto ger suggestion och övertalningsförmåga men även en stimulerande kontakt med sitt "överjag" eller det undermedvetna.
Trigonen mellan Merkurius (tankar) och Uranus (intuition) hittar vi ofta hos extremt intelligenta människor med ett mycket intuitivt sätt att tänka på. (Kanalisering?)
Venus (kärlek) i Jungfrun (blyg) i aspekt till Mars o Uranus i Tvillingarna kan ge ett kaotiskt kärleksliv med mycket instabilitet men även "lätt" för att förälska sig. Dock svårare att uppleva stabilitet o kontinuitet i sina relationer.
I sin karta har han ingen tydlig aspekt till Jupiter i Lejonet. Antar att detta syns i hans korrekta karta.

 

Saturnus (allvar/begränsningar) i Tvillingarna antyder både mental försiktighet o en kritisk inställning till att uttrycka sig men även en stark förmåga att koncentrera sig på all form av tankeverksamhet.

Då jag själv läst hans tre första böcker kan jag spontant tänka mig att han är född sent på dygnet men ändå har Månen i Stenbocken. Beroende på korrekt tidpunkt har han antingen Månen i s.k. trigon till Neptunus eller till sin Sol i Jungfrun.
Detta förstärker hans fantasi och humanitet eller hans förmåga att hitta balansen i sitt inre mellan just det kvinnliga och det manliga.

PS. Ämnar inte kommentera böckerna. Kan dock rekommendera dem varmt då de är fulla av både allvar och humor. Antingen tar man dem till sig och reflekterar över dessa insikter eller så läser man dem bara med humoristisk distans. Oavsett personlig inställning så är böckerna fullständigt "ofarliga" att läsa. Man ler eller förundras...