Från Göteborg till Anebo

 "The Long and Winding Road"?

 Då jag föddes som "oäkta" barn 13 augusti 1956 var mina föräldrar fortfarande ogifta. De gifte sig först 31 augusti 1956. De bodde inhysta i ett kök hos en arbetskamrat nära SKF i Gamlestaden i Göteborg. Från januari 1957 fick vi en egen lägenhet på Blidvädersgatan 35 B i stadsdelen Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Efter mina systrars födsel 1965 flyttade vi bara något kvarter till nr 9 E innan flyttlasset gick till Norumshöjd 45 i Tuve. 

 Efter påbörjat gymnasium på Schillerska så fixade min mamma en omodern lya på Stampgatan med enbart kallvatten och gasspis. Toaletten var i källaren i huset mittemot på gården. Sådant var livet på 70-talet.

Då mina föräldrar skildes bodde jag i min pappas lilla mysiga 1:a på Gårda intill Liseberg i de gamla träkåkarna som är rivna idag. Träffade Madeleine och flyttade 1975 (?) till en "riktig" modern lägenhet i Gårdsten i Angered utanför Göteborg. Bodde på både Saffransgatan, Timjansgatan och Kanelgatan innan vi skildes åt 1982.

Innan den definitiva flytten från Göteborg sommaren 1984 hann jag med korta boenden i Björkekärr, Lunden och Gamlestaden.

Installerad i mitt nya paradis i Anebo bodde jag senare en tid i Målerås med Josefine. Bodde även några år i Nybro under 90-talet med Cecilia innan flytten till Simrishamn i Skåne 1996. Fram till 2002 bodde jag på fyra olika ställen i Simrishamn och kan fortfarande sakna den fantastiska miljön.

Hemkommen till Anebo sommaren 2002 har jag stannat och ägnat mig åt renovering av den tidigare helt omoderna stugan som inte ens var tilläggsisolerad mot vinterkylan. Förr hade man ju små rum med stängda dörrar och liten kamin och det räckte gott.

Från 2003 hade jag dock fått både vatten och toalett och fortsatt med renovering av fönster, utsidan och övervåningen. 

Har idag 2018 inga planer på att flytta mer...

The Beatles
 "The long and winding road"