Nyårskrönika 2016

Nyårsnatt i Sveriges huvudstad Stockholm
Fredag 1 januari 2016 kl.00.00
(Livsväg 2)

Har precis lidit mig genom en sammanfattning av 2015 i "Rapports Årskrönika" för att kunna blicka framåt i jämförelse och var tvungen att se det två gånger. Starka känslor, grymhet, sorg, förtvivlan, vanmakt, meningslöst våld, 3-årige Alan på stranden, Paris x 2, Tunis, Syrien....  knappt man kommer ihåg de positiva sakerna - o mitt i alltihop ett barndop från kungahuset. Snacka om kontraster.

För hela världens del så fortsätter Uranus-Pluto sin explosiva effekt och vi får nog räkna med fortsatta oroligheter i vissa länder. För sveriges del hamnar dessa spänningar i området som styr relationer och kortare resor/transporter, vilket jag tolkar som lite tragikomiskt med tanke på de problem SJ redan har. Solens kontakt med denna Uranus-Pluto bidrar även med att försvåra för de som styr och bestämmer, ex statsministern och företagsledare. 

 För Månens del ser det däremot mycket positivt ut. Konjunktionen med Jupiter i Jungfrun ligger relativt lugnt i det 12:e huset och stimulerar dessutom svagt både Merkurius i Stenbocken och Venus i Skytten. Detta kan tolkas tvetydigt. Dels kan det betyda många ensamma kvinnor och barn men samtidigt ligger det mycket omsorg och positiv energi kring dessa. Symboliskt antyder detta generösa kvinnor och resor med barn och/eller familjen. Tolkar man detta ur ett flyktingperspektiv andas man optimism. Merkurius bidrar med bra dialog mellan kvinnor och bidrar med sunt förnuft och logik (Stenbocken). Slutsatsen ändå att det blir ett mycket bättre år för både barn och kvinnor. Inte alls samma lätthet för en del män.

Merkurius i Stenbocken stimulerar kvinnor och 4:e huset tyder på många samtal om familjen och det förflutna, men samtidigt finns en viss spänning i dialogen. Spänningen mellan Merkurius i Stenbocken och Mars i Vågen brukar tolkas som en ren grälaspekt och konflikter kan förekomma med både vassa föremål och vapen. Traditionellt är detta även symbolen för eld. Kanske många olyckor eller bränder nyårsnatten? (Såg på nyheterna tidigare ikväll att en skyskrapa brann i Dubai?)
Här ser vi även personer som uppkäftigt uttrycker sig utan att tänka (nej, jag har inte denna) och bäva månde alla politiska debattörer. Presidentval i USA i november? Trump är väl arketypen för denna aspekt? Nyckelordet skulle kunna vara skjutjärnsjournalistik. Dock tycks kvinnor ha ett mera logiskt sätt att tänka och uttrycka sig på och en mer positiv attityd.
Många bloggare kanske hamnar i konflikter?

Venus i Skytten kanske verkar romantiskt och lättsamt men måste nog smyga in en liten brasklapp. Även om verbal "kärlek" och fagert tal kan förekomma så tenderar kärleken att vara både oväntad och kortvarig och trolig besvikelse är att vänta om en ny relation inleds obetänksamt eller impulsivt. Detta för er som tänkt starta en NY relation, inte för er som redan lever i en. 
Venus-Uranus innebär kort och gott just förälskelse. Även om det tar eld snabbt och gnistrar som ett tomtebloss, så finns risken att man vaknar lite senare och uppptäcker en brusten illusion :(
Kortvarig passion troligen men Neptunus i Fiskarna ger ofta en illusion av det orimliga (Askungen) och uppvaknandet kan lätt leda till en krass verklighet. 
Indirekt är detta en ren berg-o-dalbana när det gäller ekonomin men "turen" gäller bara om man verkligen känner sig förälskad. 

Mars i Vågen hamnar i sveriges karta i 1:a huset och kan innebära att man agerar lite provocerande gentemot omvärlden. Politiskt käbbel är bara förnamnet. Samarbete blir vanskligt eftersom kvadraten till Merkurius är forcerad och minst sagt odiplomatisk. Annars ligger Mars lätt neutral och kan användas med framgång i sportsliga aktiviteter. Zlatan är Våg och en mycket typisk Mars-person. EM i sommar?
Sker något extremt så kan ju offentliga personer hamna i skottgluggen eftersom den ligger i 1:a huset. 

Jupiters läge i Jungfrun indikerar en stor hjälpsamhet i det fördolda och kanske omsorgen om utsatta verkligen blir effektiv? 12:e huset visar ju på aktiviteter i det tysta och "osynliga" och har även en andlig dimension, så här finns mycket empati och kärlek till barn och kvinnor. Framgång för "institutioner" som sjukhus mm. En annan kul kombination blir ju "framgång för familjer/barn/kvinnor med resor". 
Rent praktiskt är detta en handlingskraftig energi och Jungfrun älskar ju att bringa ordning i kaoset så kanske även du kan se över dina gamla förråd? Som en ren bonus kan nämnas att denna placering i Jungfrun tangerar både sveriges Sol i Tvillingarna och Månen i Fiskarna, så det lär bli en hel del "framgång" på flera olika plan, inte bara idrott.

Gamle Saturnus i Skytten ligger tyvärr i kontakt med både ASC i Vågen och MC i Kräftan och detta kan bromsa upp både ambitioner och anseendet mot omvärlden. Hur man anstränger sig så tornar bara problemen upp sig. Alla former av samtal och samarbeten (3:e huset) blir minst sagt komplicerade och kräver stort tålamod och diplomati för att lyckas. Rena mardrömmen rent politiskt. Detta kan tyvärr även inverka på alla former av kommunikationer inom landet. Suck, SJ.

Tror bestämt att sveriges anseende i världen kan försämras eftersom Saturnus verkar kylig och avvisande och Neptunus kontakt bara förvärrar signalerna med missuppfattning och förvirring som följd. (ID-kontroller?) Då Saturnus ligger i Skytten ett tag till lär kyrkan få fortsatta problem och skeptisismen ökar mot all traditionell religiositet. Skulle man lyfta fram något positivt kan man spåra en tendens till "ordning och reda" inom pedagogik och skola eller utbildning, men det kan även innebära att just skolorna får begränsade resurser? 

Då Uranus fortfarande ligger i Väduren något år till så kan detta innebära lite mer stress och oro för er som är födda mitt i Väduren. Detta gäller även s.k. kändisar eller offentliga personer. Uranus kontakt med Pluto ger en fortsatt hotbild mot offentliga personer och i det 7:e huset kan en del splittring/frigörelse förekomma inom partnerskap eller samarbeten. Nya koalitioner? Kanske antalet skilsmässor ökar? Uranus drivkraft är ju både frigörelse och självständighet och alla relationer måste ges stort utrymme för just frihet om de skall fortsätta.

Neptunus som redan omnämnts ligger ju några år till i Fiskarna och just nu passerar den genom sveriges 5:e hus vilket styr både föräldraskap och nöjeslivet. Den gammaldags papparollen försvagas eller blir mjukare och detta kanske även ökar feminismen? Inom underhållning blir det svårare för män än kvinnor och förra året miste vi ju bl a Magnus Härenstam (Tvilling). Neptunus har dock fortfarande en mjuk stimulans till Solen och gynnar de mer konstnärliga männen än de aggressiva. All kreativitet förstärks genom Saturnus disciplin och tålamod ger resultat.

Slutligen några ord om ickeplaneten Pluto. (Blev ju fråntagen sin status för några år sedan) Placeringen i Stenbocken är nu framme vid 15 grader och avlägsnar sig tackolov sakta från Solen på 10 grader. En halvkvadrat till Venus kan tyda på olovliga eller slarviga excesser (?) och förbjudna relationer kan vara farliga i längden. För ekonomin blir det rena rouletten. Både stark uppgång och överdrift (Lottovinster) eller orimliga chanstagningar eller en ökad olaglig handel med kärlek? Nätet flödar ju idag över med porr bl.a. Plutos opposition till sveriges MC ger en fortsatt instabil politisk situation med både hårt motstånd och plötsliga vändningar i målsättningar. Regeringskaoset lär fortsätta. Inte lätt att styra o bestämma idag inte. Kvadraten till Uranus förvärrar dessutom allt samarbete då "alla" vill bestämma och gå sin egen väg. Suck...  Pluto i 4:e huset kan även innebära "fara för hemmet" men jag föredrar att tolka detta som en omdaning av hela vår syn på just familjen."Kärnfamiljen är död" - enkelt uttryckt. Ett starkt intresse för det förflutna kan öka såsom släktforskning och arkeologi. Dessa "faror" gäller inte dig om du inte har några viktiga punkter i Stenbocken. 

Sammanfattningen måste ändå bli starkt positiv. Under de senaste åren har s.k. negativa energier dominerat och nu är de dels färre och dels inte lika starka. Både Månens och Jupiters starka positiva energi kommer att gynna de flesta i Sverige och ni som har viktiga punkter i Jungfrun kan se fram emot mycket stimulans.

Man kan ju tycka att det inte kan bli värre än 2014 o 2015 men förhoppningsvis kan empatin och de medmänskliga tendenserna öka och jag hoppas att vi är många som försöker dra vårt strå till stacken. Ingen kan göra allt - men alla kan göra nåt. 

Jag önskar er alla en god fortsättning med att till slut avslöja arbetstiteln på Boken som planeras klar under vintern. 

Valet står mellan "Astrologens hemligheter" och "Astrologens Drömmar" så det kanske slutar med "Astrologens Hemliga Drömmar"? 

Gott Nytt År alla, nära o kära och på andra sidan <3

Jacob

PS. Reserverar mig för både stavfel och fel meningsbyggnad Pia, eftersom detta tvingades skrivas i hast och nu är det nya året redan igång. Jag får korrekturläsa imorgon. DS.