"21 december 2012"

"End of Times - or a new Beginning?"

KLICKA för STÖRRE bild

Här är kartan för Soluppgången i London (0 grader Greenwich) den ödesmättade dagen 21 december 2012. Det exakta klockslaget är 08.11 i London, vilket blir kl. 09.11 här i Sverige. I Sverige går dock Solen upp runt 08.30 här i Anebo, drygt 40 min innan den går upp i London. Är ni med i svängarna? De 40 min är avståndet mellan Sverige o London... för Solens uppgång.

 

Dock anser jag att Solens ingång i Stenbocken borde gälla och den sker inte förrän kl.11.13 i London. Men då är kl.12.13 i Sverige o Månen går precis upp i öster..

 

Du kan ju jämföra med din egen karta och se hur du mår, hehe...

 

Återkommer med fördjupad analys snart.

Svaret är NEJ!

 

 För 40 år sedan var det häftigt att se en film som hette "2001: a space oddity". Det kändes avlägset, hisnande, futuristiskt att tänka så långt fram. John Lennon, Alfred Hitchcock och Olof Palme levde fortfarande och ingen pratade om Osama bin Laden, George Bush jr, ozonlagret eller klimatfrågor. Tjernobyl o Harrisburg producerade ofarlig el och datorerna var ännu gigantiska och dyra.

 

Det fanns dock orosmoln. Kalla kriget, Vietnamnkriget, drogkulturen, energikriser och en smygande miljökatastrof? Björn Gillberg avslöjade BT Kemi o "Miljörörelsen" startade på allvar. Vi fick tyvärr fler tv-kanaler och människor började skilja sig allt oftare. Astrologi och New Age började spira och folk började fasta och åkte till hälsohem.

 

Om vi nu tar ett språng fram till idag så är fortfarande frågorna många: Miljökrisen, klimathotet, världsekonomin, världssvälten, viruspandemier, tsunamis, vulkanutbrott, stigande temperaturer, militära och religiösa konflikter överallt idag och ett relativt nytt fenomen: terrorism.

 

Kan man säga att livet på jorden blivit bättre? Men alla har ju bredband och Iphones idag? Vi kan surfa och uppdatera varje litet steg vi tar och varje aktivitet vi gör. Främst datoriseringen har påverkat hela det globala systemet.

Inom finansvärlden med världens börser, inom världshandeln med snabbare handel, krig streamas i direktsändning och via satellit övervakas varje kvadratmeter av jordens yta. Du kan inte gömma dig.

 

Datorn styr idag de flesta av s.k. mänskliga relationer, via chattar, sms, twitter, facebook, msn, eller via mejl. Dagens barn och ungdomar SITTER hur många timmar varje dag?

 

Vad jag försöker beskriva är en "helt ny värld" som redan är här. Av alla moderna uppfinningar på 1900-talet är nog ändå Datorn den som mest påverkat och förändrat människans villkor, på gott och ont.

 

Ekonomi och pengar är idag ett blodsystem som präglar i stort sett alla aktiviteter. Börsen styr över både politik och samhällsekonomi och lönsamhetskrav slår ut företag på löpande band. Hur många "svenska företag" finns idag kvar att skryta med? Outsorcing (att lägga produktion i billigare länder) är nästan ett måste i den heliga konkurrensens namn.

 

Den 21 december är ett andetag bort. Den magiska tidpunkten kommer garanterat att ställa till med en gigantisk mental förvirring. Det känns idag nästan som om många bara håller andan av bävan. Vad kommer att ske? Går jorden under? Kommer livet släckas ut? Kommer Jesus tillbaka? Frågorna är många men svaren desto fler.

 

Media och även "medier" tävlar i skräckpropaganda och många skor sig på bekostnad av människors rädsla. Jag har sett och hört drösvis med spekulationer om kometer och "osynliga planeter" (Nibiru) som åker förbi, magnetpoler som skiftar och slår ut all kommunikation och apokalyptiska bilder som rent ut sagt skrämmer folk från vettet. Skulle kunna skriva en lång lista över domedagsfenomen här, men avstår.

 

Vem är det som tjänar på detta? USA kunde som en följd av 9/11 inskränka individens frihet och har idag ett närmast kusligt system av övervakning av individen.

Själva fenomenet "jorden går under" kan ju även leda till att "allt måste göras NU - innan det är för sent" och då borde ju de flesta festa, konsumera och leva livet dessa "sista dagar", eller hur? Sålunda borde kommersen tjäna på "jordens undergång".

 

Finns det då fog för oron? Njae. Både ja och nej. Jag sitter inte inne med några solklara förklaringar utan  ser bara till faktisk verklighet. Se på Jordens hälsa idag med överbefolkning, världssvält och globala orättvisor. Se på Syrien, Israel o Gaza, se på Kina, se på miljoner fattiga och hemlösa "in the United states of America" - "Världens rikaste nation"?

 

Historiskt sett har hela utvecklingen antagligen gått för långt eller snett och det är lätt att tycka att mänskligheten kanske gjort sitt.

 

Det finns dock inga "astrologiska signaler" på att allt bara skulle kollapsa. Jag har noga studerat kartan över hela december och kommande januari och i detalj försökt analysera det märkvärdiga datumet 21 december men hittar knappt en endaste liten tendens. Antagligen blir det som en av forskarna på NASA sa i ett klipp på Youtube: "en helt vanlig dag, rentav ovanligt vanlig."

 

Jag har lagt in Jordens karta sedd från London vid soluppgången den 21 december, eftersom Nostradamus profetia anger denna morgon, så kan du själv se avsaknaden av viktiga aspekter. Kan du inte tolka själv så fråga vilken astrolog som helst.

 

Den enda effekt man skulle kunna tolka är en ovanlig form av "drake" mellan Jupiter-Saturnus-Pluto. De bildar nämligen ett udda mönster 150-150-60 grader denna dag, men detta kan absolut inte ha ett såpass globalt inflytande att det märks. (Pluto räknas ju inte ens som planet längre)

 

Skulle man tolka det cyniskt så är egentligen dagarna innan eller timmarna innan desto mer spända och intensiva. Solen-Månen i kvadratur dagen innan innebär definitivt en större global obalans mellan Yin o Yang och Månen kvadrat till Pluto är som starkast runt kl 02 på morgonen 21 december. Denna kan ställa till det för "oroliga själar"...

 

Min slutsats måste ändå bli, att det antagligen blir ett enda stort  antiklimax, där alla kraxande olyckskorpar får springa och gömma sig och vi andra kan andas ut.

 

Personligen är jag övertygad om att en eventuell "domedag" eller ännu värre "Jordens undergång" redan är här. Är det någon som missat den? Slå på din TV, om du orkar/vågar.

 

Jag tror att hela denna process kanske rentav inleddes med 9/11 2001 och sedan har det bara rullat på i en strid ström av s.k. globala fenomen; tsunamin 2004, terror överallt, bomberna i Madrid, bomberna i London, krig i Afganistan, Irak och nu högaktuellt i Syrien och Israel-Gaza.

Har någon glömt vulkanen på Island eller kärnkraftsolyckan med tsunamin i Japan 11 mars 2011? Rödfärgade, förgiftade floder eller de massvis av oförklarliga fenomen som dyker upp från ingenstans i år; hagelstormar i Texas, hundratals delfiner som självdör, tonvis med död fisk på norska stränder, egendomliga väderfenomen överallt, stora skogsbränder i Chile o Australien, Etnas utbrott, snöstorm i Libyen (!), hundratals starar som faller ner döda i Maryland, sköldpaddor som dör i tusental...... listan kan göras jättelång.......

 

Och så väntar vi på Jordens undergång? Fattar ni?

 

Jag tror Världens undergång är en lång, gigantisk process som kan komma att ta årtionden innan man ser konkreta bevis. Klimathotet, ozonlagret, dricksvatten, världsekonomin.

 

Detta "löjeväckande" datum 21 december är en matematisk groda. Det skulle bygga på att Jorden/Solen befinner sig på en viss plats som den bara gör typ varje 30.000 år (minns inte exakt) och att denna speciella plats då skulle innebära att "något tar slut" - för att "något annat" skall börja. Själva idén är absurd. Skulle kunna göra en liknelse vid midnatt den 1 januari kl.00.00 år 2000. Då tog ju hela 1900-talet slut och en "ny tid" skulle börja. Minns ni hur rädda alla dataexperter var? Vad hände? Jo, det var visst en äldre dator i en gammal affär på landsbygden i USA som havererade, eftersom den inte hade uppdaterat sin klocka...

 

Förlåt om detta blev långt, men jag anser att detta är viktigt att förstå. Dessutom har jag inte berört den rent andliga aspekten av detta fenomen. Enda andliga synvinkeln jag stött på i min research på Youtube, är en smått hysterisk hänvisning till bibliska texter där man även förväntar sig Kristus återkomst. Detta är dock inte enbart "positivt", ty "Han" skall komma med eld till jorden och förgöra allt ont och alla onda..(?)... för att allt skall väckas till liv och fortsätta (?)

 

Min personliga koppling till fenomenet är av helt annan karaktär. På 90-talet dök det upp ett helt nytt begrepp, nämligen "frekvenshöjning". Denna innebär i korthet att din förmåga att uppfatta högre frekvenser ökar och du blir då mer mottaglig för allt kosmiskt, inklusive högre vibrationer i etervärlden. Jag antar att detta fenomen redan lett till att allt fler människor utvecklat sin intuition och blir allt mer öppna för de nyare, högre frekvenserna av andlig medvetenhet.

 

Vi är ju faktiskt rätt komplicerade varelser, bestående av både en fysisk och en eterisk kropp, med auran runtom.

 

Låt oss hoppas på en bättre morgondag. Världen som den ser ut idag har redan "gått under", eller hur? Det kan ju inte bli värre, men troligen måste det till ännu värre konsekvenser innan mänskligheten och våra politiska makthavare får vilja och resurser att ta hotet om "utplåning" på allvar. Havsnivån kommer absolut att stiga. Frågan är bara hur fort och vad vi människor hinner göra åt det innan det blir ett globalt kaos...Läste nyligen att de "uppgraderat" till 4 grader inom de närmaste 50 åren - huvaligen.

 

Jag hoppas inte jag berört dig illa. Min avsikt har varit att öppna upp mer för ett vaknare beteende och ett större positivt ljus i tillvaron. Domedagsprofeter finns det gott om. Vänd dem ryggen så försvinner de.

 

Jag ämnar fortsätta mitt arbete både som astrolog och medmänniska även efter den 21 december, men jag kommer att ha CNN på under natten, just in case, hehe.

 

"you´ll never know, there might be a Gremlin in your space"

 

Avslutningsvis lite "motvikt" till all skräck-(skräp-)propaganda.

 

Det finns massor av organisationer som jobbar med en större andlig och global medvetenhet och för ett Healande av vår enda Jord. Som exempel kan nämnas den för mig relativt nya rörelsen thrivemovement.com och även förespråkarna för rörelsen "Zeitgeist" : se gärna den tredje delen som handlar om VAD människan kan göra för Jorden idag.

 

Min egen starka övertygelse är att vi alla måste försöka dra åt samma håll förr eller senare, för våra politiker är för rädda om sina egna positioner. Massrörelse och protester kommer nog att bli vardagsmat om inte de globala orättvisorna skall fortgå.

Kärlek, Ljus och en större förståelse av människans villkor måste öka om inte allt skall ta slut.

 

- God Jul och ett Gott Nytt Medvetande inför nästa år - hoppas jag <3