Hösten är äntligen här med ett lugnare tempo och alla underbara färger i naturen. Har under flera år nu funderat på att ta en ordentlig paus från astroarbetet. Främst beroende på att jag aldrig kommer ikapp med mina löpande projekt. Kan ju säga som många "egna företagare" - har aldrig haft semester...
Har faktiskt ingen aning om vad just "ledig" eller "semester" betyder. Hade jag haft ett fett bankkonto kunde jag ju unna mig en Timeout men efter alltför många år med en kronisk tidspress så har jag börjat tröttna.

Jag kommer att ta emot beställningar ett par veckor till men kan inte lova omedelbar leverans.

Lämnar därför redan nu en chockrabatt på 50 % på allt till er som tidig höst- och julklappsrabatt. Jag kan inte lova när jag är tillbaka med fullt fokus men håller er uppdaterad här på Starblog.

 I processen ingår även städning av alla länkar på denna hemsida. Vet inte ens hur många det är, men över 100 st. Kommer att ta bort många och lägga över dem digitalt i nästa e-bok, så de försvinner inte.

Jacob 21 september
Månen i Skytten

 
Läs hela inlägget »
 I ärlighetens namn har jag varken orkat eller haft tid att skriva något här på Starblog på länge. Sedan Boken kom ut den 22 juni 2017 har det mesta handlat om ett privat fokus på döden, sorg, krämpor och allt mindre tid till vila och avkoppling.

 Med en dåres envishet upprepar jag att jag skrev boken i första hand för mina vuxna barn. I andra hand till nyfikna klienter jag mött under mer än 40 år som astrolog. Den var egentligen inte menad som lärobok utan svällde snabbt till en encyklopedi eftersom jag har en tendens att vilja med med "allt" och lite till. Tanken var även att det bara skulle bli just "en" enda bok och då ville jag ju ha med så mycket som möjligt av kuriosa. Blev tvungen att dela upp den i olika sektioner; astrologi, världen idag med sociala medier och lite djupare, allvarligare ämnen som många anser vara tabubelagda, som döden, droger, ångest och "helvetet" eller livet efter detta. Allt kryddat med film, musik, humor och fotboll. Så det blev ju ingen renodlad astrologibok. Jag var nog dessutom lite synsk, för jag hade med ett omfattande kapitel som hette "Krig genom historien" men valde att ta bort detta. Det globala fenomenet Corona komplicerade ju dessutom livet inte bara för mig och alla processer pausade eller stannade upp. Påbörjade en revidering av boken där jag plockat bort nästan hälften och arbetade samtidigt med en antologi om Film, och allt detta stannade upp när man skulle fokusera på ren överlevnad och fick börja med handsprit och ansiktsmask...

Jag har inga problem med självkritik och kan idag konstatera att det var både för magstarkt och skrämmande för många. Känner mig ju ofta som "en finne i Guds arsle" (minns inte vem som skrev detta). Fick knappt någon feedback alls, undantaget en handfull personer som vågade kommentera och som min ena syster sa "bara att få ihop en bok och få den publicerad på egen hand var en bedrift". Då med det mest ekonomiska alternativet BoD där man bara betalar en grundplåt på runt 5.000 och får provision på sålda böcker (och 5 st egna ex). För att anpassa mig till tidens sociala medier (inte kinesiska Tik-Tok) så gav jag även ut den som e-bok, men den engelska versionen blev ren hybris då den kostade mig över 30.000 kronor, främst för hjälp med översättningen.

Har fram till idag ändå sålt över 120 st totalt och då är e-böckerna närmare 30 st. Ni kanske även minns att jag pratade om en ljudbok och det har ju idag blivit populärt och vanligt när vi översvämmas av poddar i alla ämnen. Dessutom går många idag med headset, öronsnäckor eller hörlurar och hjälper till att försörja Spotifys och Youtubes miljardärer.

 Men jag har fortfarande planerat att prata in den och distribuera eller sälja till symboliskt pris för er som föredrar att lyssna.

Sedan 2017 har jag mist båda mina föräldrar (båda under 2018 med tre månaders mellanrum), min ena syster fick cancer, blivit opererad flera gånger, mist 5-6 katter/kattor (en per år, ren "Jurkyrkogård" här hemma idag) och bokstavligen gått på knäna i min process att rensa ut och gå igenom mina föräldrars saker. Psyket är konstigt nog intakt (Måne i Scorpio) men kroppen vill inte längre köra i 200% som jag alltid gjort utan har börjat säga ifrån med konstant värk i armar och ben, ryggen har gett upp trots min yoga och en smygande artros i mina handleder. Läs nu inte detta som klagomål utan mera som ett kyligt konstaterande som leder till en insikt om att man kanske skulle ta det lite lugnare.

Som jag tidigare skrivit är det svårt idag att tigande betrakta ett sjukt samhälle där den trygga Välfärden är nedmonterad och högavlönade politiker ljuger och lismar inställsamt bara för egen vinning och idioter verkar idag styra våra mäktigaste länder. Kan känna mig som en Alien på en främmande planet där klimatet redan är i sin dödsryckning och många förvånat betraktar naturkatastrofer som kommer att ta död på miljoner. Ironiskt nog är Miljöpartiet ett av de minsta och det kanske är tidstypiskt? Läste en gång att framtidens konflikter inte kommer att ske mellan traditionellt Väst och Öst utan mellan de Rika och de Fattiga som kommer att protestera när hetta, översvämningar och katastrofer slår till.

Det kan inte vara lätt att vara ung idag och ha som förebilder idoler på Youtube eller Tik-Tok eller Influencers som badar i ekonomiskt överflöd och drunknar i sin egen  narcissism. Yta ("facebook"), utseendefixering (Paradise Hotel) och "snabba cash" (8 miljoner spelföretag idag) är drivkrafter idag där miljardärer, inte miljonärer längre, är de mest beundrade och de som har mest inflytande idag.

Btw, inte bara jag som saknar vatten till mina stackars förkrympta jordgubbsplantor. Hörde på radion förra veckan att det av årets skörd kommer att bli väldigt små gubbar. Vi fick tacksamt 10 mm regn här nyss men det mesta är torrt och gräsmattorna sönderbrända. Många bönder tvingas även nödslakta då djuren inte har foder att äta. Har sagt det förr och upprepar - Vatten kommer att vara dyrare än Guld i Framtiden :) (I nybyggda lägenheter kostar dricksvattnet idag) Tur man kan bada i Björnasjö om man behöver duscha eller tvätta sig...

Trevlig Midsommar

Hela Jacobs Värld 22 juni 2023
Läs hela inlägget »

”Krigsvinter?”

 Korttidspopulism, SAP ”Short Attention Span”, korvätande, valdebatter som liknat mello och slagkraftiga floskler har dominerat valrörelsen.

Tendensen från senaste åren håller i sig. En sexistisk, rasistisk, lögnaktig narcissist och ickepolitiker blev president i en av världens största demokratier och blev utskrattad och förlöjligad av större delar av världen och backade utvecklingen flera decennier med sin isolationspolitik och paranoja (livrädd för alla invandrare och knarkkarteller från Mexico och ville bygga en mur längre än Kinesiska Muren).

Sedan kom Brexit (2017-2020) med ännu en pajas som tyckte Storbritannien klarar sig bäst utanför Europa. Klimatkrisen med smältande isar, extrema översvämningar och extrem hetta med bränder som bara blir värre och värre. ”With sugar on top” exploderade Corona och förlamade HELA världen med miljoner dödsfall innan vaccin kom.

 Vad händer då i det gamla kungariket Sverige? Valrörelsen och debatten kom inte att handla om varken klimatkris eller kriget i Ukraina, utan om det ökade våldet med skjutningar, ett ökat hot om DINA pengar genom skenande energipriser och en hotfullt ökad inflation – allt som en konsekvens av galningen Putin.
Inga politiska sakfrågor eller frågor om hur mänskligheten MÅSTE lägga om sina vanor. Däremot hotfulla krav på hårdare straff, flera poliser, färre invandrare, fler kärnkraftverk, mindre bistånd och den magiska ramsan ”Vill du ha en förändring av detta elände så rösta på högern!” Högerkrafterna har spridit sig som en löpeld över Europa och även våra grannar i Danmark och Finland jublar över den politiska fascismen idag. Börsen har korkat upp sina champagneflaskor redan innan alla röster är räknade och snart fortsätter utförsäljningen av AB Sverige. På Academedia jublar man!!! ”Det skall löna sig att köpa skolor, sjukhus och vårdbolag”.

Mina tankar gick ett tag till Alec Guinness i den gamla filmen ”Bron över floden Kwai” när han plötsligt inser vad som händer och utbrister ”What have I done?” Kan se Ulf, Johan och Ebba stå i kör och säga samma sak… de har alla legitimerat SD och det blev deras eget fall med tappade röster. Deras gemensamma tapp i procent räknat blev till vinst för SD. Kul att se när de ler lite skevt och försöker hålla masken med uttryck som ”Allt för laget, inte det egna partiet” (Minus 0,7, minus 0,9 och minus 1,0 kostade den ramsan).

Nejdå, framgångssagan Jimmie Åkessons äventyr slutar inte här. Han blir visserligen inte statsminister, eftersom alla politiska partier inte kommer att acceptera detta, inte ännu skall tilläggas, men Jimmies otroliga framgång varnade jag för och nu har de tagit över i fler än 100 kommuner i Sverige – de ”arga, vita männen” i Trumps värld och de som bara ser flyktingar och invandrare som ett hot mot vårt svenska samhälle och som vill stoppa allt bistånd till krigets offer, inte bara i Ukraina.

Vem fick förresten rätt om Ukraina? Galningen i Ryssland sköt inte bara sig själv i foten utan lyckades även skapa en ekonomisk kris över hela Europa genom sin hämndaktion med oljan och gasen.

Läste nyligen att det även i Skolvalet blåser högervindar. Kanske bara tidstypiskt då både bildningsnivån (mobilberoende SAP) sjunker och rädslorna ökat för allt våld och hot om krig och brist på el? Jag som trodde de unga röstade som Greta Thunberg och månade om jordklotet? Suck…

Hur gick det då i valet och mina gissningar? Ja, inte helt full pott eftersom det egentligen bara fanns två förlorande ”vinnare”, Jimmie och Magdalena och en halv vinst för Miljöpartiet som ökade lite och blev kvar.

Enda missen egentligen bara stackars Annie Lööf som pratat för döva öron om klimatet, krisen inom vården och friskolornas övervinster. Troligen betydde hennes ”positiva energier” att hon slapp ifrån nu med livet i behåll, efter incidenten på Gotland i somras.

Johan ”korvätaren” Pehrson blev minsta parti men firade med en Stor Special med bratwurst till alla vegetarianers fasa (no fat shaming), men låtsades vara överlycklig över maktskiftet och att de lyckades hålla sig kvar över strecket

Även Ebba var överlycklig och tackade nog både Gud och Jimmie, trots minskade röster och kan nu stötta sina högerextrema kompisar och slipper jobba som mäklare istället. Hon har ju visat sig duktig på att köpa och sälja hus?

Tycker ni de senaste åtta åren varit en politisk cirkus så kan ni nu se fram emot en ännu dystrare politisk tidsepok. Kohandeln kan börja och vem som än blir statsminister så kommer det bli ett kompromissande och spel i kulisserna av sällan skådat slag. Kanske nya koalitioner eller block bildas?

Den stora gåtan förblir dock miljonären och manipulatören Ulf Kristersson. Jag avser hans mässande tjat om bland annat kärnkraften som ”lades ner” av företagen själva – inte Magdalena, men detta fick han alla okunniga hatare att tro. Har tidigare i sin karriär haft som princip att först sälja ut verksamhet till privata aktörer, sedan genom kommunen hyra dyrt av dessa. Han förlorade den symboliska makten till Jimmie men kan bli statsminister på kuppen. Rena Monty Python :)

Och apropå vår andra ”vinnare” Magdalena; Hade hon inte valt tidigt att liera sig med Ulf genom att ansöka om medlemskap i NATO så hade Ulf gjort detta till en valfråga som högern hade tjänat på. De har ju alltid velat ha ett starkt försvar så vi klarar ett angrepp från de farliga  ryssarna. Om nu inte Ulf lyckas få ihop en regering innan Jul så är det nog Magdalenas fel det med.

Så varsågoda, alla ni som la er röst på högerblocket. Ni fick som ni önskade. Alla ni fattiga, sjuka, arbetslösa och oroliga. Ni fick som ni ville genom att rösta på de som redan lever i ett ekonomiskt överflöd och bara vill ha mera. Vad tror ni partiledarna bryr sig om höjda matpriser och elräkningar egentligen? De tjänar alla över en miljon om året och slogs om att låtsas bry sig om Dig och din stackars plånbok. ”Det drabbar ingen fattig”….  

Läste att centerpartisten och kommunalrådet Christina Davidsson (EJ SLÄKT!!!) i Nybro kommun tjänar 64.350 kr/mån efter sin senaste höjning (1 april i år) av arvodet. Det är mer än dubbelt så mycket som en ”vanlig” arbetare tjänar...

Själv kvitterar jag ut 11.000 i månaden som pensionär idag, har nu helt tomt i min 100 år gamla 6 meter grävda brunn och samlar ved inför ännu en lång, hård, kall och dyr vinter.

Tur att man har råd med Netflix (129 kr/mån) så John Lennon fick rätt; ”Keep you doped with religion, sex and TV” (från 1970 ”Working class hero”)

Bifogar en länk över politikernas arvoden nedan här om ni tycker jag överdriver;

 https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/sa-mycket-tjanar-partiledarna-se-hela-listan

Och inte en enda kantarell har jag hittat ännu…
Klimatkris???

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/O8QavO/fragan-om-klimatet-som-alla-missade-i-slutdebatten

”Story of my life” (Leon i Resident Evil)

Läs hela inlägget »
PARTILEDARE 2022 i åldersordning;
 
 Inför den sista duellen ikväll mellan de två äldsta bland partiledarna, socialdemokraternas statsminister Magdalena Andersson och moderaternas Ulf Kristersson, tycks det vara otroligt jämnt mellan de s.k. blocken. Med Fullmåne idag i Fiskarna kan det gå hett till. Kristersson med en konjunktion mellan Merkurius och Mars i Stenbocken har ett hett temperament och pratar ibland innan han hunnit tänka och det kan fälla honom. Magdalena med Merkurius i Vattumannen verkar lite lugnare och är inte lika lätt att provocera. Tror det ändå blir rätt jämnt ikväll eftersom båda två verkar nöjda efteråt.

Ulf Kristersson, Moderaterna,
född 29 december 1963.
Stenbock med Måne Tvillingarna.

Magdalena Andersson, Statsminister Socialdemokraterna, född 23 januari 1967.
Vattuman med Månen troligen i Tvillingarna.
Månen i Kräftan om född efter kl.20.

Johan Pehrson, Liberalerna, född 8 maj 1968.
Oxe med Månen i Jungfrun.

Per Bolund, Miljöpartiet, född 3 juli 1971.
Kräfta med Månen i Skorpionen.

Märta Stenevi, Miljöpartiet, född 30 mars 1976.
Vädur med Månen i Väduren.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna,
född 17 maj 1979, kl.12.42 i Bromölla.
Oxe med Månen i Vattumannen och Ascendenten i Jungfrun.

Annie Lööf, Centerpartiet, född 16 juli 1983.
Kräfta med Månen i Vågen.

Nooshi Dadgostar, Vänsterpartiet, född 20 juni 1985.Tvilling med Månen i Kräftan.

Ebba Busch, KDS, född 11 februari 1987.
Vattuman med Månen troligen i Kräftan.
Månen i Lejonet om född efter kl.22.

Söndag kväll kl.20 stänger vallokalerna och med Månen på nästan samma plats som Jupiter i Väduren kan det indikera aningen mer framgång för kvinnor än män, men Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, som är den enda jag har korrekt klockslag på, är inne i en progressiv framgång. Om det räcker är tveksamt, men då Ulf Kristersson verkar ha en usel kväll blir han kanske dubbelt besviken? Varken statsminister eller ens större än Sverigedemokraterna?
Denna djärva gissning beroende på att både Miljöpartiets Märta Stenevi och Per Bolund och dessutom Centerpartiets Annie Lööf verkar nöjda. Vågar man måla ”fan på väggen” så verkar det sämst för KDS Ebba Busch och Liberalernas Johan Pehrson. Märk dock väl att det saknas viktiga uppgifter för nästan alla inblandade.

Skall dock kolla upp flera inblandade inför söndagskvällen, bland annat tidigare partiledare och Sveriges horoskop, men den stora risken är ju att det inte ens går att bestämma vilka som vunnit redan på söndag. Då får vi alla snällt vänta tills på onsdag för att få besked.

Klart är dock att Miljöpartiet tycks klara sig kvar. Kanske värre för KDS och Liberalerna?

Trevlig Fullmåne med usla TV 4 och hjärntvättande reklamavbrott...
Läs hela inlägget »

När jag var ung på 70- och 80-talet och inte begrep något om politik eller politiker var det ändå mycket enkelt att begripa var man hörde hemma. Jag visste att vi levde i en Demokrati (folkstyre) och att min familj hörde till en lägre medelklass. Mamma som var ensamstående med oss tre barn och boende i ett arbetarklassområde (Södra Biskopsgården i Göteborg) och med fylla, knark, sniffning och simpel kriminalitet som hörde till vardagen.

Politiken var tydlig och rak; sossarna representerade arbetarklassen, centerpartiet var helt enkelt bönder, folkpartister (liberalerna dag) var de intellektuella, lärare, småföretagare och tjänstemän och moderaterna var helt enkelt de blåa, de "rika" egna företagarna och de som egentligen ägde majoriteten av företag i Sverige. Fortfarande anses aftonbladet vara en  sosseblaska och Expressen en högerblaska men det verkar inte vara många som inser detta.

Det fanns även en minoritet av kommunister till vänster och en liten klick "religiösa" längre till höger som senare blev KDS. Efter en del miljöskandaler på 70-talet bildades ett nytt parti, Miljöpartiet 1981, som var en slags protest mot etablissemanget med flummare och Gröna Vågen och motståndare till både hormoslyr och kärnkraft. Det var inte speciellt svårt att rösta eller välja vilka man "höll på"...

 Kärnkraftsolyckan i Harrisburg 1979 ledde till en folkomröstning om kärnkraften 1980 där det bestämdes att kärnkraften skulle avvecklas. Det var altså folket som valde att kärnkraften skulle avvecklas, inte Magdalena som man får höra idag.  Barsebäck låg dessutom för nära Köpenhamn och Danmark och ansågs farligast och stängdes 1999 och 2005. 2010 röstades det ja till att bygga nya kärnreaktorer men bara för att ersätta de gamla. 2015 fattade ägaren Vattenfall beslut om att stänga Ringhals 1 och 2 år 2020, respektive 2019, inte Magdalena som det låter som idag. Kan vara värt att tänka på när man hör gaphalsar i debatten idag.

Under 2000-talet har sedan gränserna sakta suddats ut. Geniet Reinfeldt kallade moderaterna för det "nya arbetarpartiet" och lovade alla arbetare en femhundring mer i plånboken - det skulle löna sig att arbeta - inte vara sjuk eller arbetslös - då blev det ättestupan istället och alla hade nu rätt att demonstrera på klassiska 1:a maj. Lite komiskt att se kostymklädda företagare gå med fanor på 1:a maj och demonstrera mot...?

Någon som minns det nyliberala partiet Ny Demokrati med "Greven och betjänten" Ian Wachtmeister och musikproducenten Bert Karlsson? Bildades 1991 och gick i konkurs 2000. Det bildades som ett skämt och var egentligen bara för lägre skatter... de fick 6,73 % 1991...

Oavsett vilken politik man håller på är det lätt att idag inse att den så kallade välfärden monterats ner och företag, skolor och sjukhus säljs ut till högstbjudande. Allt skall idag "löna sig" och du är inte patient utan kund på sjukhuset. Åldringsvården har tagits över av privata aktörer som drar ner på kostnader (läs personal och god mat) och friskolor exploderat eftersom de som har råd inte vill sätta sina barn i närmaste skolan bland dräggen, invandrarna och socialfallen. Vad gillar ni egentligen utförsäljningen av sverige idag? Kul att vänta på inställda tåg?

Har nu nästan motvilligt följt debatterna senaste veckan och konstaterar att den s.k. "Trumpismen" spridit sig snabbare än covid 19 bland politiker idag. Hätskhet, okontrollerad ilska och rena personangrepp och oförskämdheter är nästen ett "måste" för att samla politiska poäng för sitt partis överlevnad. Känns mest som att se på en episod av Monty Python och både skäms över att vara svensk och att höra uppenbara lögner upprepas som hypnotiska mantra...

Skall imorgon komma med en sista analys om valnatten detta "jävulska" datum 9/11 och avslöja partiledarnas svaga och starka punkter rent astrologiskt. Nu har TV 4 haft sin egen variant av cirkus och mellofestival där tankarna mest gick till gladiatorspelen i Rom. Får hoppas att SVT lyckas lite bättre ikväll.

Med Månen i Fiskarna och Fullmåne imorgon kl.12 har de dessvärre alla odds emot sig, suck...

"Den som inte bryr sig om politik har heller inget emot att andra bestämmer över dem och fattar alla beslut"

 

Läs hela inlägget »
 Klockan är bara elva på förmiddagen och det är redan 31 grader på min altan och 26 grader i skuggan bakom huset. Europa brinner upp med över 40 grader i många länder men vi blir förskonade här hemma denna gången. Satt och tittade på damernas fotboll igår i England (Frankrike mot Island) där de spelade i 34 grader trots sen kväll, huvaligen.

Pilotstrejken över efter en extremt onödig och oansvarig process där det givetvis handlar om pengar och kontroll, så nu kan du flyga till Ukraina eller Portugal igen och vila upp dig. Även svenska tåg har problem med bemanning och vems är felet? Utförsäljningen av statliga företag leder automatiskt till nedskärningar och usel, snål planering, så gnäll inte, du som röstade fram Reinfeldt och marknadskrafterna! På sjukhus är du inte patient längre utan betalande kund. Skolorna har många kunder och privatskolorna har givit oss många fler miljonärer som köper och säljer skolor som vore de begagnade bilar, men vi har ju "valfrihet" att sätta våra barn i vilka skolor vi vill.

Hade egentligen inte tänkt gnälla idag men lever man nära existensminimum (10.500 efter skatt) och har en egen handgrävd brunn på bara 6 meter från sent 1800-tal, så är det lätt att bli stressad av torkan och hettan.  Hör till min ironiska förtjusning många som gnäller värre än mig och de sitter med inkomster mellan 20-50.000 kr i månaden. Vågar knappt använda min vattenkran och vattnar mina tomatplantor med eget gölvatten så länge det finns kvar. Hämtar vatten i dunkar hos ena dottern i Kalmar och duschar där en gång i veckan. På sommaren är det lätt att ta ett dopp i Agebo eller Björnasjö, en knapp mil hemifrån.

Ja, jag har haft allvarliga planer på att helt enkelt lägga ner min verksamhet. För få kunder idag och kroppen börjar säga ifrån, inte knoppen än dock. Går med dagliga smärtor i rygg och ben och lindrar med mina dagliga promenader på 3 km och yoga. Likt många egna företagare kan jag konstatera att det är många år sedan man hade en "vanlig semester med ledighet och avkoppling".

Därför erbjuder jag nu alla nya som tidigare kunder 50 % på valfri beställning under juli och augusti. På grund av sjukdom i familjen har jag redan nu möjlighet att hjälpa dig, eftersom min egen ledighet är framskjuten.

Anebo 19 juli med Månen i Väduren
Läs hela inlägget »
 Tydligen har många haft rese-förstoppning under corona - inget jag någonsin lidit av. Eftersom man frivilligt står som idioter i timtal på flygplatser runt Europa. Läste att det inte bara är Arlanda som haft bekymmer. Till det skall läggas piloter som går i strejk eller blir utestängda från sin arbetsplats. Utöver de som verkligen måste resa i sitt arbete, vad med denna mani att gräset är grönare på andra sidan?  Tror själv att det är lika torrt och gult vart man än landar idag. Södra Europa håller på att brinna upp av nya värmerekord. För att inte tala om bekymren med torka i Afrika. Vad tror ni händer om 20-30 år när södra halvklotet blir obeboeligt och världens vattenbrist inte längre är akut utan en katastrof? Klimatförnekarna idag påminner om blindbockar eller de där som skall slå sönder en hängande åsna med bindel för ögonen. "Tredje världskriget" - om det nu kommer, blir inte mellan Väst och Öst utan snarare mellan fattiga och svältande på ena sidan och de som lever i överflöd på den andra.

Snart är det val här hemma och jag vet redan vilka som vinner - så det så! Skall dock för att roa mig själv och er innan valet göra en enkel skolbokstolkning över politiska fenomen för er att ta del av. Den politiska cirkusen i sverige har slagit nya bottenrekord på löpande band och det måste vara svårt för den politiskt ointresserade att se skillnaderna i argument. Om exempelvis ALLA säger att de är emot NATO så blir det ju ingen debatt alls inför valet. Har själv roat mig med att se om den danska välgjorda politiska serien "Borgen" senaste veckan.

Men ett extremt exempel är väl ändå den "kristna högern" i sverige med den cyniska Ebba (KDS) i spetsen. Hon som borde jobba som fastighetsmäklare istället för politiker. Säger att hon vill delta i Pride men tar annars avstånd från allt som inte klassas som "normalt" sexuellt beteende och nu senast försökte vinna extra points genom någon patetisk manifestation om aborträtt. Givetvis för att haka på den sjuka utvecklingen i USA. Snacka om att vara desperat... KDS har ju sjunkit rejält så något måste de hitta på. Troligen lär vi snart få se flera liknande cirkusnummer från "högersidan". Samma dag jag skrev detta läser jag på aftonbladet att nu vill KDS kemiskt kastrera dömda våldtäktsmän. Ok, kanske begripligt, men sedan? Kastrera alla illegala immigranter? Eller alla som gillar Metallica?

Någon som hört att det är krig i Ukraina? Jasså, inte det? Njae, "15 minutes of fame" är väl över snart. Över 4 månader har gått och det helvetes lidandet är inte över. Putin lever fortfarande trots alla spekulationer om hans hälsa. Det horribla lidandet i Ukraina ställer våran NATO-debatt på sin spets men tror fortfarande inte att vi går med. Än är inte sista ordet sagt. Turkiet är en ren diktatur och Magdalenas kohandel kommer att straffa sig förr eller senare. Snacka om "Årets svensk" - blir det vilden Amineh Kakabaveh? (Skytt, född 6 december 1970).

Själv har jag mycket långtgående planer på att lägga ner min verksamhet. Går knappt att försörja sig längre och konkurrera med alla sociala medier där exempelvis "veckans astro" i aftonbladet får mig att kräkas våldsamt. Rent förlöjligande av den seriösa astrologin och det finns fortfarande människor som faktiskt "tror " på det som skrivs... say no more.

Fick höra igår att Mars och Pluto ligger i aspekt idag och det skall vara en av årets värsta dygn. Jodå, det stämmer, men det skall även finnas en kontakt till de personer som är inblandade i denna aspekt och det är inte alla. Så ta inte för hårt på dessa aspekter. Dessutom är det ju miljoner människor som alltid har denna aspekt.

Apropå politiker så läste jag för ett tag sedan att Lena Mellin i aftonbladet skrev att riksdagsledamoterna tjänar över 70.000 kr i månaden och de behöver inte ens närvara för att trycka på knappar... Dessutom 542 svenska miljardärer idag - "What a wonderful world" - minns ni teveserien "Rich man, poor man"? (De fattiga och de rika)

Desperat astrolog nära personlig konkurs lämnar således 50 % rabatt över sommaren när butiken hålls stängd. Men du får inte din beställning förrän tidigast i slutet av augusti.

Trevlig blöt sommar. Hoppas nu bara dåren i USA sätts bakom lås och bom så han inte ställer upp igen...

Jacob med Månen i Lejonet 1 juli

PS. Någon som sett senaste kalkonen på discovery; "Naked attraction"? Inte jag. Var går nedre gränsen för banaliserande av dejting? DS. och PPS. Tänkte skriva en provocerande artikel om vilka som "vann" eller hade rätt om Corona och covid-19? Antivaxarna eller de som tagit sina 25 doser. Så läser jag att smittan nu ökar i Stockholm... it never ends... DS.
 
Läs hela inlägget »
 Måste Sverige vara med i NATO för att få tävla i cirkusen Mello? Idag på multimiljardären Zuckerbergs egen födelsedag är det äntligen dags för sista avsnittet i "Jakobs" teveserie Mello. Måste tyvärr erkänna att jag medvetet missat alla delarna i serien. Men ikväll kommer jag i alla fall ha på min tv. Vill ju inte missa denna Monty Python sequel där vi utlovats ryska hackerattacker och en symbolisk manifestation mot Ryssland där alla tävlande bidrag sjunger på engelska, inte som förr på 1900-talet där länderna sjöng på sitt eget lands språk. (Rätta mig gärna om jag har fel. Har inte hört ett enda bidrag i år men märkt en tydlig tendens under senare år att de flesta bidrag oftast sjunger på strömlinjeformad engelska. Varför inte på ryska istället så Putin blir glad? Eller det bästa vore väl om alla bidrag sjöngs på ukrainska bara för att visa att vi stöttar dem i deras kamp?) Undrar om Putin kollar ikväll?

Jodå, jag är så gammal så jag kommer faktiskt ihåg när Eurovision var EN (1) tävling i Sverige och EN (1) final i ett exotiskt land någonstans i Europa. Man fick höra musik och sång på olika språk i det multinationella Europa och ofta röstade "grannar" på varandra. Sverige stod stilla en kväll och alla tyckte att "fel låt vann" på löpsedlarna dagen efter. Sedan kom Sverige sist i stora finalen (Forbes). Såvida inte ABBA var med. Det var spännande med rösträkningen och man satt och hoppades på sin egen favorit.

Idag har det blivit en kommersiell komisk fars och franchise där vinnarna redan i deltävlingarna firar som om de vunnit OS-guld eller lyckats lösa cancerns gåta och visar alla barn och tonåringar hur viktigt det är att alla omkring skall bli indränkta i alkoholhaltiga drycker när man vunnit och blivit världsberömd över en kväll. Sedan måste det väl vara orättvist med upplägget? De som kommer till "andra chansen" får ju visa upp sig tre gånger, de andra bara två.

Idag spelar det ingen roll vad de sjunger, om det inte innehåller magiska ord som "Fred" eller "Frihet" och känns mer som en enda lång tävling på engelska där pausinslagen och oräkneliga "repriser" gör hela tävlingen en mil lång och dröjer till efter midnatt. Dessutom är det idag bara det rent visuella som gäller. Liknar mest en tävling med gimmicks och märkliga upptåg med vatten eller krossat glas på scenen??? Och alla dessa strålkastare som fladdrar fram och tillbaka och ger upphov till epilepsi? Var det inte sång och musik man tävlade i?

Kollade svenska bidraget nu på youtube och stackars trötta Fisken Cornelia med sin Måne i Oxen var tvungen att sitta ner när hon började sjunga. Varför känns det som om man redan hört låten tidigare? Tyckte inte låten stack ut speciellt och hon måste ha blivit frusen efteråt eftersom hon knappt hade kläder på sig... och varför detta mode med 2 kilo skrot i öronen? (Nej, använder inte smycken, ej heller tatueringar). Måste vara jobbigt att tvätta håret hahahahaha...

När det gäller den vackra europeiska tanken om ett gemensamt europa så var jag redan på 90-talet emot både EU och Euro som valuta. Varje land har sin egen unika kultur och sitt eget språk och tanken slätar mest ut och gör oss som kloner av varandra. Nu spelar det ingen roll vad man tycker eller tror. Sverige kommer absolut i sann "demokratisk" anda (alla är med och bestämmer) att lämna sin 200 år gamla neutralitet och bli kompis med alla européer, inklusive diktatorn i Turkiet. Magdalena var både smart och feg. Hade sossarna dragit ut på beslutet hade de natotillbedjande dyrkarna huggit som en kobra och gjort det till en valfråga som "högern" hade vunnit på. Så ni förstår att det inte var ett lätt beslut för Vattumannen Magdalena.

Nu går Månen in i Skorpionen och länge leve Ukraina och USA´s fosterbaby NATO och RIP kära mor Margareta idag som skulle fyllt 86 år. Hon hade garanterat inte röstat för NATO. Det vet jag i alla fall.
Lycka till inatt alla mobilbesatta appälskare och glöm inte glo på din TV ibland oxå och jag håller tummarna (de blå smurftummarna) för slutet på sagan om "den vackraste visan" 2022. Må bäste hen (höna?) vinna...

Heja Jakobs <3

14 maj 2022 med Månen i Scorpio
(som egentligen hellre kollar på "Breaking Bad" i repris än har på sin teve)
Läs hela inlägget »
 Ni som känner mig någorlunda undrar nog varför jag varit tyst under i stort sett hela pandemin. Efter mina båda föräldrars hastiga bortgång under 2018 hade jag fullt upp med att processa och lägga om mina praktiska rutiner. Livet gick vidare och följde med skräckblandad cynism USA med en clown vid rodret. Pandemin blev en global chock med miljoner döda och en katastrof för all handel mellan länder och med miljoner arbetslösa som ett direkt resultat av pandemin. Snart uppstod extrema konflikter mellan de som valde att vaccinera sig och de som ansåg att det fanns faror med vaccineringen eller kanske manipulerad information från läkemedelsföretagen?

Well, well, there it is. Den akuta faran med Corona är åtminstone borta nu, även om vi lär leva med återkommande pandemier i fortsättningen. Virus är tyvärr smarta och hittar nya vägar. Ok, vad bra, då kan vi kanske börja leva som vanligt igen?

Icke, sa Putin. Från Trumps fars i USA till en ofattbar "invasion" av ett land i forna Sovjetunionen? Jag påstår inte att jag har all info om denna process men vet att de "annekterade" Krimhalvön redan 2014 och då var det inte mycket protester eller motstånd.

Snart är det en månad sedan den ödesdigra dagen den 24 februari då världen vaknade upp till nyheten om Rysslands obegripliga angrepp. Vad som enligt Putin troligen skulle vara en "baggis" har utvecklats till en global protest där i princip alla förutom 4 fega länder i världen satt ner foten och sagt ifrån. Ryssland har slängts ut från alla idrottsliga evenemang, kommande Eurovision Song Contest, kommande fotbolls-VM, många andra olika idrotter och även bestraffats rent ekonomiskt genom olika sanktioner. Avstängda bankkonton utomlands och uteslutna ur Swift, det globala betalsystemet. Det var främst menat att det skulle drabba de rika oligarkerna, import och export mellan Ryssland och omvärlden avstannar, men istället är en tänkbar konsekvens en ekonomisk kollaps i Ryssland. Tänkte han på detta? Dessutom verkar ju hela världen vilja hjälpa Ukraina med vapen och mänskliga resurser. Fascinerande global empati...

Tror inte varken han själv eller hans "rådgivare" (the 1 % of the 1 % som spelar Gud utan tillåtelse) hade en aning om alla dessa konsekvenser. De som i första hand drabbas är ju som vanligt dessutom det ryska folket, runt 144 miljoner, som får betala priset för idioternas "leka krig". Maten kommer att ta slut, arbetslösheten rusar, köer till allt och indignationen och protesterna lär sannolikt öka. De kan ju inte slå ner och arrestera 144 miljoner, eller? Många ryssar utomlands skäms i onödan och blir trakasserade just för att de är ryssar. Som när alla muslimer plötsligt blev hatade efter 9/11.

Såg en underbar tweet från förre guvernören och filmidolen Arnold Schwarzenegger som jag gärna delar här nedan.

Putin - put in your resignation! (Min systers quote) Jag är 100 % övertygad om att han skjutit sig själv i foten denna gången. Det är inte en fråga OM utan NÄR han mister huvudet, får avgå eller helt enkelt blir utfryst och bortkopplad. Det ryska folket ville inte ha detta "krig" och de ryska soldaterna har varken motivation eller övertygelse  och troligen inte ens en aning om vad som händer. De bara lyder order. De vågar ju inte annat. "Koloss på lerfötter" - det är vår i Ukraina och åkrarna är leriga...

Jag har kollat upp Putins karta (horoskop) och hans paranoida tendenser är tydliga och "tackolov" är hans prognos inte positiv (om man får lov att vara elak). Han är född Våg (född 7 oktober 1952) med Månen i Tvillingarna men domineras av Solen i spänning till både Saturnus och Uranus. "Daddy issues" på astrospråk. Månen i spänning till Saturnus (135 grader) och Merkurius i kontakt (konjunktion) med både Saturnus och Neptunus tyder på både allvar, inskränkthet och en förmåga att manipulera vad som är sant och falskt. Mina tankar gick spontant till det "gamla" tidigare horoskopet över Ryssland från 1917, där både Saturnus och Uranus dominerar.

Jag har inte alltid rätt men denna gång känner jag mig helt övertygad. Putin lyckades göra sig själv till en historisk person som kommer att bli ihågkommen som en dåre eller galning som fick hela världen förbannad. Snacka om dåligt omdöme...

Behöver inte ens ta upp Vattumannen, Ukrainas president Zelensky (född 25 januari 1978) med sin Måne i stolta Lejonet men måste få bli lite ilsken över denna sanslösa "propaganda" som förekommit även här i Sverige. Tanken att Finland eller Sverige skulle bli angripna eller indragna i något slags världskrig är lika pinsam som orimlig. "War is bad for business" och de enda som blir glada är Försvarsmakten i Sverige som får mer pengar till försvaret. Kina går en ömtålig balansgång mellan Ryssland och övriga världen men tjänar givetvis på att ryssarna blir förödmjukade och svagare, även ekonomiskt.

Jag tror det är en större risk att Kina invaderar Sverige än Ryssland. Skäms på er, ni som skrämt våra barn och unga i Sverige. Om Putin kör över Ukraina är det väl troligare att han väljer de baltiska staterna Estland, Lettland och Litauen eller de andra forna småstaterna i Sovjetunionen; Azerbadjan, Kazakstan, Georgien m fl, eller hur? Men hans eget öde är redan beseglat.

Apropå de heta diskussionerna om NATO så låt mig bara påpeka att tack vare Sveriges neutralitet har vi lyckats undvika två världskrig.

"War is bad for business" än en gång. Kanske det är Illuminati eller andra hemliga sekter som ligger bakom alltihopa? Krigsindustrin är en lönsam "business" med miljarders triljoners biljoner i omsättning och som George Orwell skrev "Krig är Fred" <3

Peace Brothers and Sisters

en arg Månskorpion Jacob
Fullmånen 18 mars,
Grattis Ingemar Stenmark, 66 år idag!

oh... btw, jag har börjat arbeta som astrolog igen, för er som känner sig nyfikna på Framtiden :)

Länkar här nedan Lejonet Arnold Schwarzeneggers tweet

https://twitter.com/Schwarzenegger/status/1504426844199669762
Läs hela inlägget »
Gamla ingången 2016

Musiken på denna sidan är ur Holst "Planet Suite" - "Uranus the Magician"