Klockan är bara elva på förmiddagen och det är redan 31 grader på min altan och 26 grader i skuggan bakom huset. Europa brinner upp med över 40 grader i många länder men vi blir förskonade här hemma denna gången. Satt och tittade på damernas fotboll igår i England (Frankrike mot Island) där de spelade i 34 grader trots sen kväll, huvaligen.

Pilotstrejken över efter en extremt onödig och oansvarig process där det givetvis handlar om pengar och kontroll, så nu kan du flyga till Ukraina eller Portugal igen och vila upp dig. Även svenska tåg har problem med bemanning och vems är felet? Utförsäljningen av statliga företag leder automatiskt till nedskärningar och usel, snål planering, så gnäll inte, du som röstade fram Reinfeldt och marknadskrafterna! På sjukhus är du inte patient längre utan betalande kund. Skolorna har många kunder och privatskolorna har givit oss många fler miljonärer som köper och säljer skolor som vore de begagnade bilar, men vi har ju "valfrihet" att sätta våra barn i vilka skolor vi vill.

Hade egentligen inte tänkt gnälla idag men lever man nära existensminimum (10.500 efter skatt) och har en egen handgrävd brunn på bara 6 meter från sent 1800-tal, så är det lätt att bli stressad av torkan och hettan.  Hör till min ironiska förtjusning många som gnäller värre än mig och de sitter med inkomster mellan 20-50.000 kr i månaden. Vågar knappt använda min vattenkran och vattnar mina tomatplantor med eget gölvatten så länge det finns kvar. Hämtar vatten i dunkar hos ena dottern i Kalmar och duschar där en gång i veckan. På sommaren är det lätt att ta ett dopp i Agebo eller Björnasjö, en knapp mil hemifrån.

Ja, jag har haft allvarliga planer på att helt enkelt lägga ner min verksamhet. För få kunder idag och kroppen börjar säga ifrån, inte knoppen än dock. Går med dagliga smärtor i rygg och ben och lindrar med mina dagliga promenader på 3 km och yoga. Likt många egna företagare kan jag konstatera att det är många år sedan man hade en "vanlig semester med ledighet och avkoppling".

Därför erbjuder jag nu alla nya som tidigare kunder 50 % på valfri beställning under juli och augusti. På grund av sjukdom i familjen har jag redan nu möjlighet att hjälpa dig, eftersom min egen ledighet är framskjuten.

Anebo 19 juli med Månen i Väduren
Läs hela inlägget »
 Tydligen har många haft rese-förstoppning under corona - inget jag någonsin lidit av. Eftersom man frivilligt står som idioter i timtal på flygplatser runt Europa. Läste att det inte bara är Arlanda som haft bekymmer. Till det skall läggas piloter som går i strejk eller blir utestängda från sin arbetsplats. Utöver de som verkligen måste resa i sitt arbete, vad med denna mani att gräset är grönare på andra sidan?  Tror själv att det är lika torrt och gult vart man än landar idag. Södra Europa håller på att brinna upp av nya värmerekord. För att inte tala om bekymren med torka i Afrika. Vad tror ni händer om 20-30 år när södra halvklotet blir obeboeligt och världens vattenbrist inte längre är akut utan en katastrof? Klimatförnekarna idag påminner om blindbockar eller de där som skall slå sönder en hängande åsna med bindel för ögonen. "Tredje världskriget" - om det nu kommer, blir inte mellan Väst och Öst utan snarare mellan fattiga och svältande på ena sidan och de som lever i överflöd på den andra.

Snart är det val här hemma och jag vet redan vilka som vinner - så det så! Skall dock för att roa mig själv och er innan valet göra en enkel skolbokstolkning över politiska fenomen för er att ta del av. Den politiska cirkusen i sverige har slagit nya bottenrekord på löpande band och det måste vara svårt för den politiskt ointresserade att se skillnaderna i argument. Om exempelvis ALLA säger att de är emot NATO så blir det ju ingen debatt alls inför valet. Har själv roat mig med att se om den danska välgjorda politiska serien "Borgen" senaste veckan.

Men ett extremt exempel är väl ändå den "kristna högern" i sverige med den cyniska Ebba (KDS) i spetsen. Hon som borde jobba som fastighetsmäklare istället för politiker. Säger att hon vill delta i Pride men tar annars avstånd från allt som inte klassas som "normalt" sexuellt beteende och nu senast försökte vinna extra points genom någon patetisk manifestation om aborträtt. Givetvis för att haka på den sjuka utvecklingen i USA. Snacka om att vara desperat... KDS har ju sjunkit rejält så något måste de hitta på. Troligen lär vi snart få se flera liknande cirkusnummer från "högersidan". Samma dag jag skrev detta läser jag på aftonbladet att nu vill KDS kemiskt kastrera dömda våldtäktsmän. Ok, kanske begripligt, men sedan? Kastrera alla illegala immigranter? Eller alla som gillar Metallica?

Någon som hört att det är krig i Ukraina? Jasså, inte det? Njae, "15 minutes of fame" är väl över snart. Över 4 månader har gått och det helvetes lidandet är inte över. Putin lever fortfarande trots alla spekulationer om hans hälsa. Det horribla lidandet i Ukraina ställer våran NATO-debatt på sin spets men tror fortfarande inte att vi går med. Än är inte sista ordet sagt. Turkiet är en ren diktatur och Magdalenas kohandel kommer att straffa sig förr eller senare. Snacka om "Årets svensk" - blir det vilden Amineh Kakabaveh? (Skytt, född 6 december 1970).

Själv har jag mycket långtgående planer på att lägga ner min verksamhet. Går knappt att försörja sig längre och konkurrera med alla sociala medier där exempelvis "veckans astro" i aftonbladet får mig att kräkas våldsamt. Rent förlöjligande av den seriösa astrologin och det finns fortfarande människor som faktiskt "tror " på det som skrivs... say no more.

Fick höra igår att Mars och Pluto ligger i aspekt idag och det skall vara en av årets värsta dygn. Jodå, det stämmer, men det skall även finnas en kontakt till de personer som är inblandade i denna aspekt och det är inte alla. Så ta inte för hårt på dessa aspekter. Dessutom är det ju miljoner människor som alltid har denna aspekt.

Apropå politiker så läste jag för ett tag sedan att Lena Mellin i aftonbladet skrev att riksdagsledamoterna tjänar över 70.000 kr i månaden och de behöver inte ens närvara för att trycka på knappar... Dessutom 542 svenska miljardärer idag - "What a wonderful world" - minns ni teveserien "Rich man, poor man"? (De fattiga och de rika)

Desperat astrolog nära personlig konkurs lämnar således 50 % rabatt över sommaren när butiken hålls stängd. Men du får inte din beställning förrän tidigast i slutet av augusti.

Trevlig blöt sommar. Hoppas nu bara dåren i USA sätts bakom lås och bom så han inte ställer upp igen...

Jacob med Månen i Lejonet 1 juli

PS. Någon som sett senaste kalkonen på discovery; "Naked attraction"? Inte jag. Var går nedre gränsen för banaliserande av dejting? DS. och PPS. Tänkte skriva en provocerande artikel om vilka som "vann" eller hade rätt om Corona och covid-19? Antivaxarna eller de som tagit sina 25 doser. Så läser jag att smittan nu ökar i Stockholm... it never ends... DS.
 
Läs hela inlägget »
 Måste Sverige vara med i NATO för att få tävla i cirkusen Mello? Idag på multimiljardären Zuckerbergs egen födelsedag är det äntligen dags för sista avsnittet i "Jakobs" teveserie Mello. Måste tyvärr erkänna att jag medvetet missat alla delarna i serien. Men ikväll kommer jag i alla fall ha på min tv. Vill ju inte missa denna Monty Python sequel där vi utlovats ryska hackerattacker och en symbolisk manifestation mot Ryssland där alla tävlande bidrag sjunger på engelska, inte som förr på 1900-talet där länderna sjöng på sitt eget lands språk. (Rätta mig gärna om jag har fel. Har inte hört ett enda bidrag i år men märkt en tydlig tendens under senare år att de flesta bidrag oftast sjunger på strömlinjeformad engelska. Varför inte på ryska istället så Putin blir glad? Eller det bästa vore väl om alla bidrag sjöngs på ukrainska bara för att visa att vi stöttar dem i deras kamp?) Undrar om Putin kollar ikväll?

Jodå, jag är så gammal så jag kommer faktiskt ihåg när Eurovision var EN (1) tävling i Sverige och EN (1) final i ett exotiskt land någonstans i Europa. Man fick höra musik och sång på olika språk i det multinationella Europa och ofta röstade "grannar" på varandra. Sverige stod stilla en kväll och alla tyckte att "fel låt vann" på löpsedlarna dagen efter. Sedan kom Sverige sist i stora finalen (Forbes). Såvida inte ABBA var med. Det var spännande med rösträkningen och man satt och hoppades på sin egen favorit.

Idag har det blivit en kommersiell komisk fars och franchise där vinnarna redan i deltävlingarna firar som om de vunnit OS-guld eller lyckats lösa cancerns gåta och visar alla barn och tonåringar hur viktigt det är att alla omkring skall bli indränkta i alkoholhaltiga drycker när man vunnit och blivit världsberömd över en kväll. Sedan måste det väl vara orättvist med upplägget? De som kommer till "andra chansen" får ju visa upp sig tre gånger, de andra bara två.

Idag spelar det ingen roll vad de sjunger, om det inte innehåller magiska ord som "Fred" eller "Frihet" och känns mer som en enda lång tävling på engelska där pausinslagen och oräkneliga "repriser" gör hela tävlingen en mil lång och dröjer till efter midnatt. Dessutom är det idag bara det rent visuella som gäller. Liknar mest en tävling med gimmicks och märkliga upptåg med vatten eller krossat glas på scenen??? Och alla dessa strålkastare som fladdrar fram och tillbaka och ger upphov till epilepsi? Var det inte sång och musik man tävlade i?

Kollade svenska bidraget nu på youtube och stackars trötta Fisken Cornelia med sin Måne i Oxen var tvungen att sitta ner när hon började sjunga. Varför känns det som om man redan hört låten tidigare? Tyckte inte låten stack ut speciellt och hon måste ha blivit frusen efteråt eftersom hon knappt hade kläder på sig... och varför detta mode med 2 kilo skrot i öronen? (Nej, använder inte smycken, ej heller tatueringar). Måste vara jobbigt att tvätta håret hahahahaha...

När det gäller den vackra europeiska tanken om ett gemensamt europa så var jag redan på 90-talet emot både EU och Euro som valuta. Varje land har sin egen unika kultur och sitt eget språk och tanken slätar mest ut och gör oss som kloner av varandra. Nu spelar det ingen roll vad man tycker eller tror. Sverige kommer absolut i sann "demokratisk" anda (alla är med och bestämmer) att lämna sin 200 år gamla neutralitet och bli kompis med alla européer, inklusive diktatorn i Turkiet. Magdalena var både smart och feg. Hade sossarna dragit ut på beslutet hade de natotillbedjande dyrkarna huggit som en kobra och gjort det till en valfråga som "högern" hade vunnit på. Så ni förstår att det inte var ett lätt beslut för Vattumannen Magdalena.

Nu går Månen in i Skorpionen och länge leve Ukraina och USA´s fosterbaby NATO och RIP kära mor Margareta idag som skulle fyllt 86 år. Hon hade garanterat inte röstat för NATO. Det vet jag i alla fall.
Lycka till inatt alla mobilbesatta appälskare och glöm inte glo på din TV ibland oxå och jag håller tummarna (de blå smurftummarna) för slutet på sagan om "den vackraste visan" 2022. Må bäste hen (höna?) vinna...

Heja Jakobs <3

14 maj 2022 med Månen i Scorpio
(som egentligen hellre kollar på "Breaking Bad" i repris än har på sin teve)
Läs hela inlägget »
 Ni som känner mig någorlunda undrar nog varför jag varit tyst under i stort sett hela pandemin. Efter mina båda föräldrars hastiga bortgång under 2018 hade jag fullt upp med att processa och lägga om mina praktiska rutiner. Livet gick vidare och följde med skräckblandad cynism USA med en clown vid rodret. Pandemin blev en global chock med miljoner döda och en katastrof för all handel mellan länder och med miljoner arbetslösa som ett direkt resultat av pandemin. Snart uppstod extrema konflikter mellan de som valde att vaccinera sig och de som ansåg att det fanns faror med vaccineringen eller kanske manipulerad information från läkemedelsföretagen?

Well, well, there it is. Den akuta faran med Corona är åtminstone borta nu, även om vi lär leva med återkommande pandemier i fortsättningen. Virus är tyvärr smarta och hittar nya vägar. Ok, vad bra, då kan vi kanske börja leva som vanligt igen?

Icke, sa Putin. Från Trumps fars i USA till en ofattbar "invasion" av ett land i forna Sovjetunionen? Jag påstår inte att jag har all info om denna process men vet att de "annekterade" Krimhalvön redan 2014 och då var det inte mycket protester eller motstånd.

Snart är det en månad sedan den ödesdigra dagen den 24 februari då världen vaknade upp till nyheten om Rysslands obegripliga angrepp. Vad som enligt Putin troligen skulle vara en "baggis" har utvecklats till en global protest där i princip alla förutom 4 fega länder i världen satt ner foten och sagt ifrån. Ryssland har slängts ut från alla idrottsliga evenemang, kommande Eurovision Song Contest, kommande fotbolls-VM, många andra olika idrotter och även bestraffats rent ekonomiskt genom olika sanktioner. Avstängda bankkonton utomlands och uteslutna ur Swift, det globala betalsystemet. Det var främst menat att det skulle drabba de rika oligarkerna, import och export mellan Ryssland och omvärlden avstannar, men istället är en tänkbar konsekvens en ekonomisk kollaps i Ryssland. Tänkte han på detta? Dessutom verkar ju hela världen vilja hjälpa Ukraina med vapen och mänskliga resurser. Fascinerande global empati...

Tror inte varken han själv eller hans "rådgivare" (the 1 % of the 1 % som spelar Gud utan tillåtelse) hade en aning om alla dessa konsekvenser. De som i första hand drabbas är ju som vanligt dessutom det ryska folket, runt 144 miljoner, som får betala priset för idioternas "leka krig". Maten kommer att ta slut, arbetslösheten rusar, köer till allt och indignationen och protesterna lär sannolikt öka. De kan ju inte slå ner och arrestera 144 miljoner, eller? Många ryssar utomlands skäms i onödan och blir trakasserade just för att de är ryssar. Som när alla muslimer plötsligt blev hatade efter 9/11.

Såg en underbar tweet från förre guvernören och filmidolen Arnold Schwarzenegger som jag gärna delar här nedan.

Putin - put in your resignation! (Min systers quote) Jag är 100 % övertygad om att han skjutit sig själv i foten denna gången. Det är inte en fråga OM utan NÄR han mister huvudet, får avgå eller helt enkelt blir utfryst och bortkopplad. Det ryska folket ville inte ha detta "krig" och de ryska soldaterna har varken motivation eller övertygelse  och troligen inte ens en aning om vad som händer. De bara lyder order. De vågar ju inte annat. "Koloss på lerfötter" - det är vår i Ukraina och åkrarna är leriga...

Jag har kollat upp Putins karta (horoskop) och hans paranoida tendenser är tydliga och "tackolov" är hans prognos inte positiv (om man får lov att vara elak). Han är född Våg (född 7 oktober 1952) med Månen i Tvillingarna men domineras av Solen i spänning till både Saturnus och Uranus. "Daddy issues" på astrospråk. Månen i spänning till Saturnus (135 grader) och Merkurius i kontakt (konjunktion) med både Saturnus och Neptunus tyder på både allvar, inskränkthet och en förmåga att manipulera vad som är sant och falskt. Mina tankar gick spontant till det "gamla" tidigare horoskopet över Ryssland från 1917, där både Saturnus och Uranus dominerar.

Jag har inte alltid rätt men denna gång känner jag mig helt övertygad. Putin lyckades göra sig själv till en historisk person som kommer att bli ihågkommen som en dåre eller galning som fick hela världen förbannad. Snacka om dåligt omdöme...

Behöver inte ens ta upp Vattumannen, Ukrainas president Zelensky (född 25 januari 1978) med sin Måne i stolta Lejonet men måste få bli lite ilsken över denna sanslösa "propaganda" som förekommit även här i Sverige. Tanken att Finland eller Sverige skulle bli angripna eller indragna i något slags världskrig är lika pinsam som orimlig. "War is bad for business" och de enda som blir glada är Försvarsmakten i Sverige som får mer pengar till försvaret. Kina går en ömtålig balansgång mellan Ryssland och övriga världen men tjänar givetvis på att ryssarna blir förödmjukade och svagare, även ekonomiskt.

Jag tror det är en större risk att Kina invaderar Sverige än Ryssland. Skäms på er, ni som skrämt våra barn och unga i Sverige. Om Putin kör över Ukraina är det väl troligare att han väljer de baltiska staterna Estland, Lettland och Litauen eller de andra forna småstaterna i Sovjetunionen; Azerbadjan, Kazakstan, Georgien m fl, eller hur? Men hans eget öde är redan beseglat.

Apropå de heta diskussionerna om NATO så låt mig bara påpeka att tack vare Sveriges neutralitet har vi lyckats undvika två världskrig.

"War is bad for business" än en gång. Kanske det är Illuminati eller andra hemliga sekter som ligger bakom alltihopa? Krigsindustrin är en lönsam "business" med miljarders triljoners biljoner i omsättning och som George Orwell skrev "Krig är Fred" <3

Peace Brothers and Sisters

en arg Månskorpion Jacob
Fullmånen 18 mars,
Grattis Ingemar Stenmark, 66 år idag!

oh... btw, jag har börjat arbeta som astrolog igen, för er som känner sig nyfikna på Framtiden :)

Länkar här nedan Lejonet Arnold Schwarzeneggers tweet

https://twitter.com/Schwarzenegger/status/1504426844199669762
Läs hela inlägget »
 När jag sitter och jobbar med Nyårskrönikan inför nästa år så kommer en nyhet om ännu en virusvariant. Den 15:e bokstaven i det grekiska alfabetet heter visst Omikron som betyder "litet". "It never ends..."

Många med mig börjar nog bli lite less på alla faror och restriktioner. Såg en underbar humoristisk film om pandemin på Netflix jag varmt kan rekommendera; "Death to 2020". Humor är ju en effektiv ångestventil! Jag är dessvärre inte speciellt optimistisk när det gäller den närmaste framtiden. Såg i år med fasa alla som trodde att "faran var över" och alla började leva som om inget har hänt... Inne i butiken ser man numera knappt en enda person med mask men i Tokyo bär ALLA mask. Fast de är ju vana att hålla avstånd och visa hänsyn. Spritandet av handtag, nycklar, varor från butiken och brev har nästan blivit en vana och jag har i alla fall klarat mig från smitta.

Jag bestämde mig tidigt för att inte gå in och "tycka" om pandemin och lova guld och gröna skogar. Jag tar mina doser hellre än att kvävas till döds på akuten. Jag boostar min redan trötta, slitna kropp med dagliga doser av vitlök, honung, ingefära, gurkmeja och alla vitaminer jag kan komma över hellre än att drunkna i apati bland chipspåsar, öl och helsidesannonser i aftonbladet om nya vinsorter. Jag äter inte kött och är nästan absolutist (glögg på julafton och en liten skumpa på nyårsafton) och nu rökfri i över 30 år (1988). Jag går nästan tvångsmässigt mina dagliga 3 km och har nu passerat över 700 mil (!!!) sedan 1991. Jag saknar dock mina simturer i simhallen med renande bastubad... Vågar ju inte sitta där i hettan och flåsa.

Tänd ett ljus hellre än att klaga över mörkret? Javisst, men det är inte lätt att hålla paniken borta när skräckpropagandan översvämmar massmedia. Jag tror mer på tröst än fördömande och många människor lever idag med en konstant oro över att bli smittade eller sjuka. Över 15.000 döda bara i Sverige är ju ingen direkt lögn... De som fortfarande kallar sig antivaxare (ovaccinerade) är övertygade om att vaccin tydligen är ett gift eller att det kan ge obehagliga effekter eftersom det inte är fullt testat, men hellre det än att riskera att bli dödssjuk med dödsångest...

Advent blir numera Advänt. En evig väntan på lättnad, avslappning och lugn. Fuck Black Friday! Företagen och månglarna är mer desperata än någonsin förr eftersom just handel och kommers drabbats av denna helvetes pandemin. Moder Jord mår inte bra. Jag mår heller inget vidare med mina "jämna plågor" men vågar knappt nämna min egen oro med tanke på alla som verkligen drabbats av pandemin. Vi som redan innan pandemin gick på knäna är idag satta på undantag och får snällt vänta på vår tur.

Kroppen protesterar på många olika sätt och hindrar mig att leva som förr men knoppen är tack och lov intakt så därför är du välkommen att åter höra av dig om du behöver lite vägledning inför det Nya året som ligger framför oss. Jag har egentligen inte råd med "Black Friday" men 25 % på alla priser kanske hjälper lite?

Jag gör klart Nyårskrönikan och försöker släppa den på nyårsnatten och med Månen i Skytten så får vi hoppas att den andas en försiktig optimism :)

Vid tangentbordet den ökände "Influencern" :) Jacob med sin Måne i Scorpio, 28 november

Trevlig Advent <3

PS. Den politiska cirkusshowen återkommer vi till... DS.
Läs hela inlägget »
 På årsdagen av Utopias 40-årsdag den 26 september skrev jag ett inlägg om sänkta priser på alla beställningar. Jag är dock tvungen att ta tillbaka detta erbjudande då jag blivit sjuk. Har nästan kronisk smärta och har mycket svårt att koppla av och fokusera på mina arbetsuppgifter. Ber därför om överseende om ni hunnit fundera över beställning och återkommer så snart jag kommer i balans igen,

eder sjukskrivne astrolog
Jacob 3 oktober
Läs hela inlägget »
 Bäva månde alla 331 miljoner som bor i "Dårarnas Paradis", där såpakändisar kan bli presidenter och vapen säljs i snabbköpet. Kan se mig själv åka in till ÖB och handla en flaska whiskey, ett maskingevär och lite kattmat.

Eftersom jag sedan länge fascinerats av både politik och amerikansk sådan, var det en tragikomisk chock för fyra år sedan när en sexistisk, rasistisk, narcissistisk clown blev vald av halva den amerikanska befolkningen. Nog för att jag redan visste att de övergödda GMO-jänkarna var enfaldiga och konservativa bakåtsträvare, men att med öppna armar ta emot en notorisk lögnare som sprider både hets och hat och som dessutom gärna frotterar sig med världsledare med tydlig fascistisk agenda, det var mera "nightmare" än vad som fanns på kartan. Säger som Michael Moore; "How the fuck did this happen?" Hans 9/11 blev till ett 11/9 och Roger Waters "The Wall" blev mer aktuell än någonsin. Nu skulle dåren bygga en egen "Kinesiska muren" mot Mexico...

Det är egentligen stora skillnader mellan detta val och det för fyra år sedan. 2016 tog ingen idioten på allvar och alla skrattade åt hans patetiska "löften och hot". Det amerikanska självbedrägeriet fick ett ansikte med Hillarys illusoriska Måne i Fiskarna. Många demokratiska väljare stannade hemma för att det redan var avgjort... The rest is history. Jänkarna gick på den massiva propagandan "Crocked Hillary" och alla hillbillys och skjutglada KKK-anhängare jublade som om de vunnit WW III.

Skillnaden nu är som en skribent skrev, att många inte röstar PÅ Joe Biden utan MOT Trump. "Sleepy Joe" lär kanske bli historisk som både den äldste och minst "populäre" presidenten någonsin. Men, som sagt, INGET kan vara sämre än en ekonomisk diktator som bara gynnar de rikaste av de rikaste och som kunde förföra "the stupid common man".

Själva valdagen, valnatten här i Sverige, ser komplicerad ut. Vi hade i lördags en Fullmåne med exakt samma energier som Trump (Sol-Måne-Uranus), och hoppas inte detta var foreboding inför valet. Månen i Tvillingarna ligger i spänning till Neptunus kl.23 svensk tid vilket antyder både besvikelse och förvirring. Rent kaos i olika vallokaler? De starkaste energierna kommer dessvärre från Merkurius i Vågen som ligger i spänning till både Jupiter, Pluto och Saturnus i Stenbocken. Det "positiva" här kan innebära att många tvingas "tänka om" och ändra sin uppfattning. En helt NY politik? Det negativa kan dock innebära att allt blir försenat, fördröjt och hindrat. Merkurius-Saturnus är en klassiker som antyder "dåliga nyheter", men för vem eller vilket parti? Merkurius-Pluto indikerar dessutom mycket kommunikation i det fördolda och hemligheter som tystas ner? Man skulle kunna säga rent kriminella tendenser. Huvaligen. En annan positiv tendens, om man som jag är demokrat, är Venus quincunx (150 grader) till Uranus i Oxen. Denna brukar vara aktiv när "relationer förändras" till både det bättre och sämre.

Det lättaste brukar ju vara att studera de inblandade personerna, men även USA´s egen karta är intressant. USA (1776) är Kräfta med Måne Vattuman och ASC Skytten. Månen valnatten passerar Mars i USA´s karta vid kl 05 onsdag morgon, svensk tid, vilket kan indikera ilska och våld, men Venus bildar en Trigon till Uranus, vilket innebär oväntade positiva förändringar.

Skall inte räkna upp alla inblandade men har försökt analyser 7 st olika republikanska och 8 st demokratiska representanter och det är oerhört svårt att skilja dem åt. Trump är hyperstressad och frustrerad men även Biden har extremt starka energier. Hoppas han pallar de starka energierna. Han verkar både arg och pratsam och Harris har mycket energi. Kollade även upp både Obama, Hillary, Bill Clinton och Bernie Sanders och de verkar alla ha lite positiva tendenser, men fan trot.

I värsta fall får vi en upprepning av katastrofsåpan från år 2000 där domstolar fick avgöra valet till George W. Bush fördel. Personligen har jag nog aldrig skrattat så mycket som under dessa fyra år, med dagliga tokerier och Trumps Tourette. Han har lyckats avskeda nästan alla i sin omgivning och stått emot alla fake news som en odödlig superhjälte, men frågan är om Världen klarar "Four More Tears"? USA som nation är idag ett utskrattat folk som med sina begränsade handelsavtal och isolationspolitik försöker gömma huvet i sanden som strutsen, ignorerar klimatfrågor och bara ser MONEY som Livets Mening. USA har blivit världens Asylum istället för stormakt där de fattiga blivit fattigare, välfärden raseras och de rika blir superrika.  Ni ser, jag behöver inte ens skriva om Covid eller Corona? Det är ju inte värre än en svår förkylning, säger gurun Trump. Undrar vad de anhöriga till de 236.000 som dött säger?

"What does your heart tell you?"

Håller andan,

Jacob 2 november

PS. Skall försöka skriva ett större inlägg om Corona så snart konsekvenserna av valet lagt sig. DS.

 
Läs hela inlägget »
 När jag sitter och grubblar över vårt nya språk blir jag bekymrad. Måste vara svårt för äldre människor med alla nya fenomen som influencer, podcast, mobilfria zoner, tweets, instagram, postade inlägg, streamade filmer, hackers, kontantlösa butiker, realitysåpor, nätmobbing, human trafikking, politikers fuskande och kyrkans dubbelmoral (spritnotor).

Lägg till detta alla skjutningar i lilla idyllen Sverige och reklamen inför jul som får Black Friday att framstå som en promenad i parken. Ett litet tips för den fattige; Skriv ett Presentkort som Julklapp att användas i Mellandagarna då allt skall sänkas och vräkas ut - så tjänar du en rejäl slant :)

 Efter snart 40 år (2021) som astrolog börjar det bli dags att prioritera vad som är viktigt i livet. Kroppen börjar säga ifrån, katterna blir äldre och världen full av dårar (Trump, Boris, Putin, Kim) krymper. Blir svårare och svårare att framhålla det positiva i tillvaron och flyr hellre in i min digitala filmvärld. Allt var inte bättre förr men tidens tempo och klimatet skrämmer mig. 

Jag varken vill eller har råd att sluta mitt arbete som astrolog. Mest för mina trogna klienters skull. Det finns faktiskt fortfarande många som uppskattar mina insatser. Men jag kommer troligen att dra ner radikalt på mina "sociala aktiviteter" och lägga mer tid på att ta hand om mig själv och mitt hem. Kanske övergår till att enbart lansera mig utomlands eller på nätet i framtiden?

Jag kommer att lägga upp den Nya Prislistan inom kort, så de som vill har möjlighet att göra en sista beställning innan 2020 är över oss.

Ha det nu så gott ni kan under de avslutande intensiva dagarna i år,

"May your God be with you" (Dave Allen)

Jacob, 18 december 2019
 
Läs hela inlägget »
 En Nymåne är för mig alltid mer spännande än en Fullmåne. Kallas ibland för "Black Moon" eftersom den inte syns. När månen är ny (kl.16.07 idag) börjar en ny cykel som kulminerar den 12 december med Fullmånen i Tvillingarna. Rent psykologiskt blir man mer aktiv och agerande under Nymånen medan man blir mer passiv och reflekterande efter Fullmånen, när månen är i nedan.

 Alla behöver vi ibland en nystart och själv kommer jag radikalt att ändra mina egna prioriteringar. Som astrolog har dessvärre inte facebook varit till någon större fördel. Kan inte minnas knappt 5 nya kunder under dessa 10 år med facebook, och dessutom tar det en massa onödig tid från andra viktigare sysslor, så jag ämnar minimera mitt engagemang och så småningom avsluta mitt deltagande på "AB Zuckerberg". Jag gick med 2009 mest för att bättre kunna hålla koll på mina fem vuxna "barn" och alla barnbarn och använder idag mest Messenger för att chatta med nära och kära.

Har nu under min rehab från min senaste operation ägnat några veckor åt en krass och självkritisk utvärdering och "städat" på min gamla, tidigare hemsida, som med en god väns hjälp kommer att bli uppfräschad och förhoppningsvis locka fler och nya kunder.

Har inte lagt ner den gamla sidan eftersom jag hade kvar ett 40-tal länkar om Film där, och dessutom kostar den bråkdelen av kostnaden på denna sida. Den tidigare låg på one.com och kostar enbart 450 kr/år, medan denna sida på Hemsida24 som jag haft sedan 2012 kostar 187 kr/månad. Om allt fungerar med ombyggnaden på den gamla sidan kommer jag troligen under nästa år att även avsluta denna sidan.

Har även raderat och tömt min tidigare blogg (Jacobs Astroblogg) som var kopplad till den gamla sidan, för er som minns? Hade en blogg under 2011-2012 som var mycket aktiv, men den var mer samhällskritisk än astrologisk så den är nu raderad.

Jag kommer även att sanera och plocka bort ett antal "onödiga" länkar från denna sidan och har redan uppdaterat och kompletterat några sidor.

När det gäller kommande böcker så blir det minst tre stycken. Först och främst en kraftigt reviderad version av Hela Astrologens Värld 2.0 där allt som inte handlar om astrologi är borta. Sedan blir det två olika böcker helt på engelska om mitt eget specialintresse Film och filmhistoria. (Starz of the Starz). En som fokuserar på stumfilm och de gamla svartvita och en med färgfilmer och vår tids nya fenomen streamade serier, som idag översvämmar nätet. Båda böckerna givetvis med fokus på regissörer och skådespelare och deras horoskop med månen och viktiga aspekter. Samtliga dessa tre publikationer kommer troligen endast att publiceras som e-böcker digitalt och därför bli mycket billigare. Jag kommer troligen även att byta förlag om allt fungerar som planerat.

Glöm nu inte att beställa din analys eller prognos senast den 16 december.

Jacob, 26 november, Sol och Måne i Skytten
Läs hela inlägget »
Jacob med Far och Mor 1956 Jacob med Far och Mor 1956 Det sägs att man skall tända ett ljus istället för att klaga på mörkret. Men allt har sin tid, även sorg och depression. Min systers cancerbesked som hon klarade ut efter mer än ett års kamp, min ljumskbråcksoperation, akuta prostatabesvär, två av mina katthonor borta och under förra året båda mina föräldrar uppstigna till en bättre dimension... Ja, "alle har vi våre problemer", som Marve Fleksnes sa.

 För att utvärdera utgivningen av mina två böcker måste jag krasst konstatera att det inte blev som väntat. På tok för mastigt, tungt och dystert. En massa information som egentligen bara intresserar mig själv och ett beklagande över det mesta på Jorden idag, vilket enbart var deprimerande och negativt. Responsen uteblev oxå och endast en handfull har velat eller vågat kritisera eller kommentera mina brister med projektet. Trots att jag till och med skänkt boken som fil till några goda vänner har jag knappt fått vare sig en kommentar eller tack. Får antagligen skylla mig själv? Har dock planer på en starkt reviderad upplaga med en mer neutral information om vårt dagsaktuella läge i Världen idag. Kanske blir en billigare variant enbart som e-bok?

  I en värld där clowner styr i Storbrittannien och USA och våldet ökar stadigt även i vår lilla skyddade verkstad Sverige är det inte lätt att hålla modet uppe. Så jag skall efter min egen process nu försöka bidra med lite mer positiva energier istället för att "klaga på mörkret". Se bara på det fantastiska landet USA med sin egen blodiga historia med inbördeskrig och sina fantastiska miljöer. Idag en segregerad nation där en dåre styr och en hel nation är drogad av psykofarmaka. Tack och lov börjar den yngre generationen vakna och via sociala medier är idag en ny revolution starkt i växande, så det finns hopp.

 Filmboken har av naturliga orsaker legat på is. Jag har egentligen bara hunnit bygga upp lite olika databaser med historisk information men jag tror ändå den kan bli intressant när den är klar. Troligen en uppdelning av gamla svartvita och stumfilmer och en med mer färgfilmer och inriktad på det nya växande fenomenet Serier.

 Släpper även årets "rabatter" med sänkta priser redan idag eftersom jag inte vill ha den vanliga stressen veckorna innan Jul. Tänk även på att du idag kan få din beställning som en mp-3-fil via nätet samma dag som du beställer den - förutsatt att jag hinner se din beställning och få iväg den naturligtvis.

 Då jag numera lever ensam med mina fyra katter Zlatan 17, Koda och Zingo 15 och Puzzi 14, så är jag oftast utomhus under den ljusa tiden på dygnet, fullt upptagen med att röja i skog och mark, men jag försöker ofta svara via mejl så snabbt jag kan.

Hjärtligt Välkomna tillbaka med dina frågor och förhoppningar och Trevlig Höst,

Jacob, 5 september 2019, Månen i Skytten <3

Läs hela inlägget »
Gamla ingången 2016

Musiken på denna sidan är ur Holst "Planet Suite" - "Uranus the Magician"