Jacob med Far och Mor 1956 Jacob med Far och Mor 1956 Det sägs att man skall tända ett ljus istället för att klaga på mörkret. Men allt har sin tid, även sorg och depression. Min systers cancerbesked som hon klarade ut efter mer än ett års kamp, min ljumskbråcksoperation, akuta prostatabesvär, två av mina katthonor borta och under förra året båda mina föräldrar uppstigna till en bättre dimension... Ja, "alle har vi våre problemer", som Marve Fleksnes sa.

 För att utvärdera utgivningen av mina två böcker måste jag krasst konstatera att det inte blev som väntat. På tok för mastigt, tungt och dystert. En massa information som egentligen bara intresserar mig själv och ett beklagande över det mesta på Jorden idag, vilket enbart var deprimerande och negativt. Responsen uteblev oxå och endast en handfull har velat eller vågat kritisera eller kommentera mina brister med projektet. Trots att jag till och med skänkt boken som fil till några goda vänner har jag knappt fått vare sig en kommentar eller tack. Får antagligen skylla mig själv? Har dock planer på en starkt reviderad upplaga med en mer neutral information om vårt dagsaktuella läge i Världen idag. Kanske blir en billigare variant enbart som e-bok?

  I en värld där clowner styr i Storbrittannien och USA och våldet ökar stadigt även i vår lilla skyddade verkstad Sverige är det inte lätt att hålla modet uppe. Så jag skall efter min egen process nu försöka bidra med lite mer positiva energier istället för att "klaga på mörkret". Se bara på det fantastiska landet USA med sin egen blodiga historia med inbördeskrig och sina fantastiska miljöer. Idag en segregerad nation där en dåre styr och en hel nation är drogad av psykofarmaka. Tack och lov börjar den yngre generationen vakna och via sociala medier är idag en ny revolution starkt i växande, så det finns hopp.

 Filmboken har av naturliga orsaker legat på is. Jag har egentligen bara hunnit bygga upp lite olika databaser med historisk information men jag tror ändå den kan bli intressant när den är klar. Troligen en uppdelning av gamla svartvita och stumfilmer och en med mer färgfilmer och inriktad på det nya växande fenomenet Serier.

 Släpper även årets "rabatter" med sänkta priser redan idag eftersom jag inte vill ha den vanliga stressen veckorna innan Jul. Tänk även på att du idag kan få din beställning som en mp-3-fil via nätet samma dag som du beställer den - förutsatt att jag hinner se din beställning och få iväg den naturligtvis.

 Då jag numera lever ensam med mina fyra katter Zlatan 17, Koda och Zingo 15 och Puzzi 14, så är jag oftast utomhus under den ljusa tiden på dygnet, fullt upptagen med att röja i skog och mark, men jag försöker ofta svara via mejl så snabbt jag kan.

Hjärtligt Välkomna tillbaka med dina frågor och förhoppningar och Trevlig Höst,

Jacob, 5 september 2019, Månen i Skytten <3

Läs hela inlägget »

 Jag får ofta höra att svartvita filmer inte är varken roliga eller bra och inte är "riktiga" filmer. För mig obegripligt, antagligen beroende på de hundratals svartvita filmer jag hunnit uppleva. Jag som växte upp på 60-talet med endast en svartvit TV och gick på matiné och såg Helan & Halvan, Bröderna Marx & Chaplin. Mina första serier på TV var dessutom alla i svartvitt; Perry Mason, Hitchcock, Bröderna Cartwright (Bonanza) och High Chaparral.

 När jag sedan växte upp och började gå på bio var ju allt i färg och man var alltid tidig så man inte missade den roliga reklamen innan filmen började - tvärtemot idag när man blir illamående av all smörja. Minns så väl de gigantiska pappfigurerna utanför bion av Gudfadern, Hajen, 2001 och Spartacus. Ofta återkom de äldre filmerna med några års mellanrum.

 Under de senaste 20 åren har mitt intresse för de svartvita serierna och filmerna fått en renässans. Har kunnat upptäcka The Twilight Zone, alla Alfred Hitchcock Presents och en massa stumfilmer från filmens guldålder som Metropolis, Nosferatu, Sunrise eller melodramerna med Janet Gaynor. När ljudfimen kom i slutet av 20-talet utvecklades flera olika genrer som gangsterfilmer, thrillers, romantiska komedier eller melodramer. Även experimentella filmer och dokumentärer kom tidigt. 30-talet var extremt spännande med alla "realistiska" filmer om fängelser, kriminalitet eller sociala orättvisor. På 40-talet utvecklades tekniken med ljus och bildkomposition och nya genrer kom, som Film Noir. När filmerna kom i färg så utvecklades tekniken därefter. Trots det realistiska med Färgfilmer fortsatte man dock göra filmer i svartvitt. Många episka filmer från 60-talet är idag klassiska, som Psycho (1960), Andrei Rublev (1966), To kill a mockingbird (1962) eller Dr Strangelove (1964). På Imdb´s lista TOP-250 finns det fortfarande 16 st filmer i svartvitt bland de 100 bästa. Även Ingmar Bergmans kanske två bästa filmer, Det sjunde inseglet (1957) och Smultronstället (1957) är ju i svartvitt.

 Faktum är att det under senare decennier kommit flera filmer helt i svartvitt som lyckats, ex The Elephant Man (1980), Raging Bull (1980) Schindlers list (1993), eller stumfilmen The Artist (2011) och märkligt nog har vi två filmer helt i svartvitt denna Oscarsgala, Roma och Cold War, där Roma dessutom är stor favorit. Jag har inte sett denna ännu men den finns på Netflix med svensk text.

 Idag har CGI (Computer Generated Images) svämmat över och man kan i bild inte skilja mellan fiction och verklighet. Skådespelarnas prestationer är inte heller lika viktiga som i de tidiga filmerna när de ofta bar hela filmen. Tekniken med explosioner och visuella effekter har gjort filmen mer till en drogupplevelse än en film och då känns det skönt att sätta på en gammal hederlig svartvit rulle, som enligt gamla topplistor, "Världens Bästa Film" - Citizen Kane (1941),  Casablanca (1942) eller någon av Kurosawas äldre, typ Seven Samurai (1954) eller varför inte någon av mästaren Chaplins odödliga verk, The Kid (1921), The Gold Rush (1925) eller The Great Dictator (1940).

 Får se om jag orkar se årets Oscarsgala. Apropå svartvitt så är det mest vitt idag utanför fönstret. Våren och värmen är i alla fall på väg...
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Trots 10 nomineringar vardera för favoriterna Roma och The Favourite vann min favorit Green Book årets Oscarsgala. Roma vann "bara" 3 och The Favourite endast 1 Oscar.

 
Läs hela inlägget »


 Snart dags för årets Oscarsgala. Bilden visar inte årets datum. Årets gala går av stapeln natten till måndag 25 februari. 24 februari i Los Angeles.

Av en händelse så påbörjade jag igår på Alla Hjärtans Dag med att starta upp ett projekt med en Hemsida helt på engelska. Det kommer nog att ta lite tid men kommer att vara spännande att bygga ut med både bilder och text. Jag meddelar när projektet är klart för visning.

Snart ett år sedan min katthona Paikea somnade in och i mars ett år sedan pappa gick vidare och sorgen blir sakta lättare. Mammas avsked i slutet av juni markerar slutet på denna tunga sorgeprocess och livet är inte riktigt i balans ännu. Höst och vinter blev en fysisk paus med allt röjande och nya planer för hemmet börjar så sakta ta form.

Mina planer på en bok om film har legat i malpåse men jag tror den blir klar under året i alla fall. Tanken var att göra en slags antologi över filmens historia i ett astrologiskt perspektiv. Till exempel kanske vi vet att Denzel Washington är Stenbock men vi vet inte att han har sin Måne i Vattumannens tecken. Eftersom jag fokuserat mycket på denna brist inom astrologin tror jag det finns en viss nyfikenhet på vilka de är "egentligen", rent astrologiskt.

Filmens Värld förändras konstant och allt fortare. Idag exploderar utbudet när det gäller att erbjuda möjligheter att kolla på film och framför allt teveserier. NETFLIX känner nog de flesta till idag, men utbudet ökar fort och alla vill ha sin del av den lönsamma kakan. AMAZON, USANETWORK, CMORE, VIAPLAY och HBO och även en svensk site SFanytime.com erbjuder idag filmer och serier. Då själva Oscarsgalan enbart fokuserar på film kommer nog detta snart att förändras. Golden Globe har ju redan sedan 50-talet delat ut priser till olika kategorier och genrer inom televisionen.

När det gäller årets Oscars har jag inte hunnit se alla filmer men det är ett ovanligt starkt fält i år med olika kategorier. Flera med musikinslag och flera "blackish" med fokus på afroamerikanska skådespelare. Troligen beroende på kritiken de fått under senare år, typ "whiter than the Oscars".

På förhand finns flera stora favoriter, inte minst i den viktigaste kategorin Best Film, där den svartvita "Roma" ser ut att vinna. Av alla nominerade uppskattade jag mest "BlackKklansman", "Green Book" och musikfilmen "Bohemian Rhapsody" där min favorit från teveserien "Mr Robot", Rami Malek, är nominerad för Bästa Manliga Huvudroll. Filmen är ett porträtt av sångaren Freddie Mercury och gruppen Queen. Även politiken är tydlig i årets filmer, bl a i "Vice" där Christian Bale spelar George W. Bush vicepresident Dick Cheney.

Vi får givetvis hålla tummarna för det svenska bidraget "Gräns" som fick en nominering i Makeup men den lär inte vinna i denna hårda konkurrens. Har ej heller sett denna mystiska och fascinerande film. Även den unge Ludwig Göransson, född 1 september 1984, är nominerad för Score (filmmusik) med filmen "Black Panther".

Får se om jag hinner kommentera galan då det blir dags.

Grattis alla ni som hade en bra dag igår <3
 

Läs hela inlägget »God Fortsättning allihopa och ha en lugn och skön avslutning på 2018. Lackandet är över med släkt och vänner utspridda över hela Jorden, från California till Japan. Nya Tider väntar och dessa märkliga "Mellandagar" fram till Nyår vill alla köpa ännu mer prylar till lägre priser... Vore det inte smart att bara skriva ett antal Presentkort som man kan utnyttja i Mellandagarna?

 Vintern har bara varit på kort visit och temperaturen knappt nere på minus  9 under en natt och här är både blidväder och droppande plusgrader. Bär ved från vedboden och eldar dagligen för att undvika för höga elräkningar. Katterna föredrar att använda sina innetoaletter och sover mest bort dygnen när de inte äter. Skulle gärna göra detsamma.

 Nyårskrönikan försöker jag släppa vid midnatt på nyårsafton men ville ändå önska er alla trogna vänner och kunder en skön avslutning på detta gamla 2018 som varit ett prövningarnas år för många.

Gott Nytt År och väl mött under nästa år fyllt av nya insikter och upplevelser <3

Jacob

Juldagen 25 december

Läs hela inlägget »
Varför vilja veta något om framtiden? Tror ni Janet Gaynor visste vad det betydde när hon vann den allra första Oscarsstatyetten som delades ut 1929? Dessutom för hennes prestation i tre filmer varav "7th Heaven" var en. De andra var "Street Angel" och "Sunrise: A song of two Humans".

 Under mer än 35 års tid har jag blivit kontaktad av människor med ibland svåra och allvarliga frågor. Men lika ofta handlar det om ren nyfikenhet. Kommer jag att flytta eller få ett nytt arbete? Hur går det med min relation? Blir jag frisk igen? Ser det bra eller jobbigt ut framöver? Är det lönt att påbörja en utbildning?

 Astrologen är inget orakel men kan ge klara besked på de flesta punkter. Det mesta går att mäta och bedöma i olika cykler, beroende på typ av fråga. Vad man sedan väljer är upp till personen själv. Astrologen kan bara peka ut de olika alternativen och troliga konsekvenser.

 Så är du nyfiken på ditt arbete, dina studier eller något annat privat är du välkommen att fråga om råd.

Astrologen har dessutom tystnadsplikt.

Jacob, 15 november 2018
Läs hela inlägget »
 Upptäckte nyss att min traditionella Julrabatt uteblivit sedan Julen 2013 och blev lite skamsen. Har ju under många år alltid haft en liten rabatt på Ordinarie Priser och tycker det är dags nu igen. Kan ju skylla på den långa processen med Boken som tog över tre år, men nu lever den sitt eget liv, både den svenska och den engelska. Återkommer med lite statistik.

 Har ju själv i år tvingats till längre uppehåll men känner sakta att kraften och lusten kommer tillbaka. All sorg tar tid och med höstens intåg blir det fler timmar inomhus till tänd brasa och stearinljus. Ni som läst min bok vet ju även att jag mår som bäst när jag tolkar horoskop och att jag får energi av processen.

 Jag släpper därför redan idag på John Lennon´s födelsedag den 9 oktober årets tidiga "Julklapp" i form av nedsatta priser på alla beställningar, se Prislistan.

 Jag kommer att lägga upp arbetet med längre intervaller och kommer inte att leverera samma dag som jag tidigare utlovat. (Exemplet med ett Cloud och en mp-3-fil). Men jag kommer att leverera inom några dagar och meddelar samtliga när detta kommer att hinnas med, så "först till kvarn" gäller som tidigare.

 Vill ni absolut ha er beställning innan Jul som Julklapp eller Present, se till att vara ute i god tid. Fram till Lucia kan räcka men meddelar här när tiden blir för kort.

 Jag arbetar under tiden med att sammanställa den kommande Filmboken Stars of the Stars som beräknas klar till våren 2019 och förbereder även att tala in Hela Astrologens Värld som en Ljudbok. Har dock ännu inte klart med Hur detta skall processas. Antingen kommer den att säljas av mig eller något företag som säljer ljudböcker. Mitt förlag Books On Demand har inte detta i sitt utbud.

 Trevlig höst och Välkomna

Jacob, 9 oktober 2018
Nymåne i Vågen

 
Läs hela inlägget »
 Hösten är snart här. En av mina absoluta favoriter.Som jag skrev redan i våras så kändes det nödvändigt med en lite längre frånvaro från astrologin. Har i princip aldrig "tagit ledigt" under mina år som astrolog utan alltid ställt upp när andra behövt mina tjänster. Nu kändes det dock som mina krafter sinat. Då jag redan som tonåring upplevde ångest och sedan levt med denna i olika perioder så var det nästan nödvändigt att helt enkelt stänga ner butiken och ta en time-out.

Detta blev dock inte så enkelt som jag trodde. Min kropp sade givetvis ifrån efter år av extrem nervpress med ljumskbråcket och prostatan, men nu i sommar tillkom ett för mig ovant symptom, nämligen yrsel. För knappt 14 dagar sedan rasade jag bara ihop och det var en hemsk upplevelse som gav mig en tankeställare. Läkarbesök med stor utredning konstaterade konstigt nog att alla mina värden var utmärkta men fick göra både EKG och blodtryckskontroll innan de var nöjda. Mitt blodtryck har alltid varit lågt och även nu utan anmärkning men skall även göra en 24-timmars-kontroll nästa vecka.

"Diagnos X" sa min läkare, vilket antagligen är deras förklaring av att "gå in i väggen eller snarare igenom den" eller att hamna i en mix av depression och utmattning. Ja, jag är väl ingen idiot. Jag fattar att jag överskattat mina krafter och min förmåga och troligen får skylla mig själv men som det känns idag så blir min ofrivilliga semester på obestämd tid.

"Jämna plågor" säger man visst men detta är inte roligt längre. Stapplar mina rundor (3 km) idag med en dåres envishet för att upprätthålla min kondition. Har dessutom senaste vintrarna fått problem med kalla fötter och underben vilket ibland kan upplevas stressande och göra det svårt att somna in. Detta beror enligt läkarna på ren förkalkning och skall utredas vidare.

Förlåt mina klagovisor men ville lite tydligare förklara varför jag har svårt idag med att fokusera på mitt arbete som astrolog. Varje dag är en plåga med oro och yrsel och jag gör vad jag kan för att distrahera mina tankar.

Jag återkommer med besked så snart jag ser lite ljus vid horisonten. Som terapi bearbetar jag min nästkommande bok som skulle kommit ut i år och som mer fokuserar på filmhistoria och astrologiska porträtt av filmstjärnor - min stora passion.

Hoppas ni har bättre tur med Kantareller än jag,

Jacob

21 september 2018
Månen i Vattumannen
 
Läs hela inlägget »
(från filmen "The Wall" med Pink Floyd) (från filmen "The Wall" med Pink Floyd)

 

 Så var det dags igen. Nåja. Jag stod i en mindre kö på biblioteket redan i torsdags. Då jag bor ute i vildmarken vill jag inte tvingas åka 2 mil på söndagen fram och tillbaka bara för att lägga min röst. Tvingas förresten? Är det en skyldighet eller rättighet att gå och rösta idag? Snarare en slags förmån kanske. Läser lätt irriterad flera inlägg på facebook från personer som avskyr politik. De som ser all slags politik som onödigt tjafs och inte begriper skillnaden mellan Diktatur och Demokrati. Den som inte vill påverka (rösta) de som fattar beslut har heller ingen anledning att beklaga sig över vad som bestäms i Riksdagen, din Kommun eller Landsting, eller hur? Fårskocken lyder blint vallhunden (din lokala politiker) och rättar sig snällt i ledet.

 Det finns fortfarande länder på jorden där man varken kan eller får göra sin röst hörd. Jo, det är klart att det kräver ett visst mått av nyfikenhet och intelligens för att orka sätta sig in i vad Politik egentligen handlar om. Men populismen idag ger kalla kårar och man behöver inte ens vara politiskt medveten för att inse att den som är högljudd och har ett tydligt budskap ofta hörs mest. "Utrota alla valar - valar är inte djur!!!"

 Hösten 2015 såg Europa en tragisk folkvandring där människor flydde krig och dödsångest. Ju fler "invandrare" och "flyktingar" som nådde ända hit upp till det kalla Norden, ju högre lät protesterna från alla som är livrädda för det okända.

 Hur går det då i valet ikväll? Ja, eftersom stängningen av vallokalerna tangerar Nymånen i Jungfrun ikväll (20.03) så är det klockrent en helt "NY" process som inleds. Någon form av maktskifte uppenbarligen. Ser man till de inblandade partiledarna är det dock lite förvirrat. Vid förra valet 2014 skrek alla och gapade på Jimmie och hur gick det då? De gick upp från nära 6 till 13%. I denna valrörelse har samtliga fortsatt att attackera Sverigedemokraterna istället för att skärskåda deras ideologi eller politiska agenda. Fortsätter det såhär så får han väl snart sympatiröster för att han är ett offer eller hackkyckling?

 Oavsett om de rödgröna sitter kvar eller om den komplicerade Alliansen tar över så finns det egentligen bara en vinnare, nämligen Sverigedemokraterna. Min vilda, men fullt logiska gissning, är att de troligen gör ännu ett "rekordval", kanske uppåt 20% enligt opinionsmätningarna, och de kan rent teoretiskt hamna på samma nivå som både Socialdemokraterna och Moderaterna. Vi har således inte längre två block i riksdagen utan tre.

 Om nu både sossarna och moderaterna, de traditionellt största partierna, gör katastrofval, så hamnar vi i en sandlåda som mer liknar en sketch av Monty Python. Huvaligen... Kunde affärsmannen Trump förföra och locka 50 miljoner amerikaner med sin aggressiva hatpolitik så kan säkert även "die dumme schwede" lyssna till de extrema högerkrafterna i dagens polariserade Europa.

 Jag funderade ett ögonblick på att skriva lite om de olika politiska ideologierna men det skulle knappast hjälpa. När jag växte upp var skillnaderna ändå tydligare än idag. Vänster var vänster och höger var höger.

 När Fredrik Reinfeldt myntade "det nya arbetarpartiet Moderaterna" lyssnade "de nya arbetarna" lydigt och hjälpte dem att rasera a-kassan och startade en häxjakt på alla svaga i samhället. Kommer ni ihåg uttrycket "Det skall löna sig att arbeta"? Själv kontrade jag med min sjuka humor; "det skall löna sig att vara arbetslös eller utförsäkrad".
När sedan moderatrösterna vid nästa val 2014 flydde till Jimmie blev Fredrik sur och avgick...

 1:a Maj som ursprungligen var Arbetarnas enda dag att demonstrera har även den utvecklats till en "rättighet" för alla partierna idag. "Upp till kamp emot kvalen" låter lite komiskt när direktörer och företagsledare sjunger...

Håller tummarna inför årets politiska horrorshow,

 

Astrologiska miniporträtt av partiledarna;


Stefan Löfvén, Socialdemokraterna: Kräfta med Måne i Oxen.
Gustav Fridolin, Miljöpartiet: Oxe - Måne Vädur.
Isabella Lövin, Miljöpartiet: Vattuman - Måne Tvilling.
Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet: Stenbock - Måne Jungfru eller Vågen (okänt klockslag).

Ulf Kristersson, Moderaterna: Stenbock - Måne Tvilling.
Jan Björklund, Liberalerna: Vädur - Måne Vågen.
Annie Lööf, Centerpartiet: Kräfta - Måne Vågen.
Ebba Busch Thor, KDS: Vattuman - Måne Kräfta.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna: Oxe - Måne Vattumannen.

 OBSERVERA att bilden i början inte representerar varken min politiska övertygelse eller har för avsikt att påverka läsaren. Bilden är tagen från filmen "Pink Floyd The Wall" från 1982 som handlar om en rockstjärna som attraheras av en extrem politisk rörelse. 

Läs hela inlägget »
Mamma i Pakistan 1990 Mamma i Pakistan 1990
Tvekade länge inför detta inlägg. Har aldrig haft för avsikt att föra vidare sorg eller bekymmer i livet, men eftersom pappa fick en tribut efter sitt avslut i mars finns det anledning att även ge min mor ett sista tack.

 Exakt tre månader och tre veckor efter pappas död så somnade även min mamma in stilla den 28 juni. Hon blev "bara" 82 år men fick minst sagt ett rikt liv.

 Föddes 14 maj 1936 i Arvika i Värmland som lillasyster med tre äldre och en yngre bror. Växte upp på landet men tvingades flytta med familjen till Göteborg i tonåren. Bodde trångt och jag minns att hon berättade att hon var rädd att skolkamraterna skulle se att det var hål på hennes skor, så hon lyfte fötterna försiktigt när hon gick. 

 Som uppasserska till personalen på ett hotell i Göteborg så träffade hon pappa som var servitör och eftersom "jag" kom i vägen så hann hon aldrig skaffa sig någon utbildning. Något hon dock tog igen när jag var i tonåren. Minns att hon både läste om grundskolan och gymnasiet och utbildade sig till socionom. Hann under utbildningen med ett besök i dåvarande Leningrad (Sankt Petersburg idag) och minns att ryska alfabetet satt på väggen på toa för tränings skull. Hade även en rullbandspelare som gick flitigt; "Orok nomer adin" (Kapitel 1?) 

 Arbetade sedan under resten av sitt yrkesliv som socialassistent och hjälpte människor av alla de slag. Minns att hon ibland även tog ur egen plånbok när hon inte "fick lov" enligt reglerna att hjälpa ekonomiskt. Sista åren satt hon på polishuset i Göteborg och hjälpte till med flyktingärenden och andra svåra fall. 

 Pensionen blev dock en svår tid. Att inte vara behövd eller få uträtta något viktigt var en tung insikt och hon blev dessvärre både deprimerad och sjuk. Flyttade ner till Småland för sju år sedan för att vara närmare oss barn men hälsan försämrades och hennes kropp orkade inte längre.

 Mamma älskade böcker (MC och Merkurius i Tvillingarna) och var ständigt omgiven av högar med tidningar, tidskrifter och böcker av alla slag. Läste redan under min barndom mycket science-fiction och var nyfiken på det mesta av ockult natur. Även resor blev en stor passion (Jupiter i Skytten) men då jag var utflugen blev det oftast med mina nio år yngre syskon. Ridäventyr till nordnorge, Läsö, Danmark, Kreta och Rhodos, där de bjöd med mig för att fira mammas 50-årsdag 1986. En minnesvärd resa blev Indien och Pakistan 1990, där fotot är taget. 

 Med sin Måne i Vattumannen var hon alltid beredd att stötta och hjälpa till men hon gav mig även en villkorslös frihet att själv stå på egna ben utan varken fördömande eller kritik. Kan inte ens minnas att hon kritiserat något av mina idiotiska val och beslut. Tvärtom gjorde hon alltid sitt bästa för att stötta och hjälpa till i tider av svårighet. Både ekonomiskt, praktiskt och känslomässigt. Hon fixade min första egna lägenhet, skaffade min första begagnade bil och ifrågasatte aldrig när jag behövde pengar. 

 Mamma hade ett rymligt hjärta och jag tror att jag hade en stor plats även då mina besök blev mer sällsynta. Vi pratade nästan dagligen i telefon under hennes sista år och ofta lite värmländska som gjorde henne på gott humör. "Haffö da", "Ä ru pöcka?"

 Ja, nu får du vila ut och träffa de dina igen. Ett ljust minne lämnar du efter dig och ett arv av allvarlig insikt om alla människors lika värde. Jag var alltid lika stolt över dig som barn. Även när mina klasskamrater trodde du var indian för ditt långa hår och dina enorma flätor.   

Tack Mamma, "we´ll meet again" 
Läs hela inlägget »
Mina systrar Anna & Kajza med vänner i Nepal 2018 Mina systrar Anna & Kajza med vänner i Nepal 2018
 Jag anser inte att man skall använda sociala medier som ex. facebook till att exponera sina problem och bekymmer. Känns bara obehagligt och obekvämt att söka andras bekräftelse eller empati.

Denna gång har jag dock inget val. För att ingen skall bli besviken på mig eller missförstå mitt beslut så skall jag försöka beskriva min motvering.

En olycka kommer sällan ensam?

Under det tidsödande arbetet med Boken så lade jag antagligen grunden till mitt första ljumskbråck. För mycket sittande vid datorn och inte lika mycket motion gav mig en ovan "gubbmage" som troligen påskyndade problemet. När själva skrivandet var avslutat sommaren 2016 så föll min pappa olyckligt och blev efter detta sängliggande till och från. Jag fick ändra mina prioriteringar, hjälpa till med andra sysslor och samtidigt bekanta mig med nya människor i form av personal från Hemtjänst och Hemsjukvården. 

Processen att redigera och till slut publicera boken i juni 2017 var oerhört mödosam och i samma veva fick min ena syster en komplicerad cancerdiagnos som hon ännu inte är helt återställd ifrån. Upptäckte själv mitt ljumskbråck under sommaren och väntade nervöst på operationen i november. Under sommaren dog även min ädsta katthona Zötnos, 15 år, av ålderssvaghet. Under vintern blev pappa periodvis sämre och en massiv hjärnblödning blev början till slutet 8 mars. Var dessutom tvungen att avliva en av mina "bebisar" i februari, katthonan Paikea, 13 år, som varit svårt sjuk länge.

Snökaoset i februari-mars var troligen anledningen till mitt nyligen upptäckta andra ljumskbråck. Fick besked härom dagen och inväntar nu ännu en trolig operation. 

Då jag ägnat de senaste veckorna åt konsekvenserna efter pappas bortgång har sorgearbetet fått vänta.
Jag inser dock idag till slut att mina krafter och orken börjat tryta. De tre senaste årens anspänning har inte bara inneburit att jag försummat mina barn och barnbarn, utan även att jag tömt mig själv på all reservkraft. Tröttheten är optimal och förlamande och dessutom både fysiskt och mentalt utmattande. Min kropp är idag antagligen försatt i "red alert", dvs, den är konstant stressad och jag har svårt med både aptit, sömnen och mina dagliga rutiner. 
 

Jag har visserligen haft betydligt färre klienter senaste åren men ändå lyckats hjälpa några även i år.

Jag ämnar inte att sluta att arbeta som astrolog men ber om Ert överseende med min pressade situation och planerar nu att åtminstone ta mig tid till att läka och genom vila återfå mina krafter. Detta måste få ta den tid som behövs och jag kommer bestämt att avböja alla konsultationer tills jag återhämtat mig helt.

Om detta kommer att ta veckor eller månader får tiden utvisa. Jag skall försöka att hålla er uppdaterade här lite oftare och berätta om min läkeprocess. 

Såg tidigare fram emot både Fotbolls-VM och vårt Riksdagsval i september men idag ser jag mest fram emot en lång natts sömn... 

Trevlig Sommar och på återseende och återhörande,

Eder "sjukskrivne" astrolog

Jacob, Anebo

14 april 2018
Månen i Väduren


 

Läs hela inlägget »