Dan Brown

ej korrekt klockslag

Litet astroporträtt av författaren Dan Brown:
Han föddes 22 juni 1964 i Nashua, New Hampshire, USA.
Dessvärre har jag inte hittat något Astrologiskt porträtt på honom bland mina Astro-databaser.
Finns det någon som hittat hans korrekta födelseuppgifter så hör gärna av er!
Som född i Kräftans tecken kan man på skämt säga att han lever djupt i sina känslor.
Intressant även att han som Man inser Kvinnans betydelse, eftersom Månen styr hans eget tecken och även är symbolen för Kvinnan!
Oavsett hans klockslag har han Månen i Skyttens tecken vilket kan tolkas som en positiv och generös inställning till barn, kvinnor och humorn i livet. "Kvinnor" återigen.
Både Merkurius (budskap/intellekt) och Venus (kärlek/samarbete) samarbetar i Tvillingarnas tecken som i sig självt antyder ett ljust och positivt intellekt med stor nyfikenhet och en iver att "sprida" sina tankar och sitt budskap.
Ser man till de långsammare planeternas positioner börjar man skönja spännande saker.
Mars som står för energi o vilja ligger i början av Tvillingarna vilket ytterligare förstärker hans "vilja" att kommunicera. Även planeterna Saturnus (allvar) och Uranus (förändring) ligger i ett s.k. Stort kors med Saturnus i början av Fiskarna (religion, haha) och Uranus i början av Jungfrun (kritik och/eller analys).
Jupiter (Optimism och överflöd) ligger mitt i Oxen (ekonomi/skönhet/konst) i stark opposition till planeten Neptunus (inspiration/fantasi) vilket kan tolkas på flera spännande sätt. Dels inbegriper denna aspekt en överdriven tendens till "spel o dobbel", dvs gambling och dels innebär detta oftast ett oerhört framgångsrikt liv med många resor och "god" ekonomi, minst sagt... tolka detta själva!
Pluto (öde/masspåverkan) i Jungfrun har intressant nog inte någon "stark" eller tydlig aspekt men antar att denna syns bättre i hans korrekta horoskop, med klockslag.
Aspekterna är ofta energin i livet. De starkaste energierna bildar troligtvis ett Stort kors mellan Måne-Skytten, Mars-Tvilling, Saturnus-Fisk o Uranus-Jungfru.

Således en optimistisk, jovialisk person med starka, positiva känslor men även ett stort allvar och ansvar att föra fram sina kunskaper och insikter.

Då boken av Dan Brown som hittills sålts i över 40 miljoner ex
nämndes i alla möjliga sammanhang, blev jag först spontant skeptisk.
Men eftersom jag fick boken i present
så ville jag ändå se själv varför den väckt sådant rabalder?

Den 29 juni i år började inspelningen av filmen där huvudrollen
Robert Langdon "naturligtvis" spelas av Tom Hanks, (9 juli 1956).
Hur lyckas han få alla dessa otroliga roller? "Forrest Gump",
"Apollo 13", "Castaway", "The green mile", "Philadelphia" ,
"Road to perdition", "Splash", "You´ve got mail" m fl...
Andra kändisar är "Gandalf" Ian McKellen (25 maj 1939) som spelar Sir Leigh Teabing
och Jean Reno (30 juli 1948) som spelar Bezu Fache.
Reno "dök" först upp i "Det stora blå" redan 1988 och har även spelat
både humor i "Visitörerna" (1993) o kall yrkesmördare i "Leon" (1994)
Den franska skådespelerskan Audrey Tautou (9 augusti 1978)
som spelar Sophie är okänd för mig.
Silas spelas av Paul Bettany (27 maj 1971)
som senast sågs i "Master & Commander"
och tidigare i "A beautiful mind".
Biskop Aringarosa spelas av Alfred Molina (24 maj 1953),
nyligen som galningen i "Spider-Man 2", med åtta armar!
(jodå, jag har sett den med mina teenagers)

 

Här följer mina kommentarer om boken
för Er som INTE hunnit läsa;
Som spännande thriller är den oerhört nervig o kittlande, eftersom den börjar med ett mord och man vet att "någon annan" är i kulisserna av handlingen. Först upplevde jag den som rörig eftersom jag aldrig fattade vem som var "the good guy" o vem som var "the bad guy". Denna känsla håller dessvärre i sig nästan ända tills slutet (?) Boken är skriven på ett mkt provocerande o tvetydigt sätt så att man skall svänga mellan gåtor och mental svindel(?). Ytterst skickligt avslöjas sedan olika dimensioner av "sanningen", både i historiskt och filmiskt perspektiv.
Man "får reda på" , stegvis, de olika pusselbitarna och det känns bitvis som en Agatha Christie-roman. Tanken svindlar o kittlar och hela tiden varvas de olika personernas upplevelser och tankar med varandra. Man kan helt enkelt inte lägga ifrån sig boken!
Däremot kan man tolka bokens "budskap" på flera sätt. Som Astrolog kände jag mig både lätt road och hedrad, eftersom flera av mysterierna har astrologiska aspekter. Konsekvenserna av författarens "mening" med boken skall bli intressant att följa.
Att Dan Brown och hans förläggare även gav ut boken 1999(?), strax innan Milennieskiftet, känns nästan som manipulativt, eftersom även denna händelse är av central betydelse i handlingen.

Som en vän sa till mig för en tid sedan; "Men boken är väl religiös? Handlar den inte om Gud?"
Då log jag bara och mumlade något om "sexriter", haha... Snacka om missuppfattning!

Som spännande roman är den suverän och klart läsvärd. För dem som "är rädda för Gud o Religion" kan jag bara lugnande men komiskt varnande tillägga att "har de redan en Gudstro", så får de förbereda sig för en smärre chock eller en upplysande läsning(???)

Vad är då egentligen "da Vinci Koden"?
En serie av gåtor som mynnar ut i en ny syn på Gud, Jesus o Maria Magdalena kanske?
Läs själv får du se!

 

Här följer mina kommentarer om boken för Er som läst den:
Gåtan blev tydligen fler ju längre boken gick framåt i intriger. Den stora frågan blev dock inte om huruvida materialet skulle visas för mänskligheten utan snarare om Mänskligheten var beredd för dessa sanningar.
Med stor fascination läste jag om VAD man kan hitta för dolda betydelser i all möjlig konst och litteratur. Till och med den gode Walt Disney fanns med bland "de utvaldas skara".
Att sanningar förvanskas och förändras är visserligen inget nytt men konsekvenserna som denna gigantiska "bluff" fört med sig är oerhört intressanta. Kyrkan har ju även innan Jesu födelse alltid försökt med makt o manipulation att vara ett moraliskt rättesnöre för "folket" eller den gråa massan.
Då den flummige barfotaprofeten Jesus började prata om "Verklig Kärlek" för 2.000 år sedan, kunde kyrkan naturligtvis inte annat än korsfästa denne dagdrömmare... Att sedan Jesu efterföljare i hemlighet hållt Kunskapen dold för "de som bestämmer" handlar ju bara om överlevnadsinstinkter. Tanken i boken bygger dessutom på att Jesus var en "vanlig" människa med normalt kärleksliv.
Den Stora tanken däremot, att Kvinnan skulle vara symbolen för det Gudomliga är inget nytt. Denna tanke o ideologi har funnits i många kulturer.
Inom senare Tid av New Age möter man ofta beskrivningar som antyder att "GUD" är både Manlig och Kvinnlig eller rentav "både-och"! Eller att du har "Gud" inom dig själv!
Att dessutom sexualiteten skulle ha en central o viktig del i detta synsätt är heller inget nytt. Det finns många tidigare s.k. fruktbarhetskulturer i historien. Vad som gör det hela intressant är dock Kyrkans sätt (enligt bokens teorier) att förvanska både "Kvinnan" och "sexualiteten" genom att helt enkelt "mörka" och ändra hela tolkningen av vad som "verkligen" hände under Jesu tid.
Jag tilltalas enormt av beskrivningen och anar mig till fascinerande perspektiv på dagens tillvaro.
Sexualitet, promiskuitet (lössläppthet), prostitution och pornografi är ju idag fortfarande mycket Tabubelagt men icke desto mindre extremt utbrett genom ex Internet.
Att mestadels enbart Kvinnan skulle svartmålas och bära skuld för allt detta moraliska förfall ter sig väl i dag som rena skärselden för kvinnor eller häxjakt på dagens moderna kvinnor, eller hur?

Dan Brown "kan" ha fullständigt rätt. Jag ser fram emot filmen som bygger på "arbetet med boken". Har inte sett denna ännu.

Som Astrolog kan man bara hoppas på den ökande balanseringen mellan just Det Manliga och Det Kvinnliga. Balansen mellan Sol och Måne är ju den yttersta strävan för att komma i Harmoni.

Dan Brown är författare till boken "Da Vinci Koden" som sålts i över 40 miljoner ex.

 

Läs mer om boken och filmen under Browns karta och tolkning