Adolf Hitler

Grunnade länge o väl på hur jag skulle lägga upp denna tolkning.

Kan ju inte bara måla upp en bild av ett monster? Nej, det är dessutom svårt. Den lille korpralen från Första Världskriget som blev Överbefälhavare över ett nästan dominerande Tredje Rike under några år har väldigt motsägelsefulla aspekter i sin karta. Både otrolig popularitet och framgång och missmod, pessimism och rent hat.

Vill inte ge mig in i någon politisk eller etisk analys av honom som person utan bara konstatera de rent astrologiska fakta som man kan tolka.

Däremot tror jag ändå att de rent sociala aspekterna av hans prägling är ganska viktiga. Han lär ha växt upp under först ganska trygga förhållanden (Månen-Jupiter Stenbocken) men under tonåren dog först hans mor när han bara var 13 år. Fem år senare avled hans far. Hitler drev planlöst omkring i Wien utan vare sig fast arbete eller inkomst. Under denna tid var det även mycket starka antisemitiska (judefientliga) stämningar i Europa, inte minst i Wien, där ofta judar o bolsjeviker (ryssar) fick skulden för allt som var fel. Att han sedan misslyckades två år i rad med att bli antagen till Konstakademin var troligen droppen som fick bägaren... Han började engagera sig politiskt och blev snabbt framgångsrik inom det lilla arbetareparti han anslöt sig till. Efter bara något år blev han deras ledare och partiet bytte även namn till Nationalsocialisterna (nazisterna).

Då han hade lite för bråttom, misslyckades en statskupp 1923 och han sattes i fängelse. Där skrev han tillsammans med sin vapendragare Rudolf Hess den smått ökända boken "Mein Kampf".
Det var även Rudolf Hess som fascinerades av svartkonst och ockultism och upptäckte den schweiziske astrologen Ernst Krafft.
Så länge allt pekade uppåt för Hitler var astrologen en av hans närmaste män, något som Hitlers andra generaler ofta retade sig på, men då saker och ting började vända och gå åt fel håll, någon gång 1942-43, fick hans generaler åter ett ökat inflytande och astrologen slutade sina dagar i ett arbetsläger, där han lär ha dött innan krigsslutet.

Den 30 januari 1933 kl.12.40 utsågs han till rikskansler i den tyska regeringen. Nu var målet nått.

Hur lyckades han då nå sådan oerhörd framgång? Ja, rent astrologiskt hade han ju som tidigare nämnts en stark konjunktion mellan sin Måne och Jupiter i Stenbocken. Han kombinerade troligen sin oerhörda självdisciplin med ett diplomatiskt eller vägvinnande beteende. Åtminstone till en början. Solen alldeles i början av Oxen ligger ju faktiskt i stor trigon till hans Måne i Stenbocken och detta skänkte honom både snabb popularitet och självkänsla. När han väl hade framgång blev den ju faktiskt oerhört stor.

Nej, man tänker nog gärna hellre på hans förmåga att trollbinda sin publik med sina brandtal. Merkurius ligger visserligen nära hans Sol men förutom oppositionen till hans Ascendent i Vågen så saknar jag andra typiska energier för denna hans oerhörda retorik. Troligen var Merkurius-oppositionen till Ascendenten även en stark spänning inom honom, som nog mer var ett uttryck för hans känslor än för hans rena åsikter. Hans tal beskrivs ju oftast som rent hypnotiska där han ofta piskade upp alla känslor genom sina starka politiska åsikter. Ironiskt nog brukar just denna kombination mellan Merkurius och Ascendenten innebära att personen ifråga ofta har "svårt" för att uttrycka sig korrekt... Kanske därför han valde att låta känslorna ta överhanden?

Hans känslor då? Jovisst hittar vi här en liten 150-gradare (Quincunx) mellan Månen och Pluto, såklart. Detta innebär ofta att känslorna skenar iväg och lever ett eget liv, men även att hans inlevelse blev nästan demonisk. Tänk på Plutos (Skorpionen) förmåga att med besatthet och intensitet ge utlopp för alla hans inneboende känslor. Ojojoj.
Månen ligger dessutom i det 3:e huset, som ju antyder just budskap och kommunikation.

Nej, skall man leta efter någon riktigt grym eller stark aspekt får det bli kvadraturerna mellan Saturnus i Lejonet och Venus och Mars i Oxens tecken. Venus kvadrat till Saturnus kan göra honom känslokall och hårdhjärtad men även känslomässigt osäker och blyg, faktiskt. Mars kvadrat till Saturnus känns mer som en klassiker när det gäller hans beteende.
Här hittar vi inte bara en kompromisslös hänsynslöshet utan inslag av både sadism och djupt förakt mot alla som gick emot honom. Märk väl att Saturnus inte bara representerar hans "far" utan överhuvudtaget alla människor han mötte som hade "mer makt" än honom själv. Kort sagt, alla andra auktoriteter. Saturnus representerar även det inom honom som han är rädd för och som får honom att må dåligt och här hittar vi givetvis både judar, kommunister och socialister. Kvadraturen löser alltså ut all denna frustration genom s.k. negativ energi; hat, avsky, sadism, förakt mm Inte lätt att vara målgrupp för denna energi inte? Rent fysiskt kan dessa tendenser leda till både sexuell impotens och oförmåga men även muskelspänningar och kramper kan förekomma. Det spekulerades även om att Hitler led av en mindre form av Parkinson.

Avslutningsvis vill jag nämna en annan generationsaspekt. Under ett par års tid runt 1890 (Hitler född 1889) så befann sig planeterna Neptunus och Pluto ofta i konjunktion i gränstrakterna mellan Oxen och Tvillingarna. Denna aspekt inträffar med flera hundra års mellanrum och dessutom ytterst sällan just här i Oxen-Tvillingarna. Mycket har skrivits om denna energi. Här föddes runt dessa år både stora konstnärer, författare, politiker och visionärer, men givetvis även människor med kanske inte fullt lika nobla ideal, ex gangsters i USA eller drogmissbrukare under början av seklet. En indikation just i Tvillingarna antyder rent vansinne eller rent ut sagt sinnessjukdomar, eftersom Neptunus fördunklar intellektet och Pluto blockerar eller hämmar den intellektuella förmågan.

Vår vän Adolf hade denna aspekt dessutom i det 8:e huset, vilket ofta beskriver suggestiva undermedvetna krafter inom honom själv.
Dessa krafter kanaliserades inte minst genom hans livsmål (sextil till MC) i Lejonet. Snacka om eggande illusioner om att bli ett stort och mäktigt Lejon, eller Kejsare? Ja, det fick bli Führer.

Slutligen en liten kommentar om Saturnus i Lejonet i det 10:e huset. De planeter man har i detta hus avspeglar ofta den syn som andra har av oss. Saturnus beskriver alltså helt enkelt en mycket barsk och sträng auktoritet och ledare som med järnhand och även hot om bestraffningar (Mars-Saturnus) styrde och kontrollerade sin egen uppnådda position i samhället, nämligen den ultimata, oinskränkta makten!

Att det sedan gick åt helvete med hans ambitioner.... ja det är en helt annan historia...

Har i skrivande stund inte lyckats hitta det jag läste för många år sedan om hans private astrolog Ernst Krafft, men jag vet att även de allierade hade egna astrologer som arbetade för den brittiska säkerhetstjänsten i London. De hade faktiskt ett eget kontor inom RAF. Astrologen hette Lois de Wohl. Det var egentligen Hess som fascinerades av Krafft, men Krafft hade varnat staben för att Hitlers liv var i fara några dagar i november 1939. Då Hitler överlevde detta attentatet blev Krafft först anklagad för att ha varit inblandad men friades senare och anlitades istället för att hjälpa till med analysen av andra allierades horoskop. Han lär senare ha sagt att den amerikanske generalen Montgomery hade ett kraftfullare horoskop än den tyske Rommel, vilket inte mottogs med varma servetter och han fängslades och dog redan i januari 1945, på väg till arbetslägret Buchenwald.
Under andra världskriget spreds det t.o.m. avsiktligt felaktiga födelseuppgifter på många utav generalerna på bägge sidor, eftersom båda sidor visste att de båda anlitade astrologisk expertis???

När det gäller den smått ökända symbolen uppe till höger, den s.k. svastikan, eller hakkorset, så är detta inte Hitlers egen lilla uppfinning. Svastika, vilket är sanskrit, betyder "lyckobringande tecken" , och är en urgammal symbol som förekommit i flera kulturer. Den har mångtusenåriga traditioner i Asien och troligen hittade Hitler en lös koppling till Arierna i indoeuropa. Han månade ju om den rena ariska rasen.
Visste ni förresten att även det svenska företaget ASEA hade hakkorset i sitt emblem? Längst uppe till höger på denna sida! Företagets VD bestämde dock att ta bort denna 1933, eftersom nazityskland började komma till makten och använde denna symbol. Symbolen finns fortfarande idag på Stockholms stadion faktiskt. Ni som bor i Stockholm kanske noterat detta?

Ja, det var ett synnerligen spännande projekt

Hoppas ni nu har en bättre bild av en av vår tids största "förbrytare"?

 

Jacob i Anebo
26 december 2007