Tur eller Otur?

De flesta som någon gång besökt en spågumma eller fått sina kort lagda, har nog i hemlighet hoppats få höra om oväntade vinster i framtiden?
Tror personligen att de flesta gärna hoppas på överflöd o "den stora vinsten" utan någon större ansträngning.

Psykologer kallar detta dagdrömmande eller orealistiska förväntningar och det kan ju aldrig vara bra?


När jag började lära mig mer om astrologi på 70-talet blev jag självklart fascinerad av detta med "tur". Jag upptäckte i min upphetsning att det faktiskt fanns riktiga "koder" i våra personliga horoskop, som då antingen betydde "tur" eller "otur". Och, jovisst, det fanns faktiskt människor som hade en osedvanlig tur med saker o ting. Hur skulle man då kunna hitta "sin egen kod"?

 

Under åren som gått har jag väntat o väntat på frågor jag trodde var självklara. "När kommer jag att vinna mycket pengar"? Men, nej, de kom aldrig, de där frågorna.


Ok, någon enstaka har väl undrat över Börsen och sina aktier och en kille som en gång vunnit en bra slant på travet hörde av sig o undrade om det skulle hända igen. Jag har naturligtvis mycket svårt att svara 100-%-igt på dessa frågor.

 

Dock. En gång bestämde jag mig för att "avslöja" de där magiska koderna som vi alla har. Höll ett föredrag för ett gäng anställda på en känd bank i Sverige. Tänkte att de har ju lite "yrkesskada" med pengar i alla fall. Men nej, ingen hörde av sig efteråt? "Jaja, vad är väl en bal på slottet.....?"(banken)

 

Enkelt uttryckt vill jag nu i alla fall avslöja att "alla" mer eller mindre har under ett långt liv åtminstone några tillfällen då "den stora möjligheten" uppenbaras. De flesta vet dock dessvärre inte om det.

Detta tillfälliga leende från "Fru Fortuna" kan tolkas på många andra sätt. De energier vi upplever påminner ofta om den där euforiska känslan vi har när vi blir förälskade. Eller kanske när vi får ett "bra" besked. Kanske besked om en bättre lägenhet eller ett efterlängtat arbete? Faktiskt förekommer dessa energier även när vi "blir föräldrar" eller är med om en förlossning. Upplevelsen är ju alltid mycket personlig.

 

Borde då inte "jag själv" kunna bli förmögen genom att veta dessa koder? Bra fråga, men det återstår en liten pusselbit; Talangkärna!

Även om de flesta har mer eller mindre "tur" någon gång i livet så finns det faktiskt personer som har "mer tur" än andra. Det är bara lite känsligt att tala i dessa termer.

Blir lätt lite rasistisk tro på ont eller gott. Vi har ju dessutom "Karma" att ta hänsyn till. Vare sig man tror eller inte.

 

Jodå, jag har visserligen några men inte alla "talangkärnor" för detta fenomen. Har visst lyckats massor av gånger med ren spelulation, ex trav eller fotboll, men mycket måste stämma. Oftast måste jag själv passa på BÅDE när jag har flyt OCH när det finns rimliga möjligheter. Vilket givetvis innebär att jag tyvärr inte kan försörja mig på denna typ av spekulation, tyvärr?

Troligtvis är det betydligt lättare för mig att "se" när andra har tur än att själv riskera mina egna tillgångar. Det kanske inte "är meningen" att jag skall använda mina astrologikunskaper för egen vinning?

 

Har dock ändå roat mig under åren med att titta lite extra på kända ishockey- eller fotbollsspelare för att se om de haft just "tur" eller "otur" under viktiga matcher (ex VM-final). Lättast är faktiskt att se på "chefen" (tränaren/lagledaren) för att se utgången av vissa matcher. Ganska lätt faktiskt.

Minns en final i ishockey-VM för drygt 15 år sedan. Jag hade "lovat" svensk seger då jag hade full koll på tränaren. Vad hände?

Jo, de låg under med två mål låååångt in i tredje perioden och jag fick höra många gliringar, hehe. När matchen var slut hade Sverige ändå lyckats vinna!

 

Episoden under 2006 med Italien som världsmästare var nästan lika "lätt". Hade en viss känsla men när jag fick fullständiga data på just landet Italien och räknade fram den s.k. prognosen för omständigheterna kring den sista veckan blev det kristallklart. Lyckades förvisso bara satsa en liten slant själv men det hela gick ju som smort.

 

Vad är det då för magiska energier?


Rent astrologiskt är det ofta en del vanliga kombinationer som förekommer.
Vad man själv "bör" ha är en positiv inställning till sitt eget spekulerande. Ta det som en lek eller bara nåt tillfälligt som ger en stunds spänning.
Gärna Måne-Jupiter eller Måne-Venus i kombination med antingen Neptunus eller Uranus.


Här finns många varianter.

 

Har du en aspekt mellan din Måne o Venus eller Jupiter har du åtminstone en grundförutsättning.
Finns det dessutom aspekter till Neptunus eller Uranus så ökar denna tendens.
Kombinationen Måne-Jupiter-Uranus eller Måne-Venus-Uranus är extremt stark o kan ge just "oväntade fördelar".


När man tittar på människor som vunnit mycket pengar, genom tips eller lotter, så förekommer det nästan alltid en kombination mellan Jupiter-Uranus. Dock finns det mycket Neptunus med i bilden om "spelandet" är något negativt (spelmissbruk).


Ser man till vad som står i de "heliga skrifterna" så är den vanligaste energin dock Jupiter-Neptunus.
Dessa människor har ofta långa perioder av "flyt" eller framgång. Inte nödvändigtvis med pengar, men med det de själva tycker om att göra. Alla har sina egna väreringar och njutningar i livet.

 

Kan man då se "när" man har dessa energier? Självklart!

 

Sen kanske det inte är lika kul att höra att man hade ett sådant tillfälle för 15 år sedan? Eller att det kanske dröjer 4 år till nästa gång? Min tacksamma uppgift är ju att ibland lämna dessa "positiva" besked.

 

Dock vidhåller jag att man visst kan "vinna" ibland - om man nu vill det?


Vägen till Framgång o Lycka är dock mycket individuell. För en del kan Kärlek vara viktigare än Pengar o för andra så kanske det är viktigare att bli frisk än att bli rik?

Vill du se eller veta när du nu har en chans så hör gärna av dig. Jag kan dock inte lova dig att alla dina drömmar slår in...

 

Personligen kan jag konstatera att det är viktigt med drömmar. Tro, Hopp o Kärlek är viktigt både för vårt välbefinnande och vår framtidstro. Drömma behöver inte vara fel, så länge man står med båda fötterna på jorden o gör så gott man kan.

Vågar jag avsluta med ett försynt "Lycka Till"?

 

 

Jacob i Anebo

Måndag 15 oktober 2007