Victoria, Estelle & Daniel

H.K.H. Kronprinsessan Victoria
(Victoria, Ingrid, Alice, Désirée )
född 14 juli 1977
kl.21.45
Karolinska Sjukhuset, Stockholm

 

 

 

Victoria

Vad utmärker en prinsessa eller drottning?

Vi kanske kommer på ord som "vacker", "klok" eller "generös"? När jag satt och funderade på hur vi vanligen ser på Kungar, Drottningar, Prinsar o Prinsessor, kom troligen bilder från barndomens sagor o fördomar fram.
"Den ondskefulla Drottningen" (Snövit) eller "Den enfaldige Konungen"?
Men Prinsessorna var ofta naiva, blåögda, barnsliga och otroligt oskuldsfulla, eller hur? Lite som en 9-årig "Paris Hilton", kan tänkas? Lite svårt att se henne som oskuldsfull idag dock, hehe.

Uppenbarligen är de troligen ganska trygga, uppfostrade i ett skyddat slott med ständigt uppassande tjänare och fullständigt ekonomiskt oberoende, eller hur? Lite som idag då? Jaja, det kan ju vara fruktansvärt "tungt" att ha ett sådant stort ansvar oxå? Att behöva inviga en massa nationalparker, skolor eller företag överallt i tid o otid. Att ständigt behöva vara glad och vänlig mot allt o alla. "Jaja, vad är en bal på slottet....?"
Att representera Svea Rike utomlands är ett hedersamt uppdrag, förunnat få, förutom ABBA eller Björn Borg då kanske.

Varför detta dravel nu då? Jo, jag upptäckte att även om man ironiserar över fenomenet så kommer man nära verkligheten eller den s.k. sanningen. Det är nog inte så jäkla kul att behöva vara Drottning inte. Eller Kung. Med massor av svindyra sportbilar i garaget som man måste välja mellan när man vill ut o roa sig.

Dock. När jag tittade närmare på HKH Kronprinsessan Victorias karta blev jag faktiskt fascinerad. Hon har helt klart många av de förutsättningar som krävs för att axla detta ansvar. Hon är en stark mix av omtänksamhet och integritet.
Troligen mycket generös mot andra men även kompromisslös när det gäller sina egna känslor. Kort sagt, en "ledare" i den rätta bemärkelsen.

Då både Solen o Månen ligger i Kräftan antar jag att hon är både ömtålig och känslosam men Månens trigon till Uranus förstärker både hennes självkänsla och integritet. Hon kommer sannolikt inte att "gå i ledband" gentemot någon make inte.
Detta är nästan en dragning åt feminism. Hon har även en liten sextil mellan Sol-Mars vilket lätt förstärker både hennes egen vilja liksom hennes beslutsamhet gentemot "män" i livet. Kanske lite svårväckt rent sexuellt men ändå ganska dominant mot sina "män" på andra sätt kanske?

Vad som dock gör störst intryck på mig är hennes absoluta integritet på det mentala planet. Merkurius i Lejonet ligger med flersidiga aspekter till både Venus, Uranus, Neptunus o Pluto. Detta bidrar inte bara till hennes professionella attityd, utan bidrar faktiskt med både charm, intelligens och intuition. Denna tjejen har helt klart huvudet på skaft. Hon kan både manipulera och övertala andra om hon vill, men troligen med stor taktisk eller diplomatisk finess. En av de starkaste aspekterna är faktiskt kvadraturen mellan Merkurius o Uranus o detta gör henne visserligen lite splittrad o okoncentrerad ibland, men samtidigt blixtsnabb med en nästan klärvoyant förmåga att associera. Kort o gott ett litet snille, hehe.

Ser man till kärlek o intimare relationer så är hon som sagt både stark och självständig men även lite naiv o blåögd faktiskt. Venus i Tvillingarna i 150-grader till Uranus i både Skorpionen och det 7:e huset förstärker både hennes egna impulser men gör henne samtidigt väldigt "elektrisk" i kontakt med andra. Detta tolkar jag som att "kärleken är beständig men föremålen växlar"? Tror hon har alltför lätt för att bli förälskad faktiskt. Frågan är om hon hinner tröttna innan hon gör slag i saken? Venus opposition till Neptunus i 9:e huset indikerar faktiskt att den stora kärleken kanske faktiskt har med utlandet att göra? Liksom hennes mors karma? Vågar man gissa kanske att hon träffar den rätte under en utlandsresa?

Kan faktiskt tänka mig eventuellt barnafödande runt 2009-2010, när Pluto i Stenbocken bildar opposition till hennes Måne i Kräftan... Skall bli spännande.

Avslutningsvis några tankar om planeten Jupiter. Helt klart den position som nära nog dominerar hela kartan. Den ligger i Tvillingarnas tecken i nästan exakt opposition till hennes MC i Skytten vilket sannolikt är hennes "född med guldsked i munnen". Detta förstärker dock både hennes skönhet och elegans och gör henne sannolikt till en mycket omtyckt och populär person (MC). Här har vi då alltså till slut "Prinsessan" som blev "Drottning"? Ja, helt klart!
Jupiter kan visserligen göra henne lite "mullig" o rund om höfterna men detta kan hon själv åtgärda med sin envisa självdisciplin. Jupiters aspekt till hennes Ascendent i Vattumannen gör henne dessutom troligen mycket diplomatisk och samarbetsvillig och även detta indikerar "kärlek från utlandet" faktiskt. Hon kommer troligen mycket ofta att resa och se sig om och gör ofta stor succé vart hon än hamnar. Generositeten är viktig för henne liksom hennes lättsamhet men hon kan nog även skämta och "busa" med andra om hon får tillfälle? Barn älskar hennes barnslighet o spontanitet!

Ja, vi fann tydligen de kriterier som vi på skämt hittade i sagorna. Stolt, ädelmodig, intelligent, generös, omtyckt och populär. Givetvis även mycket tolerant och ansvarsfull och med en charm som övervinner det mesta.

Faktiskt måste jag erkänna att jag varken är rojalist eller speciellt imponerad av den kungliga ättens betydelse för Sverige, men vill förmedla en berättelse jag hörde för många år sedan. Det lär finnas en gammal sibylla eller spådom som säger att så länge Sverige har en tronföljd så slipper vi undan krig o elände i Europa. Detta har ju åtminstone stämt sedan 1805?

Vill även konstatera att denna fascinerande varelse, vår egen Kronprinsessa, sannolikt inte bara är en bortklemad överklassrepresentant utan faktiskt även en mycket tolerant och kärleksfull privatperson, som åtminstone jag imponeras utav. Hon kommer troligen att bära sitt ansvar med både elegans och kärlek och bli en populär Drottning!

 

Jacob

Annandagen 26 december 2007

 

Estelle
Daniel Westling

Daniel Westling har idag ett längre och krångligare namn och titel men hans karta finner du här.

Har dock inget korrekt klockslag så kartan gäller för kl 12 på dagen.

 

Återkommer med tolkning av Daniel o lilla Estelle.