Bill Gates

William Henry "Bill" Gates
född 28 oktober 1955
kl.09.15 pm,
Tidszon PST (Pacific Standard Time)
Seattle, Washington, USA
Tyvärr fann jag ett klockslag till.
Den andra tidpunkten skall vara 10.00 pm
Dock. I båda fallen ligger hans Ascendent i Kräftan
och Månen på nästan samma plats i Väduren.
Tyckte denna uppgift lät lämpligast.

Grundare av "Windows". Startade Microsoft 1986.
Mångmiljardär

 

 

Jaha, så får man tillfälle att ventilera några andra spännande fördomar, haha.

Minns mycket väl hur jag redan på 70-talet med stor nyfikenhet satte näsan i astrologiböcker som handlade om s.k. kändisar. Har ett slitet tummat ex som heter "The American Book of Charts"
sammanställd av Lois M Rodden. Delar av denna databas och flera nya finns idag på hennes internetsida www.astrodatabank.com. Hon var själv född 1928 och gick bort 2003, men hennes arbete fortsätter med hennes medarbetare. Här kan ni hitta nya aktuella personers kartor.
Jo, i denna bok finns hundratals utritade kartor över allehanda udda människor som utmärker sig på olika vis. Både prostituerade, krymplingar, rekordhållare i alla omöjliga sammanhang, författare, politiker, musiker, underhållare, brottslingar, mördare och givetvis människor med både ovanligt stor "tur" som vunnit oerhörda summor och vanliga miljon- och miljardärer, haha.

Personer inom ex maffian har ju ägt betydande tillgångar och makt och de klassiska stenrika i världen, som familjerna Rockefeller eller Getty. Även oljeredare som Onassis. Idag kanske den aktuella listan ser lite annorlunda ut? Skall ta en titt på Forbes senare.

Då makt och rikedom alltid fascinerat människan var man givetvis nyfiken på vad det var som antydde dessa tendenser.

Nu kanske ni invänder att det borde handla om datorer? Jovisst, men hans intresse blev den oerhörda katalysator som 1991 gjorde honom till nr 3 på listan över världens rikaste människor. Från 1996 fram till idag har han toppat listan med en sammanlagd förmögenhet på över 56 miljarder USA-Dollar! Detta skall jämföras med Rockefeller, som med dagens valutavärde hade en förmögenhet på mer än 200 miljarder dollar. Det är tydligen tufft där i toppen? haha, vår egen fattiglapp Ingvar Kamprad ligger bara på en stackars 4:e plats med sina futtiga 33 miljarder... jaja, vad är väl en bal på nätet?

Att han är född Skorpion är ju i och för sig fascinerande. De brukar ha anlag för både besatthet, mani och lite jävlar-anamma, när de fattar tycke för något intressant. Deras intuition är givetvis en stor hjälp när de skall analysera och bilda sig en uppfattning om hur saker och ting fungerar.
Skorpioner brukar även bli extremt duktiga inom sitt speciella område, eftersom de ofta lägger ner mer energi än nödvändigt i sina ambitioner. Det är från dessa grundenergier som fackuttrycken proffs, specialist och expert kommer. Oavsett vilket tecken du nu själv tillhör så misströsta inte. Det är ofta aspekterna och energierna från din egen planet Pluto som avgör hur pass duktig du själv kan bli.
Här finns massor av alternativ att förundras över. Solens kontakter till Pluto indikerar oftast en rent fysiskt extrem förmåga att exempelvis uthärda fysiska strapatser. (Idrott o Sport) Månens kontakt med Pluto antyder gärna ett oerhört intensivt och djuplodande känsloliv med starka inslag av både suggestion och manipulation. Detta mycket vanligt bland terapeuter, psykologer o astrologer (Jacob ex).
Merkurius kontakt med Pluto kan innebära en genial slutledningsförmåga och i många fall en rent verbal betongkross eller skjutjärnsjournalist. Vanlig bland politiker.
Venus kontakter för oss lite närmare slutet av Regnbågen. Här närmar vi oss de magiska koncept som ger oss olika former av njutning och tillfredsställelse. Alla aspekter mellan Venus o Pluto avslöjar både intensiteten i vårt sexliv såväl som vår inställning till rent fysisk njutning. Denna njutning är således kopplad även till hurdana resurser vi förfogar över, eller vår förmåga att förvalta pundet, som man säger ibland. Kort o gott kan man se hur vi faktiskt använder vår ekonomi eller vår inställning till pengar. Här har jag ofta väldigt snabbt kunnat bilda mig en uppfattning om hur just DU hanterar din ekonomi, haha. Slösare eller snåljåp?
Mars kontakt med Pluto kan avslöja både kriminella och tjuvar men även indikera chanstagare och människor som gillar lite riskabla företag, som aktier eller stora investeringar. Detta är väl lite som att leka med elden. Det kan brinna vackert men även bränna ner allt i sin väg om försiktighet saknas.
Jupiter i kontakt med Pluto är kanske det närmaste vi kan komma begrepp som välstånd, förmögenhet, rikedomar, framgång på flera plan i livet, inte bara de ekonomiska.
Denna kombination, måste jag erkänna, dominerar på flera olika sätt i framgångsrika människors horoskop. Givetvis har Bill Gates denna aspekt i en nästan exakt konjunktion i slutet av Lejonet. Den hamnar lustigt nog även i hans 2:a eller 3:e hus, beroende på vilket klockslag man använder. Det 2:a huset styr ju ekonomi och det 3:e kommunikation, som detta handlar om. Dessutom stimuleras denna konjunktion av en sextil till Neptunus i Vågen, vilket ger både tur o flyt.
Saturnus däremot brukar vara lite opålitlig. Ofta hittar man en stark Saturnus hos människor som aldrig har råd eller som är kroniskt fattiga och deprimerade. (Ofta människor med Ascendenten i Stenbocken, tyvärr) Detta är dock en oerhörd missuppfattning som jag försökt förmedla i många år, för döva öron? Den stora skillnaden mellan Jupiter och Saturnus är kanske att Jupiter ofta skänker oss snabb framgång, ofta utan egentlig ansträngning, som i spel o dobbel, medan Saturnus representerar karmiska utbetalningar av tydligare substans, såsom ex diplom, betyg, doktorshatt eller examina. Även ekonomiska utbetalningar i form av arv, aktier, fonder, försäkringar mm. Skillnaden är bara att det kräver lite större insats från vår sida för att erhålla Saturnus belöningar. Capisce?

Givetvis har Bill Gates båda dessa fenomen i sin karta, dessutom svagt sammankopplade. Hans Saturnus i konjunktion med Venus i just Skorpionen bildar en svag, men dock kvadratur med Jupiter-Pluto i Lejonet och detta förstärker naturligtvis hans ekonomiska förmåga. Dessutom bildar Venus-Saturnus en trigon till hans Ascendent i Kräftan, vilket ger honom ett seriöst men behagligt beteende bland andra människor.
Datorerna då? Ja, han är faktiskt född med en närmast exakt kvadratur mellan Solen och Uranus och denna bidrar naturligtvis till hans egensinne och självständighet, liksom till en känsla av att vilja utveckla någonting nytt eller annorlunda. Dessa individer är ofta radikala och orädda för både framtiden och det okända och älskar olika former av utmaningar i livet. Lite våghalsar oftast. Även här hittar vi hans inre övertygelse om sin egen unika förmåga o talang. Privat kan han nog vara både irrationell och besvärlig ibland och gillar nog inte att kompromissa. De måste välja själva och är ofta bättre på att leda andra än gå i ledband.
Hans Måne i Väduren förstärker dessa ego-orienterade behov och gör honom både lite självupptagen och otålig, om han inte får som han vill. En svag trigon mellan Månen o Uranus förstärker både hans självständighet och entusiasm men framhäver även hans banbrytande pionjärförmåga att gå sin egen väg i livet. Något han sannerligen lyckats med. Hörde för något år sedan att han blev pappa första gången först vid nästan 41 års ålder i april 1996. De har nu tre barn. En intressant uppgift jag hittade var att han var ett s.k. mellanbarn, dvs ett äldre o ett yngre syskon. Kul för er som själva är det? Ni har väl alltid fått höra att de ligger risigt till? Själv är jag äldst...
Merkurius då? Ja, med placering i Vågen så är den definitivt inte framträdande. En svag konjunktion till Mars i Vågen räcker inte för att göra honom till en speciellt pratsam person. Han kan ju vara snabb i tanken men även lite velig och obeslutsam ibland. Något han kanske haft användning av när han arbetat fram sina datamodeller?
På det personliga planet tror jag dock han snarare är lite reserverad och blyg. Venus-Saturnus ger honom en blygsam attityd och jag tror inte han riktigt trivs i det så kallade rampljuset.

Ja, detta var väl kanske lite mer än bara om Gates, men hoppas ni tycker det var intressant ändå?

Jacob

Anebo 27 december 2007