Nyårskrönika 2006

Nyårsnatt i Stockholm
1 januari 2006
kl.00.00
(GMT: 23.00 - 31 dec 2005)
Intressant med det magiska klockslaget
som ju faktiskt förändras runt jorden
under 24 timmar!
Dvs, förutsättningarna blir givetvis annorlunda på olika platser runt klotet

Valde därför ASCENDENT o MC för Stockholm, eftersom det är Sveriges huvudstad

 

För Sverige som symbol måste jag medge att detta ser "bra" ut. Åtminstone i jämförelse med förra årets "prognoser" med flodvågseffekten o vår egen "Gudrun" bl a.
Solen (Kungen eller Regeringen) får kämpa hårt för att "sitta kvar" (150-Saturnus) men konservativa krafter tar över vilket troligen innebär "återgång" av något slag. Månen i Stenbocken.
Återkommer under våren med Special angående Riksdagsvalet i höst.
Kvinnor är oroliga under året (45-Uranus) och får stå tillbaka för "män" med optimism och "machobeteende" (Reinfeldt?) (Sol-sextil-Jupiter-Opposition-Mars-kvadrat-Neptunus).
Merkurius-0-grader-Pluto (konjunktion) i 3:e "huset" indikerar kaos i kommunikationerna under året och "omprövningar" blir nödvändigt när det gäller åsikter och övertygelser. Kan förekomma mycket lögner o bedrägerier som dock kommer fram i ljuset. Detta tyder även på att "gräl" o tvister blir mycket hetsiga (135-Mars) o aggressiva. Kan även tolkas som olyckor med eld och vassa eller skarpa vapen.
Mars opposition till Jupiter mellan 2:a o 8:e antyder en "överoptimistisk" börs eller ekonomi men denna kan lätt gå över styr (kvadrat Saturnus). Kanske känd finansman blir attackerad?
När det gäller Sport o Idrott har vi ju både OS o Fotbolls-VM framför oss. Kan tänka mig mycket "framgång" men inte "ända fram" beroende på Saturnus hämmande faktor. Återkommer med liten "special" angående själva Fotbolls-VM för Er fotbollsälskare senare i vår.
"Äldre" kvinnor kommer i rampljuset med sin oro. Ny debatt om Skolan eller barns villkor? (Månen Stenbocken)
Venus retrograd 0 grader i Vattumannen o dessutom nästan oaspekterad antyder "lugn" i relationer men samtidigt en tendens att "blicka bakåt" (retrograd) o "gå tillbaka" i ett slags återvändande i tidigare relationer? Självständighet och oberoende präglar inställningen men även vänskap o demokratiska principer (Vattumannen).
Mars i det 8:e "huset" i Oxen antyder visserligen en praktisk inställning till ekonomi o investeringar men tendens till både överdrift (Jupiter) o alltför stor försiktighet (Saturnus) finns. Hur lösa detta? Sannolikt ännu större utrymme för "spel o dobbel" samtidigt som vanliga löntagare får "vänta" på en ökad levnadsstandard? Knepigt!
Då här även finns ett s.k. "Storkors" mellan Jupiter-Saturnus-Mars-Neptunus så är ekonomin helt klart i fokus.
På både gott och ont.
Minsta framgång under året måste bygga på benhård disciplin, annars blir det bara besvikelse och frustration.
Här finns inga lättköpta segrar eller orealistiska "turfaktorer" att vänta. "Kungar" kommer att falla och de "yngre" skall uppenbarligen fram i ljuset. Kanske detta gäller inom både politik och idrott? Skall bli intressant att följa.
Vill inte "varna" i onödan för resor och transporter men här finns åtskilligt av bekymmer med förseningar, olyckor och "gräl" som sagt. Kan mycket väl tänka mig en "större" olycka med flyg, båt eller tåg. 3:e huset starkt ansträngt, tyvärr.
När det gäller Mars o Saturnus så antyder dessa stor bitterhet och grymhet mellan män. Homosexuella kan kanske komma att få ett litet "helvete" under året? Mars-Saturnus vanlig bland framför allt män bland homosexuella.
Saturnusprincipen med Neptunus som jag skrev om i december kan lätt appliceras på Ariel Sharon som ju tydligen nu är "död" när det gäller hans politiska inflytande. Saturnus i Lejonet fortfarande retrograd så faran är långt ifrån över för "konservativa" eller äldre män med makt. Detta blir snarare opportunisternas år. Fagra löften och arrogans parat med hätskhet och bitterhet i diskussioner mellan makthavare blir troligen vardagsmat. Låter som "vanliga politiker" (?)
Jupiter-Neptunus i kvadrat låter som ekonomiska excesser men även ökat droginflytande? Spriten svämmar ju redan över
och drogerna kommer lätt in i vårt underbara EU. Jupiter-Neptunus ökar även förhoppningar och förväntningar men tyvärr är detta bara luftslott och såpbubblor som snart brister. Saturnus står som Stig Järrel i "Hets" och pekar finger hotfullt, vilket sannolikt innebär ett "kallt" uppvaknande i den hårda verkligheten för många blåögda flummare o "vinstdrömmare".
Uranus som nästan spelade "huvudrollen" förra året är i det närmaste osynlig men ger stimulans till framförallt originella och självständiga människor. Nya mål kan strävas efter med stor lätthet (trigon-MC) men disciplin måste finnas med.
Pluto i konjunktion med Merkurius kan tolkas som problem för både Skolan och IT-företag men blir kanske mest troligt när det gäller alla former av transporter och färdmedel. Planera din resa i tid och var beredd på förseningar och "incidenter"!

Slutligen en sammanfattning;
Tycker dock att det finns mycket gott att hämta under detta 2006. För dem som snarare försöker vara realistiska, arbetssamma och ihärdiga än orealistiska drömmare som spekulerar i snabba vinster. Saturnus ÄR mäktig och håller oss både vakna och nyktra om vi bara inser vår begränsning och inser vad som är rimligt. Låter kanske tråkigt men vill gärna hävda att de som håller sig till sanning och ärlighet har ofta inget att frukta från Saturnus. Lögnare, bedragare och trollkarlar får det sannolikt mer hett om öronen.

En stor kontrast man gärna ser är skillnaden mellan vår Verklighet o våra Drömmar. Detta 2006 handlar mer om "hårt arbete" och realistiska principer än om luftslott och oförtjänt s.k. "framgång".

Avslutningsvis vill jag bara önska er alla en god fortsättning på detta "realistiska" 2006. "Trägen vinner"?

Jacob Davidsson
Anebo 9 januari 2006

Klicka på kartan till vänster för att se större bild!