Nyårskrönika 2007

1 januari 2007 1 januari 2007

Nyårsnatt i Stockholm
1 januari 2007
kl.00.00
(GMT: 23.00 31 december 2006)
Obs! Kommentarer i blått inlagda efterhand som året framskrider!

 

 

 

För en gångs skull lite "goda vibbar"...
Vad gäller Mål o Mening så stimuleras många förändringar åt rätt håll. Kanske många "Nyårslöften" som lyckas? Sol sextil Uranus trigon MC indikerar goda förändringar för "kroppen" och organisationer.

Med Månen i 9:e Huset och Tvillingarna så gynnas både resor och "högre utbildning" på ett lättsamt men nyfiket vis. (Min egen telefonkontakt med USA) Månen symboliserar även vårt själsliga beteende och en mycket stark opposition till Jupiter i Skytten är mycket gynnsam för själsliga "connections" mellan kvinnor, kanske från utlandet?
Månen trigon ASC i Vågen speglar både ärlighet, känslighet och omtanke med "nya" människor och Jupiters sextil till ASC förstärker de generösa, optimistiska dragen i alla nya kontakter mellan människor.

När jag tänker på mina (hittills) tidigare "Årskrönikor" för 2005 o 2006 så verkar detta nästan förvånande positivt. Kanske främst "kvinnor" både inom Sverige o kvinnor från utlandet kommer att ha ett mycket gott inflytande i Sverige i år? Anja Pärson (25 april -81) tre Guld i VM i Åre. Damerna VM-Guld i bandy. Jupiter i 3:e huset tyder på framgång i alla kommunikationer med utlandet och även ett gott inflytande mellan "grannar" o "syskon" i Sverige. Även goda förhållanden för olika förändringar inom skolväsendet. En stark aspekt mellan Jupiter o Uranus i Fiskarna tyder på ovanlig eller oväntad framgång för personer inom Konst, Musik mm.

Planeten Mars, som ofta kan vara besvärlig, ligger stabilt men "lugnt" i Skytten och bildar både en positiv sextil till Neptunus och en stabil trigon till Saturnus i Lejonet. Aspekten till Neptunus ger möjlighet att förverkliga ideal och drömmar o aspekten till Saturnus bidrar med stadga och uthållighet. Med andra ord; Tålamod lönar sig.
Här "saknas" både katastrofer och kriser och framgång kan komma med metodiska, disciplinerade åtgärder på längre sikt. Med andra ord; Var inte rädd för att påbörja "Projekt" som skall ge resultat "längre fram"...

När det gäller "Kärlek" så ligger Venus i Stenbocken i svag aspekt till Saturnus vilket troligen förstärker stabiliteten i redan permanenta relationer. "Förändringar" kan förekomma, med 45-graden till Uranus, men alla "plötsliga" romanser blir nog inte som man väntat sig. Här betonas framför allt att relationer fortgår, med trohet och ansvar.

ASC i Vågen betonar ett mera diplomatiskt samarbete mellan både män o kvinnor men den goda aspekten till Månen och Jupiter lyfter främst fram "Kvinnors" position i samhället - tackolov? Ge akt på NYA Kvinnor med kanske påbrå från utlandet? Dessa ÄR definitivt bra för Sverige. Ny Kvinna inom Socialdemokratin? Mona Sahlin!

Avslutningsvis hoppas jag med denna "ovanligt" positiva Årskrönika att "DINA" ansträngningar verkligen lyckas. Om inte redan i år så finns här ju faktiskt all anledning att anstränga sig även för Mål längre fram?

LYCKA TILL!
önskar Er egen "hovastrolog" Jacob
i Anebo
8 januari
(på 2-årsdagen av "Gudrun")

 

Klicka på kartan till vänster för större bild