Nyårskrönika 2013

1 januari 2013 1 januari 2013

2012 var som alla år på både gott och ont, men 2013 tycks i alla fall bli ett av de bättre på många år.

 

Nu är det ju alltid individuellt hur vi uppfattar bättre eller bra, och dessutom blir Horoskopet för midnatt annorlunda för alla länder och tidszoner, beroende på var vi bor. Vi här i Sverige ligger ju i mitten någonstans och får då Månen c:a 20 grader i Lejonet. Bor man i Japan firar man ju 9 tim tidigare och då är Månen c:a 16 grader, medan man i California får vänta ytterligare 9 timmar tills Månen är dryga 25 grader i Lejonet. Därav de olika förutsättningarna för respektive land och tidszon.

 

 

Sverige 2013

Även om en första blick på kartan ger ett lätt "rött" intryck så är det mest de långsamma och inte så synliga planeterna Uranus och Pluto så tangerar "korset" och därmed även Solen i Stenbocken. Pluto och Uranus är mer av kollektiv natur och deras inflytande är inte lika starkt på det personliga planet, om man inte råkar vara född just runt nyår eller i slutet av månaderna mars, juni eller september, dvs i början av Väduren, Kräftan eller Vågen.

 

För att börja med det "negativa" så sitter statsöverhuvudet eller chefen illa till (statsminister eller Kungen). Pluto över Solen kan innebära fara för livet (attentat, sjukdom) men även en djupare förändring på sikt. Pluto symboliserar transformation, att dö och återfödas eller att genomgå en operation. Pluto symboliserar tyvärr även cancer (sjukdomen - inte tecknet). Så det verkar ju vara mycket "död" under året? Detta gäller dock bara "män" , inte kvinnor, så ni tjejer kan vara lugna, eller ni kanske skulle vara lite mer omtänksamma mot era "män", hehe...

 

Månen symboliserar både kvinnor, barn och i Sveriges karta "folket". Denna ligger i en ljuvlig trigon (positivt) med Venus i Skytten och mellan det 11:e o 3:e huset. Mycket positivt för vänner och föreningsliv men även för syskonrelationer och all form av utbildning, då Merkurius styr 3:e huset. Även bra för kortare resor. Månen har dock en lätt spänning med Uranus i "arbetets hus" det 6:e, och detta kan innebära större fokus på originella eller annorlunda barn? Ännu mer prat om diagnoser eller utanförskap bland skolungdomar?

 

Merkurius i början av Stenbocken bildar dels en positiv stimulans (sextil) med Neptunus i Fiskarna och dels en viss spänning (kvadrat) till Uranus i Väduren. Här antyds stor kreativitet men även ett förändrat synsätt på både skolmetoder och inlärning. Merkurius-Uranus är alltid tecken på Nyheter och Förändringar men kan även innebära "för många bollar i luften" för somliga. Merkurius-Neptunus är dock synnerligen stimulerande för all konstnärlig inspiration. Här kan subtila idéer ta konkret form med hjälp av Stenbockens praktiska gestaltning av inspirationen.

 

Kärlek är alltid spännande och här verkar det hända många intressanta saker. Venus i Skytten kan tyckas lättsinnig och mer flirtig men även mycket positiv och generös. Nya relationer baseras garanterat på djupa positiva känslor med Månen i Lejonet och en eventuell förlovning eller t.o.m. giftermål på nyårsafton skulle inte vara fel.  Frågan är hur detta påverkar redan permanenta relationer? Alla "nyårslöften" behöver inte lyckas, men lättast blir det nog att avlägga löften som rör hjärtats angelägenheter, inte rent praktiska saker.

 

Generellt vågar jag nog påstå att "Kärleken" verkar mycket spännande för Lejon (Månen), Skyttar (Venus) och Vädurar, eftersom dessa tre "eldtecken" ingår i denna ljuvliga trigon. Sekundärt gäller ju detta även dig om du har någon viktig eller stark punkt i dessa tre tecken. Antingen Månen, Ascendenten, Jupiter eller Venus.

 

Mars i Vattumannen både gasar och bromsar. Trigon (positiv) till Jupiter i Tvillingarna ger framgång vid långa resor eller högre studier men vill även agera lite mer självständigt (Vattumannen). Mars bildar även en nästan exakt sextil (positiv) till Uranus och detta förstärker Mars behov av frihet och att göra saker på egen hand. Ni som har en stark Mars kommer garanterat att vilja frigöra er och bli mer självständiga. Dessutom indikerar Mars kvadrat till Saturnus både en hårdnackad inställning och viss hänsynslöshet, främst när det gäller ekonomiska frågor, då Saturnus nu ligger i ekonomins 2:a hus. Troligtvis blir det mycket hårda tag och rejäla begränsningar för Sveriges ekonomi i alla fall. Jag skulle råda att se över banklån, obligationer, aktier och värdepapper innan dessa negativa signaler aktiveras. Sälj hellre än köp är mitt enkla råd.

 

Med Mars i 4:e huset kan det förekomma mycket våld i hemmet men även alla former av inbrott, rån och kriminella aktiviteter frodas, eftersom Saturnus i Skorpionen dessutom ligger i det 2:a huset (ekonomi). Tror det kommer att uppdagas fler fall av sadistisk karaktär, typ han som låste in sina barn i källaren i många år. (Glömt namnet).

 

Rent idrottsligt finns här mycket framgång genom Mars-Jupiter, men även hög skadefrekvens med Saturnus inkopplad. Lite komiskt kan man säga att långa resor är bättre än tävlingar och spel på "hemmaplan". Kanske fler vinster utomlands än hemma i Sverige?

 

Jupiter i Tvillingarna ligger i 9:e huset och detta är mycket positivt för all form av högre studier, typ högskola, universitet eller studier utomlands, men även för publikationer och att framföra olika former av "budskap". Generellt är detta mycket positivt för just långa resor, eftersom denna aspekt även bildar en trigon (positiv) till Ascendenten i Vågen, men här finns även en ökad diplomatisk attityd som ökar samarbete och förhandlingar mellan olika parter. En lätt kvadrat till Neptunus i 5:e huset indikerar en fortsatt verklighetsflykt o viss droganvändning när det gäller nöjen och spel, men denna är ganska svag. Spekulationer kan tyckas meningslösa.

 

Saturnus i Skorpionen är en klar signal av åtstramning och detta gäller främst alla ekonomiska aktiviteter (se ovan). Saturnus är "the grim reaper" och här får man skörda frukterna av tidigare misstag och felaktiga spekulationer och det är rättning i ledet som gäller. Har man levat över sina tillgångar och trott sig leva i sus och dus så är det slut med det o det är snarare dags att spotta i nävarna, för här får man ingenting gratis. Snålhet och girighet slår tillbaka och man riskerar att även mista det man fått så var försiktig.

 

Uranus i Väduren i 6:e huset verkar inte speciellt aktiv, mer än med Marsenergierna, men kan indikera fortsatt negativa förändringar av olika arbetsvillkor. Detta är dessvärre mycket negativt när det gäller större, kollektiva arbetsplatser. Fortsatta nedläggningar? Personligen kan jag dock tolka detta som att flera personer kan agera självständigt. Kanske flera egna företagare? Här kommer vi säkert att få uppmärksamma både fler Vädurar och Vattumän/kvinnor under året. De tycks utmärks sig på något sätt.

 

Neptunus i början av Fiskarna har egentligen bara positiv stimulans och borde vara bra för konstnärer och kreativa personer men i 5:e huset finns alltid en liten risk att flumma bort tiden genom droger och annan verklighetsflykt. De som kan skapa utan droger borde lyckas bäst helt klart!

 

Som helhet pekar året på stora, genomgripande förändringar, men ändå med ett stort positivt synsätt. Jag tror på mer självdisciplin och mer av självständigt agerande men även på ett bättre samarbete mellan olika grupper, så detta året måste ändå betraktas som ett "positivt" år, bortsett från de rent ekonomiska perspektiven.

 

Vad gäller tidstypiska fenomen som "katastrofer" o dylikt, är det inte slut på dessa, så länge Uranus-Pluto ligger i kontakt med varandra (läs mer om denna) men detta året finns det mer av positiv energi som lättar upp konsekvenserna i alla fall.

 

Jag avslutar med att säga Gott Nytt År!

 

Ni som är skarpsinniga har säkert lagt märke till att Månen passerar över astrologens Sol under midnatt och denna kommer garanterat att bli spännande för eder astrolog i alla fall.

 

Grattis alla Lejon, Skyttar och Vädurar :)

Klicka på kartan till vänster för större bild