Stockholm midnatt 1 januari 2014 Stockholm midnatt 1 januari 2014

Nyårskrönika 2014

Ja, man vill väl inte måla fan på väggen men inledningen på 2014 blir tydligen ovanligt händelserik. Sedan nyåret 2010 har nu Pluto legat runt dessa grader i Stenbocken och denna gång i alla fall börjat avancera framåt. Vi kommer dock att märka inflytandet något år till innan det lättar.

Dessutom triggar Nymånen av samma plats på ca 11 grader i Stenbocken på nyårsdagen och som grädde på moset ligger även Mars på 11 grader i Vågen och ger energi åt T-korset.
Ok, vad betyder då allt detta?
På det personliga planet behöver det inte betyda annat än att det blir en ovanligt hektisk dag, om man nu inte har någon personlig punkt runt 11 grader, men händelser bör vara både konkreta och känslomässiga på samma gång. Själva nyårsnattens karta verkar dock lugn och energin släpps inte loss förrän mitt på nyårsdagen?

Personligen skulle jag gärna "påbörja" något projekt under nyårsdagen men helst med betoning på en fysisk disciplin (Mars). Nymånen kan innebära både "födelse" och samarbete mellan man och kvinna men diskussioner och resonemang kan bli komplicerade och hetsiga och  det gäller att vända och vrida på argument liksom att kunna både tänka om och vara beredd på kompromisser. Merkurius och Mars-Pluto kan indikera både våld och attentat liksom bränder och explosioner tyvärr.

Även om inte Pluto har samma status idag kan man inte komma ifrån den psykologiska principen som ofta har en massmedial effekt på "den stora massan". Jag skulle gärna tolka detta som en ren revolution, dvs ner med det gamla (Stenbocken) och alla gamla mönster för att kunna bygga nytt, likt fågel Fenix ur askan.

Visst kan det synas ovanligt pessimistiskt men egentligen handlar det om en ren förvandling på det mest konkreta planet. Stenbockens logik, förnuft och organisation kan skapa många bra strukturer med betoning på den krassa verkligheten, som att lägga om lån, bygga om, planera på sikt, städa ur gammal bråte, renovera, reparera, fasta, klippa sig, avsluta "dåliga" aktiviteter (sluta röka) eller bara skapa nya modeller för att börja bygga något nytt.

Egendomligt nog är Venus i slutet på Stenbocken helt oaspekterad och dessutom "retrograd" (till synes baklänges) vilket jag tolkar som att Kärleken förblir vad den var. Inget nytt eller någon dramatisk förändring? Stenbockens rationella syn på kärlek leder ofta till en seriös men något reserverad attityd men bibehåller snarare än separerar gamla "traditioner" (relationer).

Även Saturnus ligger relativt lugn i Skorpionen men i andra "huset" vilket kan tolkas som en försiktig ekonomisk strategi. Inga spekulationer eller utsvävningar här inte. Eventuellt kan detta begränsa världsekonomin och öka begränsningarna i en del länders ekonomi tyvärr. Någon Världskris i ekonomin är dock inte aktuell "ännu"?

Vad gäller "förändringar" är ju Uranus nyckeln. Nu ligger denna uppkäftigt och provocerande mitt i Sveriges kors (Sveriges midnatt kl.00.00) vilket kan leda till åtskilliga förändringar. Uranus-Solen-Mars-Pluto-ASC-MC kan verka som rena dynamiten. Både kroppslig skada såväl som våld och aggressivt beteende från/mot män i ledande ställning. Kanske någon extremt våldsam manlig person kommer i fokus? När det gäller sport och idrott är detta rena katastrofen. Skador, gräl, attentat och upplopp. Fotbolls-VM i Brasilien i sommar? Huvaligen...

Tyvärr ligger även Månen i lätt kontakt med dessa energier men kvinnor kommer lindrigare undan vad som än händer. Kvinnor och barn, kan tilläggas.

Jupiter i Kräftan i konjunkt med MC ser ju ut som rena julafton och kan säkert vara bra för både karriären och den världsliga framgången, men snarare för män än kvinnor och dessa energier är bäst för alla vattentecknen Kräftan, Skorpionen och Fiskarna.

Som sammanfattning verkar detta tyvärr rena "världens undergång" och vi får nog räkna med en del "katastrofer" globalt men på sikt kan Jupiter-Saturnus leda till konkreta positiva förändringar även för den stora massan.

Nyckelorden för 2014 blir kanske lite tråkiga, åtminstone för er som gillar att "låtsas som det regnar" eller bara ägna er åt era personliga nöjen. Disciplin, tålamod, ansvar, uppoffringar, försakelser, ansträngningar - både känslomässigt och praktiskt och kanske främst en krass verklighetsanalys. Låter som en mer nykter och förnuftig syn på världens resurser?

Kontrasten mellan dröm och verklighet har inte varit större och "drömmar", flum och droger verkar nästan obefintliga. Kanske skapas möjligheter under året att verkligen åstadkomma rent konkreta förändringar, inte bara för Sveriges del?

Ett gott nytt år önskar jag er och Lycka Till med dina planer. Denna gång kan det löna sig att påverka "kroppen", tankarna och den fysiska verkligheten. Fantasin och drömmarna får vänta hehe...