Att räkna ut sitt Horoskop

Min röda "bibel" Efemeriderna Min röda "bibel" Efemeriderna

 När jag själv kom i kontakt med astrologin i mina första böcker, så rös jag av obehag. Matematik tillhörde inte mina favoritämnen i skolan. Det verkade minst sagt krångligt och dessutom räknade man med andra begrepp som distansminuter, bågminuter, gradminuter och med enheter på 60, inte 100.

Envis som jag är försökte jag dock att räkna ut min egen karta. Jag tog det helt enkelt steg för steg.

För er skull har jag lagt in min första "beskrivning" av dessa moment som jag själv använde och lärde ut under mina första kurser i astrologi.

 

Man behövde givetvis både en Efemerid (Stjärntabell), en miniräknare, linjal och pennor, gärna flera färger. Dessutom behövde man "tomma" kartor. Jag fick mina första av kollegan och jämnårige vännen Roger Algehov i Göteborg.

 

I början kunde det ta timmar att bara räkna ut sin exakta ascendent och husens position, men det gick lättare och lättare. Även solen, månen och planeterna måste korrigeras innan man ritade in dem i kartan. S.k. interpolation.

 

I mitten av 80-talet hade Roger skaffat en dator och jag blev flitig kund att beställa färdigräknade kartor till mina egna klienter. Det tog ju några dagar extra och kostade en liten summa, så ibland fick jag göra det på egen hand om kunden väntade. Det var dock en mindre lyx att kunna få färdiga kartor med posten och bara börja tolka dem direkt. Tror jag slog ett rekord hos Roger någon gång då jag beställde runt 50 st kartor på en gång. (Tror det var större delen av släkten och mina närmaste vänner)...

 

Under hela 90-talet både beställde jag och räknade ut dem själv, eftersom det gick snabbare och lättare, men 1999 fick jag mitt första astrologiprogram inköpt från Roger Algehov som jag fortfarande använder. Idag finns det massor av enkla och kanske bättre program men jag kör av gammal vana. Programmet kanske någon av er känner till? Det heter Astroone och är ett samarbete mellan Roger Algehov och Ivan Wilhelm. Jag är dock rädd om det och använder inte den datorn för Internet utan bara för astroarbete.

 

Idag är det som sagt både billigare och betydligt enklare att bara beställa eller köpa ett färdiguträknat horoskop för några tior. Har även hört att det finns internetsidor där man gratis kan göra beräkningen. Jag vet dock inte var.

 

Även jag tillhandahåller Er denna beräkning för en symbolisk kostnad, se Prislistan.

 

Samla ihop uppgifter på vänner, familjen eller dina kompisar och beställ flera på samma gång så behöver ni bara sitta och tolka själva. Det kan vara jättespännande att kolla in varandras kartor och försöka tolka. Trevligt nöje!

KLICKA