2018 > 04

Mina systrar Anna & Kajza med vänner i Nepal 2018 Mina systrar Anna & Kajza med vänner i Nepal 2018




















 Jag anser inte att man skall använda sociala medier som ex. facebook till att exponera sina problem och bekymmer. Känns bara obehagligt och obekvämt att söka andras bekräftelse eller empati.

Denna gång har jag dock inget val. För att ingen skall bli besviken på mig eller missförstå mitt beslut så skall jag försöka beskriva min motvering.

En olycka kommer sällan ensam?

Under det tidsödande arbetet med Boken så lade jag antagligen grunden till mitt första ljumskbråck. För mycket sittande vid datorn och inte lika mycket motion gav mig en ovan "gubbmage" som troligen påskyndade problemet. När själva skrivandet var avslutat sommaren 2016 så föll min pappa olyckligt och blev efter detta sängliggande till och från. Jag fick ändra mina prioriteringar, hjälpa till med andra sysslor och samtidigt bekanta mig med nya människor i form av personal från Hemtjänst och Hemsjukvården. 

Processen att redigera och till slut publicera boken i juni 2017 var oerhört mödosam och i samma veva fick min ena syster en komplicerad cancerdiagnos som hon ännu inte är helt återställd ifrån. Upptäckte själv mitt ljumskbråck under sommaren och väntade nervöst på operationen i november. Under sommaren dog även min ädsta katthona Zötnos, 15 år, av ålderssvaghet. Under vintern blev pappa periodvis sämre och en massiv hjärnblödning blev början till slutet 8 mars. Var dessutom tvungen att avliva en av mina "bebisar" i februari, katthonan Paikea, 13 år, som varit svårt sjuk länge.

Snökaoset i februari-mars var troligen anledningen till mitt nyligen upptäckta andra ljumskbråck. Fick besked härom dagen och inväntar nu ännu en trolig operation. 

Då jag ägnat de senaste veckorna åt konsekvenserna efter pappas bortgång har sorgearbetet fått vänta.
Jag inser dock idag till slut att mina krafter och orken börjat tryta. De tre senaste årens anspänning har inte bara inneburit att jag försummat mina barn och barnbarn, utan även att jag tömt mig själv på all reservkraft. Tröttheten är optimal och förlamande och dessutom både fysiskt och mentalt utmattande. Min kropp är idag antagligen försatt i "red alert", dvs, den är konstant stressad och jag har svårt med både aptit, sömnen och mina dagliga rutiner. 
 

Jag har visserligen haft betydligt färre klienter senaste åren men ändå lyckats hjälpa några även i år.

Jag ämnar inte att sluta att arbeta som astrolog men ber om Ert överseende med min pressade situation och planerar nu att åtminstone ta mig tid till att läka och genom vila återfå mina krafter. Detta måste få ta den tid som behövs och jag kommer bestämt att avböja alla konsultationer tills jag återhämtat mig helt.

Om detta kommer att ta veckor eller månader får tiden utvisa. Jag skall försöka att hålla er uppdaterade här lite oftare och berätta om min läkeprocess. 

Såg tidigare fram emot både Fotbolls-VM och vårt Riksdagsval i september men idag ser jag mest fram emot en lång natts sömn... 

Trevlig Sommar och på återseende och återhörande,

Eder "sjukskrivne" astrolog

Jacob, Anebo

14 april 2018
Månen i Väduren


 

Läs hela inlägget »
Gamla ingången 2016

Musiken på denna sidan är ur Holst "Planet Suite" - "Uranus the Magician"