Tystnad

 Vid nästan 32 års ålder (26 september) är det dags att äntligen ta en liten paus. Livet rusar förbi och i dessa uppdateringarnas tidevarv är det lätt att glömma av tystnad och ro.

 För att undvika att bli anklagad för "grinig gammal gubbe" så låt mig presentera kalla fakta på ett sakligt och rationellt sätt.

Ibland känns det inte bara frustrerande utan på gränsen till hjälplöst att försöka få livet att gå ihop. Jag har under dessa 32 år prövat på alla varianter av försörjning. Jag har arbetat på heltid som astrolog och dansat på ruinens brant med personlig konkurs och "skuldsanering" som följd. Jag har sedan tonåren haft mer än 25 olika arbetsgivare och ständigt fått jaga ifatt saldot på bankkontot. Så snart jag jobbat heltid med "vanligt arbete" så har telefonen gått varm och tiden blev knapp för både familj och astroarbete kvällstid. Jobbade under hela 90-talet i princip dygnet runt med både heltidsarbete, astrologi och en stor familj.

En desperat flytt till Skåne 1996 - 2002 blev kortvarig och mödosam och ekonomin gick totalt över styr. Hemkommen 2002 har jag nu försökt återfinna lugn och arbetsro i 11 år och varvat arbete med astro med viss framgång.

Internet och media har dock inte förbättrat villkoren, snarare tvärtom. Den personliga kontakten försvann och ersattes av sms via mobilen, mejlande och chattande på MSN och nu senaste åren på facebook. Det är högst troligt att jag inte fattat processen rätt, men kunderna har inte bara minskat utan nästan helt försvunnit.

Ja, jag vet att min frispråkiga attityd inte behagat alla och troligen har det retat somliga men jag gjorde klart fel som blandade mina personliga betraktelser med min astrologiska roll. Mitt personliga engagemang sträcker sig faktiskt utanför vår egen lilla sfär, ankdammen Sverige.

Med ständigt nya hemsidor och fortsatt tidspress har ekonomin idag både lättat och uteblivit. Har idag inga egentliga skulder att tala om men heller inget "inflöde" av resurser. Jag lever sedan 2010 på förtids-/sjukpension och kvitterar ut 6.700 kr/månad. Att ödmjukt jämföras med "lågavlönade" arbeten som ligger runt 20.000/månad. De flesta tror mig inte när jag berättar detta utan tror nog fortfarande att man täljer guld med fällkniv som astrolog?

Att dessutom behöva "tigga och be" och dumpa sina priser har varit en studie i både förödmjukelse och insikt som jag upplever som orimlig idag. Jag tror det är dags att tänka lite på mig själv och försöka komma till klarhet med hur mina återstående dagar skall se ut. Jag vet att jag gjort ett bra jobb dessa 30 år och skulle kunna fylla ett uppslagsverk med mina erfarenheter, men jag kan inte jobba "gratis" och enbart som barmhärtig samarit. Många är ni som jag fått hjälpa och mycket tacksamhet har jag mött, men tyvärr även egoism och självupptagenhet som jag inte alltid kunnat förstå.

Jag måste därför be er om överseende och förståelse. Jag vill kunna njuta lite av livet och försöka samla mina tankar och reflektioner i en skrift av något slag. Kanske blir den Online men i första hand siktar jag på en faktisk trycksak som man kan bära med sig i skogen och i Norges fjällvärld. Jag tror att de flesta ibland behöver ta en "vit vecka" och även en paus ifrån alla uppdateringar och nyheter vi bombarderas med idag. Därför ämnar jag nästa år försöka mig på en sammanfattning av min "karriär" som Astrolog. Jag är tacksamt övertygad om att många ser fram emot att få ta del av mina 40 år i astrologins tjänst. Det var ju redan 1972-73 jag första gången kom i kontakt med detta besynnerliga ämne som många gånger räddat mig liv, bokstavligt talat.

Så om ni nu absolut vill ha med mig att göra i fortsättningen, var snäll och försök respektera mitt beslut. Beställ senast den 1 december om ni vill men inte under nästa år.

Hoppas nu att jag varit ute i god tid med detta besked och att ni i lugn och ro kan fundera över om ni behöver mig mer.

Vid pennan denna Höstdagjämning

eder trötte, 57-årige astrolog

Jacob

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-