Alla Hjärtans Dag






















 Snart dags för årets Oscarsgala. Bilden visar inte årets datum. Årets gala går av stapeln natten till måndag 25 februari. 24 februari i Los Angeles.

Av en händelse så påbörjade jag igår på Alla Hjärtans Dag med att starta upp ett projekt med en Hemsida helt på engelska. Det kommer nog att ta lite tid men kommer att vara spännande att bygga ut med både bilder och text. Jag meddelar när projektet är klart för visning.

Snart ett år sedan min katthona Paikea somnade in och i mars ett år sedan pappa gick vidare och sorgen blir sakta lättare. Mammas avsked i slutet av juni markerar slutet på denna tunga sorgeprocess och livet är inte riktigt i balans ännu. Höst och vinter blev en fysisk paus med allt röjande och nya planer för hemmet börjar så sakta ta form.

Mina planer på en bok om film har legat i malpåse men jag tror den blir klar under året i alla fall. Tanken var att göra en slags antologi över filmens historia i ett astrologiskt perspektiv. Till exempel kanske vi vet att Denzel Washington är Stenbock men vi vet inte att han har sin Måne i Vattumannens tecken. Eftersom jag fokuserat mycket på denna brist inom astrologin tror jag det finns en viss nyfikenhet på vilka de är "egentligen", rent astrologiskt.

Filmens Värld förändras konstant och allt fortare. Idag exploderar utbudet när det gäller att erbjuda möjligheter att kolla på film och framför allt teveserier. NETFLIX känner nog de flesta till idag, men utbudet ökar fort och alla vill ha sin del av den lönsamma kakan. AMAZON, USANETWORK, CMORE, VIAPLAY och HBO och även en svensk site SFanytime.com erbjuder idag filmer och serier. Då själva Oscarsgalan enbart fokuserar på film kommer nog detta snart att förändras. Golden Globe har ju redan sedan 50-talet delat ut priser till olika kategorier och genrer inom televisionen.

När det gäller årets Oscars har jag inte hunnit se alla filmer men det är ett ovanligt starkt fält i år med olika kategorier. Flera med musikinslag och flera "blackish" med fokus på afroamerikanska skådespelare. Troligen beroende på kritiken de fått under senare år, typ "whiter than the Oscars".

På förhand finns flera stora favoriter, inte minst i den viktigaste kategorin Best Film, där den svartvita "Roma" ser ut att vinna. Av alla nominerade uppskattade jag mest "BlackKklansman", "Green Book" och musikfilmen "Bohemian Rhapsody" där min favorit från teveserien "Mr Robot", Rami Malek, är nominerad för Bästa Manliga Huvudroll. Filmen är ett porträtt av sångaren Freddie Mercury och gruppen Queen. Även politiken är tydlig i årets filmer, bl a i "Vice" där Christian Bale spelar George W. Bush vicepresident Dick Cheney.

Vi får givetvis hålla tummarna för det svenska bidraget "Gräns" som fick en nominering i Makeup men den lär inte vinna i denna hårda konkurrens. Har ej heller sett denna mystiska och fascinerande film. Även den unge Ludwig Göransson, född 1 september 1984, är nominerad för Score (filmmusik) med filmen "Black Panther".

Får se om jag hinner kommentera galan då det blir dags.

Grattis alla ni som hade en bra dag igår <3
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-