Jul i Aleppo

 Julen står för dörren och slakthusen jobbar övertid. Ingen aning om hur många miljoner kalkoner som slutar andas i Trumps affärsland. Svenska restauranger dignar av slaktavfall och lyxiga spritsorter flödar över för den som låtsas ha råd. Utstämplade från Reinfeldts A-kassa extraknäcker som tomtar i oskuldens villakvarter och på fängelserna i vårt trygga land så får internerna extra tilldelning av psykofarmaka för att klara av den stora illusionens förlovade Helg. Självmorden ökar drastiskt under Familjehögtider och all nertryckt ilska bubblar lätt upp efter några glas. Hur många barn lider inte i tysthet när föräldrarna raglar runt o skriker på varandra. De "andra" barnen beklagar sig över allt de inte fick och sitter hellre med sina mobiler än spelar brädspel. 
 Christ-mas, som ju förr var firandet av Jesus födelsedag, har blivit ett ångestladdat scenario där skygglapparna är lika många som julklapparna. Ankdammen fylls med glögg och julsprit och Arne Weise har gått i pension. Nu är julvärden i SVT ny varje år. Snacka om kontinuitet. Sätt Jimmie Åkesson istället och låt honom tända ett ljus för alla flyktingar från Syrien.
 Jag är fullt medveten om att jag retar upp fler än jag roar men klarar bara inte av alla sociala och globala kontraster i denna orättvisa och ojämlika värld. Av 7,4* miljarder klassas 667* miljoner som sjukligt överviktiga (obese) och 750* miljoner människor som undernärda. Av jordens 7,4 miljarder har knappt hälften tillgång till Internet. Något att tänka på när du tror vi lever i en demokratisk värld. Över 600* miljoner har ingen tillgång till rent dricksvatten. Tänk på det när du låter kranen rinna. Hittills i år har det gjorts 41* miljoner aborter. 38* miljoner är smittade av HIV/AIDS. Bara 1* miljon självmord... The list goes on. (*Alla siffror från WHO)

 Har funderat över min obehagliga ärlighet ordentligt. Kom på att jag borde ha en Varningstriangel på baksidan av boken. "Varning - läses på egen risk". Kommer inte uppmana någon att varken köpa, låna eller läsa min bok. Jag behöver inte sälja den som produkt för att tjäna pengar. Har egentligen redan allt jag behöver. Har heller inget behov av att marknadsföra mig själv. Har inte längre varken tid eller ork att skaffa fler intresserade. Nej, det är ingen smart omvänd psykologi. Jag skrev boken för att jag innerligt hoppas att den når fram till Dig. Du som kan ta skiten. Du som ser igenom lögnerna. Du som känner empati för jordens fattiga och lidande. Utsatta även i vårt förlovade land där TV och droger dövar vår solidaritet med Jordens folk. I en värld där Krig är ett naturligt tillstånd och Pengar är Gud är det lätt att bara vilja stänga av, koppla ner, släcka lampan och tända ett ljus. 

 Det var då ett jävla gnäll? Ja, en finne i Guds arsle är min lott. Utan religiösa jämförelser en röst i öknen. Jag skänker månadsvis en slant till Djurens Rätt, Världsnaturfonden och Amnesty, enbart för att döva ångesten. Jag äter inte mina vänner djuren. Dricker knappt alkohol. Försöker hjälpa en människa i taget. Vägrar både "Idol" och "Mello" numera. Försvinner hellre i en gammal svartvit melodram eller somnar i skogen. 

 Jag vill inte att någon skall drabbas av min Bok. Jag ville bara skriva den för att göra en avstämning av min uppgift i detta livet. Att ge Dig lite mer än du fick. Att hoppas på lite överseende från de jag sårat eller inte orkat ge mer tid ock kraft, som mina barn. Att kanske på vägen sprida lite mer ljus över det oslagbara instrument som Astrologin ändå är. 

 "Alkohol är beroendeframkallande" står det i en helsidesannons i en bilaga till Aftonbladet tisdag 20 december. Fascinerande... Ser ändå dagligen glada människor på facebook som gör reklam för dyra flaskor, och vinglas och ölglas trängs på bilderna som era barn upptäcker. Ni, ja du oxå, sänder signaler till kidsen att det är BRA att festa och berusa sig annars kan man inte ha kul. Inte ens Martin Luther King lät sig fotograferas med ciggarett i munnen eftersom han inte ville vara ett dåligt föredöme för ungdomar.

 Återkommer med Varning i början av januari nästa år när det är dags att släppa "Hela Astrologens Värld" som du absolut inte bör varken läsa eller köpa. Gör du det ändå så kom inte och gnäll och klaga efteråt. Blir du inte varken arg, ledsen, deppad eller vill döda mig - så är du inte normal.

God Helg

från Anebos egen Grebler (Gratis elakheter)

(Fotot från en raserad kyrka i Aleppo. Nej, man kan inte boka billiga restresor dit till Nyår)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-