Roadtrip till Barndomen o Norge

 Sommar redan?

Ute vräker regnet ner och åskan mullrar några mil bort. Brunnen och vår lilla göl är överfulla o allt grönt växer ikapp min desperata gräsklippare. Midsommardagen, för många en seg o trött dag, är början på en alternativ semester, eftersom yngsta dottern kommer på besök och nya spel på XBOX 360, Gamecube o PS4 väntar, liksom nattliga upplevelser av klassisk film i olika genrers.

 Har senaste året läst om ett par gamla favoriter i min boksamling, mest för att de kommer att vara citerade i min bok. Här återfinns både psykologi, filmhistoria och gamla tegelstenar, och för närvarande bearbetar jag Dantes Inferno i "Den gudomliga komedien" (se bild).

 Pappas 90-årsdag stundar 25 juli och efter det sommarens enda "långresa" som blir ett kärt återbesök i min egen "barndoms förlovade land", nämligen "Gaers", dvs byn Stora Gårdsås i Gunnarskog, c:a 2 mil norr om Arvika i Värmland, där min mor föddes 1936 och jag själv fick uppleva alla första minnen av smultronplockning på strå, hallon o vinbär, hölass, grusvägar barfota, åskskurar, bad i tjärnet, blåbärsplockning i litervis och smörstekta kantareller. Vi bodde på somrarna i ett omodernt litet hus "Mellstuga" där min mormor fick växa upp med både torrdass och vatten vi fick hämta hos grannen. Har ständigt återvänt men idag inte varit på över 25 år efter att min kära mormor Margit gick bort. Turligt nog är gården övertagen av en gammal barndomsvän Carina med sin familj, så vi är välkomna förbi. Det blir spännande att besöka med yngsta dottern, som får en glimt av den underbara trakt som format många av mina värderingar och minnen. Vi avslutar sedan vår roadtrip med en avstickare upp till Rondane nationalpark i Norge där jag vistades några somrar som vuxen på 80-talet. Kort avstickare till Lom och Soleggen där dottern var på skolresa 2008, innan vi beger oss till Uppsala i slutet av juli.

 Sedan väntar en spännande höst med slutfinish och redigering av Boken (ännu ej titel) som förhoppningsvis hinner bli klar i höst. Håll tummarna!

 Trevlig sommar alla nära o kära

Jacob 20 juni
Månen, Venus o Jupiter i Lejonet

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-