Man of the year

Donald John Trump
Föddes fredag 14 juni 1946 kl.10.54 am (förmiddagen) i stadsdelen Jamaica i New York.
Född någon timma innan exakt fullmåne har vi här en mångfacetterad personlighet. Brukar ju skämta om att Tvillingar har många ansikten och fullmånepersonligheter växlar ofta i både temperament och beteende. Elakt uttryckt en Dr Jekyll & Mr Hyde men allt beror ju på moral och etik.

Intressant släktträd med tanke på hans syn på ickeamerikaner. Endast hans pappa är född i USA. Hans mamma är från Skottland och hans pappas föräldrar kom från Tyskland som invandrare. Hans föräldrar träffades 1936 och fick 5 barn, varav Donald var fjärde barnet.
Han är själv inne på sitt tredje äktenskap och har fem barn med olika mödrar. Född 1946 är han 70 år när han tillträder som USA´s 45:e President 20 januari 2017.
 

Mars på Ascendenten

 Det är svårt att inte instämma i kören av domedagsförkunnare när man inser hans verkliga potential. Det värsta exemplet är kanske hans Mars i Lejonet i kontakt med hans Ascendent på gränsen mellan Lejonet och Jungfrun. Mars i stigande symboliserar starten av ett krig. Tror det var början av invasionen i Irak som hade Mars i stigande om jag minns rätt. Men det kan ha varit den ”första” incidenten 1990 då den gamle Bush Senior slog tillbaka mot Saddam Hussein i ”Desert Storm”.

 Den som sett dokumentären om Trump vet även att hans far var både grym, känslokall och cynisk och delade in människor i två kategorier - vinnare och förlorare. Han skickade Donald till en sträng militärskola, men där stortrivdes han med all kadaverdisciplin istället. Mars på Ascendenten är ju symbolen för soldat eller militär. En symbolisk liknelse är den om de tre alternativen. Fick höra för många år sedan att Mars på Ascendenten var vanlig hos både knivmördare, slaktare och kirurger. Alla använder ju kniven som arbetsredskap. Skillnaden ligger på det s.k. moraliska planet.

 Rent fysiskt är detta en indikation på ett socialt ”monster”, eller en ”social katastrof” som en av mina klienter sa om sin make i Simrishamn. Han hade just Mars på Ascendenten. Att jämföras med det numera ökända fenomenet ”Trumpgreppet”, där han stolt visar sitt förakt gentemot kvinnor genom att ta dem på musen. Mars är ju själva symbolen för just impulsivitet och ”spontanitet” och hindrar man eller förbjuder en ”Marsmänniska” kan det få oerhörda konsekvenser. Jämför med ”Cagneyeffekten”.

Vill minnas att denna ofta förekommer i boxares kartor och den förekommer även i ett spekulativt horoskop över fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic. Han utstrålar ju helt klart fysisk styrka och är även utbildad i kampsport. Även Zlatan har Mars i Lejonet. Hans klockslag är dock osäkert.

Med en Måne i Skytten i trigon hans Mars i Lejonet så förstärks ytterligare hans impulsivitet och otålighet. Han agerar egentligen innan han ens hinner tänka. Nästan lite Tourettes syndrom över fenomenet? Försöker man hindra eller förbjuda honom får man skylla sig själv. Kraft före tålamod.

Mentalt har han Merkurius i Kräftan vilket kan vara bra för ett rigoröst minne. Han glömmer inte detaljer men kvadraten till Neptunus i Vågen gör honom ofta både tankspridd och disträ. Inte riktigt närvarande? Han kan dessutom ha svårt med att se en tydlig gräns mellan vad som är realistiskt och vad som är ren fantasi. Detta kan ju även drabba hans definiering av gränsen mellan sanning och lögn.

Venus då? Ja, konjunktionen med Saturnus indikerar ju egentligen blyghet men pekar även på att han upplever intima relationer som hindrande eller krävande. Tacka pappa för all känslokyla.Detta är egentligen klassikern hos personer som ”gett upp” alla tankar på en stabil relation och hans många kvinnoaffärer och äktenskap är väl en klockren effekt av detta. Han upplever troligen alla intima relationer som just ”svåra” eller hindrande av hans personliga frihet och relationer kan man säga är hans Akilleshäl. Då Venus även styr hans ekonomiska inställning kan här finnas en hamsterinställning där en svag kvadrat till Jupiter gör honom både manisk och slösaktig på samma gång i att ”samla på hög”. Han är ju känd för sin extravagans och sitt överdåd med lyx. Saturnus i Kräftan förstärker även hans känslor av rädsla och osäkerhet som han gör allt för att hålla instängda.
 

Uranus symboliserar förändringar
 

Trots alla Marsenergier, en luddig Merkurius och ett instabilt känsloliv så är ändå den tydligaste effekten av hans agerande hans kontakt mellan Solen och Uranus i Tvillingarna. Dessutom i opposition med Månen i Skytten. Denna kontakt eller konjunktion hittar man ofta hos både genier, politiker och uppfinnare. De går ofta sin egen väg i livet till synes fullkomligt kompromisslöst och är ofta totalt obekymrade över morgondagen. Uranus pekar ju på originalitet men betonar även hans behov av självständighet och frihet. Rastlöshet är bara förnamnet. Frågan är om han över huvud taget sover? Kroppen är konstant försatt i ”battle mode” och stresssymptom är mer ett normalt tillstånd. Undrar hur han reagerar på mediciner?

För mig är han trots allt själva symbolen för en Uranusperson. Man skulle kunna kalla honom för en Vattuman-Tvilling med tusen järn i elden och på tok för många bollar i luften. Rörelsen är konstant och kravet på autonomi och självstyre är absolut. Man kan inte varken bestämma över eller styra en person som styrs av Uranus och får nöja sig med att försöka hålla honom lugn istället för att provocera. Denna människa skall nu få ansvar för att försöka rädda Jorden från svält, krig och klimatpåverkan. Good Luck...

 Aldrig tidigare har väl uttrycket ”May the force be with you” varit viktigare. Ser framför mig en nidbild från den tecknade serien ”The Simpsons” där Homer hänger på en ”wrecking ball” som metodiskt raserar allt omkring honom. Frågan är inte hur de närmaste fyra åren kommer att påverka Jordens utveckling bakåt. Frågan är väl snarare hur mycket han hinner rasera innan nästa val 2020, för inte lär han bli omvald när amerikanerna får se ”ulven i fårakläders” riktiga identitet?
 Hoppas bara att demokraterna kan hitta en humanistisk representant som inte är en marionett för Monsanto eller som kan lyssna till alla besvikna och fattiga amerikaner som känner sig lurade av Trumps alla löften om murar mot Mexico eller drömmen om att förvandla Vita Huset till ett casino eller en direktsänd streamad tvsåpa. ”Be careful what you wish for”. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-