God Jul?

 Året börjar "äntligen" närma sig sitt slut. Ödesmättat, tragiskt, tröttsamt och deprimerande? Skrev i mina senaste årskrönikor om ett hemskt 2014 och 2015 och dessvärre får jag mina farhågor bekräftade med flyktingkriser, IS, terrorattentat och ett krampaktigt "Klimatavtal" till slut. Donald Trump egentligen rätt tidstypisk för Världen idag...

Vill bara avsluta detta inferno med några mindre reflexioner för nära o kära. Julen är och skall vara barnens egen lilla högtid, inte handelns och tevereklamens. Låt barnen vara barn. Tids nog får de vänja sig vid vuxenlivets illusioner. Avverkar själv repriser av kalendern "Julens Hjältar" från 1999. Finns alla avsnitt på Youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=dyzFmcOOsA8&list=PLC57E6B8970A00CF8&index=1

 Har under året bekantat mig mer med Veganrörelsen vilket inspirerat mig att pröva fler nyttiga alternativ (Tack Sofi). Har även hunnit med en underbar resa till Värmland o Norge vilket blev ett kärt återseende. Boken haltar med ständiga avbrott och både växer och krymper på samma gång. Kapitlen blev för många, så det lär nog bli flera mindre böcker istället för en tegelsten.

 Som några kanske märkt så uteblev årets "julrabatt" för första gången sedan Internet kom och det var av ren nödvändighet. Har varken haft tid eller ork över (Saturnus passerat över min Ascendent i Skytten) och sänkta priser ger bara ökad trötthet, inte mera pengar på kontot tyvärr. Har ju ingen "Julbonus" som många av er anställda, så jag får rätta munnen efter plånboken. Tack ändå till er trogna som beställt under hösten. (Johanna, Maud, Mimmie, Margareta, Gun, Lena, Jessica, Mattias, Åsa och Leena <3 )

 Tvingade även migsjälv att pausa facebook sedan november. Tog tid från Boken och var mest frustrerande. Visst finns det många fördelar med facebook men med mina känslor och extrema engagemang så kostar det mer än det smakar och förhoppningsvis kommer jag att nå fler med Boken när den är klar. Många kanske även uppfattar mig som en irriterande gaphals med mina "varningar" om skräpmat och goda råd för att undvika cancer. Ok, ingen blir profet på sin egen facebooksida?

Vill bara till mina närmaste och er trogna läsare önska en riktigt God och förhoppningsvis alkoholfri Jul och Nyårshelg. Skall försöka lägga upp Nyårskrönikan i tid. Har sett kartan och har en känsla av att den inte blir lika deprimerande som de senaste årens, så håll ut.

Från oss alla (katter o gubbar) till er alla därute

God Jul

o Gott Nytt År

PS. Tänk på att de flesta av er fyller år en dag tidigare nästa år, beroende på att det är Skottår :) (Vid Årsprognoser får man fira en dag tidigare)

Jacob
23 december 2015
Månen i TVillingarna
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-