Valet 2014

Många med mig kanske börjar tröttna på dessa dagliga debatter och utfrågningar? Känns som det gått inflation i media. Aftonbladets onlinedebatt igår, Expressen får sin imorgon onsdag. Jonas Sjöstedt utfrågas ikväll i SVT o Annie Lööf på torsdag. På söndag är det "Duell" mellan Löfvén o Reinfeldt och nästa vecka har TV4 både tisdag och onsdag med Utfrågning o Debatt på torsdagen. Slutdebatten i SVT på fredagkväll den 12 september blir kanske både avgörande och en sista desperat chans att vända vinden för de partier som ligger risigt till?

 Jag har sedan tonåren fascinerats av politikernas lögner och konstruerade sanningar. "You talk like a politician" har ni väl hört? Jag anser fortfarande att den som inte intresserar sig ett dugg för politik är även den som accepterar att andra bestämmer deras liv. Med tanke på att allmän rösträtt inte alltid varit en självklarhet och att det fortfarande finns nationer där människor är livrädda för att lägga sin röst.

 I Svea rike verkar dock debatten ovanligt ljum och urvattnad. Visst kan de skälla på varandra men det är mest populistiskt spel för galleriet och låter i mina öron både falskt och manipulativt. När jag växte upp kunde partiledarna sitta EN kväll och debattera i TV och det var oftast påhopp med glimten i ögat och en helt annan respekt mellan partiledarna. Idag lyser glöden i somliga ledares ögon och det är inga vänliga ord som sägs.

 Jag vågar inte sia om utgången i år. 2006 blev jag som många oerhört förvånad över "die dumme Schwede" som svalde lockbeten om mer pengar i plånboken och "det nya arbetarpartiet". Att Alliansen sedan lyckades upprepa fenomenet en gång till 2010 säger väl allt om de svenska väljarna? De enda vinnarna blev ju 2010 Sverigedemokraterna, även om de inte fått bestämma mer än i vissa frågor med sin balansröst.

 Rent astrologiskt är Valdagen 14 september präglad av framgång för Tvillingar med Månens position men ingen av partiledarna är Tvilling så det lär bli en hetsig debatt med "besvikna kvinnor", eftersom Månen och Neptunus är i spänning. Kanske Fi inte kommer över sina 4%?  Gudrun Schyman är dessutom Tvilling med Månen i Kräftan född 1948. Jupiter ligger dock på hennes Pluto i Lejonet vilket kan betyda stor genomslagskraft medialt.

 När det gäller Partiernas horoskop har dock Miljöpartiet Månen i Tvillingarna. De bildades 19 september 1981, en vecka före mitt "Utopia" och två veckor innan Zlatan Ibrahimovic föddes. Sverigedemokraterna bildades 6 februari 1988, Vattuman med trolig Måne i Jungfrun. Stark aspekt mellan Solen o Pluto vilket kan tolkas som rädsla för "okända människor"? Åkesson är Oxe med Månen i Vattumannen vilket kanske förstärker hans känsla av utanförskap? Han är ju onekligen både ensam och udda gentemot alla de andra partiledarna, men han har en oerhörd uthållighet och är snabb i tanken. Är dock lite tveksam till hans form på valdagen. Kanske de trots allt backar i procent och får lite mindre makt?

 Socialdemokraternas karta är egendomlig. De "föddes" ju dagen före Adolf Hitler, vilket många kritiker konstaterat, 19 april 1889 och har Månen i Skytten och dessutom lite risiga energier valdagen, så sossarnas framgång kanske uteblir?. Stefan Löfvén är dock Kräfta med Månen i Oxen och blandade energier valdagen. Jag undrar om det räcker för att bli ny statsminister? Tror sossarna gjorde en miss som inte valde en kvinna denna gången.

 Jonas Sjöstedt är liksom sin företrädare Lars Ohly Stenbock men har Månen i Jungfrun eller Vågen medan Ohly har Månen i Tvillingarna. Sjöstedt verkar arg och trött valdagens kväll vilket verkar mycket frustrerande?

 Göran Hägglund är Vattuman med Månen i Jungfrun och verkar i positiv balans, så de klarar nog sina 4% i alla fall. Jan Björklund är Vädur med Månen i Vågen och något går klart på tok valkvällen (Månen-Pluto). Enda kvinnan Annie Lööf är Kräfta med Månen i Vågen och jämngammal med Miljöpartiets språkrör Gustaf Fridolin. Annie Lööf verkar ha bra energier valdagen men har varit inne i en lång period av ilska med Pluto i opposition sin Mars i Kräftan. Har troligen även Månen-Mars i kvadratur vilket syns i hennes röda hår och blixtrande temperament.

 Gustaf Fridolin är två månader äldre än Annie Lööf, Oxe med Månen i Väduren och har en stark Saturnus hela veckan runt valet men verkar få glädjefnatt sent på valkvällen? Även Åsa Romson, Vädur med Månen i Kräftan, verkar vara inne i ett visst stim och verkar prata mycket valkvällen. Personligen tror jag intuitivt att många förstagångsväljare och unga människor väljer Miljöpartiet, vilket undersökningar visat och troligen växer de ännu mer detta valet. Något positivt i alla fall.

 Enda gåtan är vår statsminister Fredrik Reinfeldt. Född Lejon fyra dagar efter författarinnan Joan K Rowling (Harry Potter) har han sin Måne i Skorpionen vilket skulle kunna betyda att han hyser en hatkärlek till kvinnor och avskyr när andra bestämmer. Inte undra på att han hyllar individens frihet. Har dessutom Solen-Neptunus i spänning och oerhört lätt att bli besviken på andra. På valdagen är han dock närmast neutral och lätt positiv, vilket förbryllar mina slutsatser.

 Samtliga kartor är tyvärr utan korrekta klockslag vilket naturligtvis utelämnar några viktiga punkter, som Månens exakta position och Ascendenten. Det kan således finnas både positiva och negativa effekter för samtliga personer som jag inte har en susning om. Brukar ändå kunna hitta vissa tydliga indikationer eller se om de är inne i tung eller lätt period.

 Slutsatsen blir en feg spekulation. Solen-Saturnus kan innebära att de konservativa krafterna dominerar och Månen-Neptunus till att många, speciellt kvinnor, blir besvikna? Resultatet kanske blir ett totalt kaos?

 Själv hymlar jag inte om min politiska övertygelse. Jag har alltid röstat rött, med undantag något val för Miljöpartiet. Jag har med sorg sett hur den svenska välfärden och det gamla folkhemmet raserats och sålts ut och börsklipparna på 80-talet har bytts ut till vår tids riskkapitalister som köper och säljer både skolor och sjukhus. Idag är man inte patient, man är kund på sjukhuset, hehe. Med tanke på alla turer kring cancersjuka och de äldres villkor är det fullkomligt obegripligt att inte fler insett och protesterat. Bävar vid tanken på att bli gammal och vårdbehövande... Friskolornas ägare gör miljonklipp och bryr sig inte ett smack om varken elever eller skolpersonal. "Det skall löna sig att köpa sjukhus och skolor" idag.

 Jag är ledsen om någon tar illa vid sig men "den arge astrologen" kan bara inte hålla käften. Själv har jag legat nerbäddad i feberfrossa hela helgen och varit totalt utslagen, troligen av bacillusker från barnbarn, men var igår feberfri första dagen, så det finns hopp.
 Ha nu en skön höst och njut av färgerna och lugnet. Själv har jag mina promenader med svampplockning i denna rekordrika regnsommar. Jag kan aldrig minnas någon sommar med så mycket nederbörd?

 Gör din röst hörd och utnyttja dina medborgerliga rättigheter nästa söndag.

 PS. Grattis Sofia och Mikael på er efterlängtade och lyckade bröllopsdag i lördags. May the Force be with you <3

 Jacob, 37,1 grader tisdag morgon 2 september

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-