Time-out innan Tiden är ute...

 Sommaren slut, hösten smyger sig sakta fram, men relativ värme med skön sol ger en försenad känsla av sensommar.

 Vår Roadtrip var fascinerande med återseende av mitt Barndomsland och en bergstopp i Norge jag besökt flera gånger på 80-talet. På fredagen besteg vi Krökla (1.240 möh) och visste inte att det bara var fyra plusgrader i halv storm. Katarsis, sa dottern o bara log. Hann även njuta av Amandas Soleggen i full sol, där hon var på skolresa för sju år sedan. Vyerna bedårande, vädret perfekt och bilresan med våra egna redigerade musiklistor var nästan felfria. (en liten bilolycka scripted en bit framför oss)

 Återbesöket i Värmland både på uppvägen och nerresan blev en märklig upplevelse. Att vandra omkring där man sprang barfota som barn och se samma gamla husgrund där man sovit som barn var en blandad känsla. Både vemod, saknad och sorg men även en stilla glädje över att platsen är kvar. Carina o hennes familj tog generöst emot oss och skämde bort oss med mat o god nattsömn. Sov i ett före detta Missionshus som liknade en gammaldags biograf och där vaknade dottern till soundtracket från filmen "Interstellar" :) (Sommarens klimaxfilm)

 Väl hemma med våra nya minnen blev det att sova ut, sedan en kort trip för dottern till Liseberg, liten miniweekend i Stockholm med Cyrils barndop (namngivningskalas?) och Viktors konfirmation.

 Sommarens höjdpunkt för pappa blev lätt komisk. Jag hade klippt gräsmattor, rensat, städat trädgården och satt fram fullt med sommarmöbler och fixat partytält, men på 90-årsdagen vräkte regnet ner
så alla gäster fick rusa mellan sina bilar och huset. Värmen inomhus var dock gemytlig med god mat och levande musik från kära grannen Ing-Marie med vän, men jag tror pappa var lättad när allt var över. Tack alla ni som uppvaktade pappa på hans högtidsdag <3

 Dessvärre, trots inbjudan, kom inga fler inbjudna till Anebo denna sommar. Amanda och jag njöt av vår långa semester med XBOX 360 och många bra filmer, bad i Björnasjö och både dagliga och nattliga promenader till vår å, alltid i sällskap med några av våra katter, oftast Koda eller Puzzi.

 Boken har givetvis legat på vänt, eftersom jag måste ha lugn och mycket koncentration när jag släpper loss. Har bollat många titlar i skallen och kapitlen svämmar över, men tror det blir bra när det är klart, så håll ut. Har nu ägnat några veckor åt att anpassa mig till en ny dator (den förra var inköpt 2007/Vista Home Edition) och mycket har krånglat med alla program och redskap jag behöver i den nya datorn och dessutom äntligen avslutat processen med all ved som avverkades förra hösten, hjälpt syrran med ny möbelflytt och Amanda med flytten för nytt arbete i Uppsala kommande höst-vinter. Sorry Lise-Lotte o Eva H, hann aldrig med er, var bara knappt 12 timmar i Uppsala denna gång. Som ett nödvändigt led i min strategi har jag även tvingats ta en Timeout på facebook. Sociala medier har förresten ett eget kapitel i boken...

 Fridens Liljor till er alla och en skön lugn höst med färger och meditation, så hoppas jag kunna avsluta arbetet innan Jul i alla fall.

PS. Bilden tagen någon dag efter pappas kalas, med ett axplock av alla fantastiska blommor (många Liljor) från nära och kära (även Japan) DS.

Anebo Fullmåne, Supermåne, Blodmåne i Väduren
28 september

Jacob
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-