Dr Jekyll & Mr Hyde

 Såhär i juletider kan er egen Grebler (eng. Grelber) inte hålla käften. Efter en fjärde natt med minimal, hackig och uppdelad låtsassömn är jag beredd att ta vilket knark som helst för lite sömn. Då jag inte älskar att beklaga mig över mina egna villkor så känns detta lite ovant tyvärr.
Alla som känner mig och min vassa tunga vet att det finns både värme och ilska bakom fasaden. Jag kanske är bipolär, borderline, ADHD eller Aspergare? Fan vet. Vad jag ville förklara var att alla mynt har en baksida, en "Dark side of the Moon". Min poäng är att jag känner mig lika trygg med både helgonet/ängeln, såväl som med den lille djävulen sittande på mina axlar. Mitt vanvettiga humör är ett internt skämt som alla exfruar fått leva med men ilskan har ändrat färg.

När jag berättade att jag skulle skriva en bok så sa min yngsta dotter, 19 år, spontant att "då skall den väl inte handla om astrologi?" Vilket säger det mesta om vilka egenskaper hon uppskattar hos mig. Jag blev först både förvånad och förvirrad men insåg senare att hon menade att jag skulle skriva om andra "viktigare" saker i livet. Och att hon dessutom hade tilliten till min förmåga att genomföra detta. Så då föddes tankarna på "Dr Jekyll & Mr Hyde". Antingen så mixar jag boken med både humor och psykologisk horror genom astrologiska analyser eller så fokuserar jag på astrologi enbart och får helt enkelt skriva en annan bok ur ett vidare perspektiv på samhällets avigsidor och orättvisor. Men på något sätt måste jag få utlopp för min irritation över mänsklig dumhet och enfald.

Vill avsluta med att önska er alla, både kära och nära och trogna kunder en trevlig helg och önska er alla ett riktigt Gott Nytt 2014. Jag skall försöka lägga upp Nyårskrönikan natten till den 1 januari.

Fotnot: Grebler är den osynliga varelsen i stocken i Kvast-Hilda som erbjuder Gratis Elakheter.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-