Alla har sitt "Kors" att bära?

 Fryser lätt en måndagsmorgon i ett aprilväder som är klassiskt. Var ute i timmar igår o ansade syrener, plommonträd o körsbärsträd o skar bort "döda" grenar. Det regnade, blåste o sedan blev det snabbt varmt med sol. Så höll det på mest hela dagen.

"Boken" växer som en graviditet i slowmotion. Energin är tyvärr ojämn. Ibland saknas inspiration. Ibland saknas tid o kraft. För att citera en Våg med Månen i Stenbocken "Life is what happens while you´re busy making other plans". Trädgården väsnas o kräver omsorg. Någon fyller år, andra går på begravning. Någon kämpar med cancer medans andra planerar sina fylleresor. Visst är det mycket kontraster överallt. Helvetet är inte livet efter detta utan just nu, här hos oss. Är övertygad om att alla bär på en rädsla och ångest för det ena eller andra. Den största bristen kanske ändå är på Kärlek? Jag är en synnerligen prioriterad och lyckligt lottad människa, som både levt, älskat och blivit älskad, många gånger. Har många att tacka för min glädje idag, inte bara inom familjen. Dock är min Karma komplicerad och det är inte alltid så himla lätt att vara en "finne i Guds arsle". Många är de som stör sig på Anebos svar på Lenny Bruce. Sanningar, även om de är mina egna, gör ont, och de som älskar alkohol, kopulera ohämmat, frossa i kött o slaktavfall, festa o supa skallen i bitar, uppdatera sin Instagram, twittra eller facebooka dygnet runt, låtsas som världen utanför inte finns, de bör inte läsa min kommande bok.

Jag vill främst vända mig till er som vill söka ett alternativ till Livets till synes hopplösa kamp med rädslor, ångest och vanmakt. Jag vill balansera insikten mellan det ljusa o det mörka. Jag hoppas den kommer att ge dig styrka och tröst, men även inspiration till egna idéer och arbete med inte bara dig själv, utan aktivt tillsammans med flera i ditt liv.

Försöker undvika att ställa "diagnoser" på Världens tillstånd idag, men kan inte hålla tillbaka min nyfikenhet denna gången. Veckan efter påsk så kulminerar tydligen det s.k. "Stora Korset" på himlen. Uranus o Pluto har varit ovänner länge nu, eftersom de båda är relativt långsamma, men nu ligger även Jupiter inom räckhåll o spär på Korset nästa vecka. Som kronan på verket tangerar o kompletterar Mars denna fyrkant under i stort sett hela nästa vecka, så håll i hatten.

Personligen är jag inte bekymrad. Detta Kors tangerar enbart lätt positivt min egen karta och det  är naturligtvis mycket individuellt hur vi uppfattar dessa energier på det personliga planet. Beror ofta på om vi har några punkter på dessa grader. Denna globala effekt är dock mycket påtaglig för det stora kollektiva massmedvetandet. Skulle man tolka det bokstavligt kan det lätt bli oroligt. Mars i Vågen symboliserar ju starten på något. Den ger energi o "utlöser" Korset mellan de tre andra, Jupiter i Kräftan, Uranus i Väduren och Pluto i Stenbocken. Jupiter kan tolkas som både resor och familjen, men även "folket" i social betydelse. Uranus kan vara revolution men även våldsamma förändringar av tvång, tillsammans med Pluto. Pluto i Stenbocken är ju själva symbolen för "kontroll av massan" och kanske "kontrollen" går i bitar? Bäva månde alla regeringschefer, presidenter och ledare i konservativa länder.

Snart är det Påsk och det är alltid en plågsam påminnelse om alla instängda hönor o kycklingar som obedövat får näbbarna avklippta och som bara får stå still likt maskiner för att vi skall fira påsk med alla "förbannade ägg". Dessutom, för att citera Karl-Bertil Jonsson, firades påsken förr till åminnelse av vår frälsares korsfästelse och uppståndelse. Detta känns smått patetiskt idag, när Idol, Let´s dance, 5:2-diet, Instagram, Twitter, Selfies och facebookmissbrukarna dominerar massmedia. "Jag skall riva ner denna Hemsida och bygga upp den igen på tre dagar?" Istället för Kristi lärjungar har vi idag "followers" på Twitter och alla nya viktiga idoler, såsom programledare för matshower, danstävlingar, talkshows och popstjärnor, helst så nakna som möjligt.

Åhhh, det var skönt att få upp lite. Mötte en lagom stor pudding mitt på mattan imorse, som en av katterna fick upp inatt. Hon/han mår nog oxå bättre idag.

Zlatan är skadad, missade Champions League o miste sin storebror i förra veckan. En olycka kommer sällan ensam? Val i Sverige i september. Undras vad Reinfeldt skall syssla med sedan? Kanske politisk lobbyist eller konsult för friskolor?

Glad Påsk från ett lite kylslaget Anebo.
(Månen tangerar just nu det inte ännu kompletta Korset.)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-