Kungen är död! Leve Kungen!

 Vad är det med "sport" som fascinerar så? 

 Har i hela mitt liv beundrat män och kvinnor som med disciplin och uthållighet lyckats prestera i kamp mot både gränser och medtävlare. Varför? Är det inte bara en fråga om kompensation? Fick de ingen kärlek som barn utan måste stå i rampljuset med medaljer om halsen för att få bekräftelse? Eller handlar det om andra mål? Det är stor skillnad på ensamidrottare och lagspelare. Egoister finns visserligen även i olika lag men lyckas kanske mer när de bara litar till sin egen prestation. Lagspelaren däremot, kan känna gemenskap i kampen mot alla odds och att dra åt samma håll, ställa upp för andra och bidra till kollektivets framgång. Skulle man dra en politisk konsekvens ur detta så framstår lagidrott mer som en demokratisk form av sport medan elitmänniskorna mer satsar på individuell framgång?

 En annan aspekt är intresset för sport och idrott. Varför hatar somliga sport, både i verkliga livet och på TV? Jag känner många som aldrig varken spelat eller ens sett en fotbollsmatch. Det är ofta samma personer som aldrig skulle lägga 25 spänn på en trisslott. Helt ointresserade kan de inte ödsla tid på trams och lägga pengar på ren chansning. De upplever aldrig kicken av adrenalin när de ser en direktsänd fotbollsmatch mellan två lag. Varför? Har de ingen fantasi, eller kan de inte identifiera sig med kampen mellan andra individer? De kanske känner sig utanför och blev aldrig valda på skolgården?

 Nåväl, själv blev jag oftast "vald" nånstans i mitten. Jag var nog en typisk medelmåtta i skolan. Aldrig bäst men heller aldrig sist vald. Jag upplevde ändå den kollektiva kraften när jag som tonåring själv spelade fotboll med IFK Göteborg. Helt Ronnie Krantz fel. En Skorpion med Månen i Tvillingarna. Han drog även med mig på Judo i Göteborg och i samma veva började jag träna Yoga, vilket ledde in mig på Astrologin...

 Jaja, vad är en bal på Ullevi? Egentligen var mina första besök på Nya Ullevi i Göteborg som glassförsäljare. Även detta Ronnies fel. Man fick betalt för att se fotboll. Smart va?

 Nu har "världens populäraste lek" fotbolls-VM satt igång med blixt o dunder i det för fotbollen så historiska Brasilien. Jag har som vanligt roat mig med att titta lite på en del av nationerna. Främst då deras coacher eller ledare. Även de mest kända stjärnorna och deras nuvarande form. Vad jag lagt märke till har redan bekräftats. "The King is dead, long live the King". De gamla elefanterna verkar trötta och jag tror vi kan se en del överraskningar under hela VM. Detta besannades redan igår när Spanien blev förnedrat av mina favoriter Holland. Spanien är regerande världsmästare och matchen var en ren repris på finalen för fyra år sedan i Sydafrika. Jag tyckte det såg klockrent ut för Holland och blev förvånad när Spanien tog ledningen. Holland vann sedan med 5 - 1.

 Det är väl att sticka ut hakan men jag både hoppas och tror på en ovanlig segrare i år. Mina skrällar räknas till de mindre favoriterna, som Portugal, Holland, Schweiz och Argentina. Tror både Brasilien, Spanien, England, Italien och Tyskland får stå över i år. Brassarna är storfavoriter och lär gå långt och även Tyskland brukar gå långt. Troligen ända till finalen.

 Igår var det fredag den 13:e, Fullmåne och fullt ös här hemma. Två omgångar med åska resulterade i två längre strömavbrott. Det första på 2,5 tim och senare ett kortare på 1,5 timma så jag missade Mexicos första halvlek.

 En upprepad vädjan. Fotbollen spelas på kvällar och nätter och dagarna har jag tid med astrologi. Så passa på att beställa din Prognos eller ett vanligt Födelsehoroskop för ett billigare pris.

Grattis Josse och trevlig sommar allihopa!

Välkommen med din beställning <3

Jacob 14 juni 2014

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-