Försenad semester?

 En tidig julklapp från astrologen? På grund av både "protester" och viss besvikelse från mina "trogna kunder" så förlänger jag öppettiderna för butiken.

Du kan som ny eller tidigare kund passa på att beställa fram till Nyårsafton istället. Jag har själv drabbats av flera förseningar och kommer inte att kunna påbörja min egen "semester" förrän i mitten av januari. Min mor blir ensam över Julen och pappa och jag har "bara" en bil kvar här hemma. Mina egna resor är inställda och julfirandet blir en anspråkslös historia. Dessutom har jag fått lägga ner lite extra möda med att redigera klart min pappas memoarer som skall ges ut i bokform inom kort.

Inom filmens värld börjar spekulationerna ta form inför Oscarsgalan. Även om "Hunger games"-franchisen inte tilltalar mig så har ju den senaste "Hobbitfilmen" premiär nästa vecka, men den lär inte vinna mer än tekniska priser 2 mars nästa år. En av de stora favoriterna lär visst en film bli som tar upp ämnet slaveri i USA, "12 years a slave". Själv såg jag en udda film igår som utspelar sig mitt under orkanen Katrina 2005, "Hours" hette den och huvudrollen spelades av Paul Walker som avled i en våldsam bilolycka i lördags, 40 år gammal. Som film kanske ingen höjdare men jag berördes ordentligt av dramat som handlade om en nybliven pappas kamp med att rädda sin nyfödda dotter. Skönt att Paul Walker fick spela ännu en seriös roll innan han gick bort. Den mörka ironin är ju annars att han blev mest känd för sin roll i serien "Fast and furious", som ju handlar om idioter som bara "kör fort i sportbilar"... Jag såg honom själv i dramat "Eight below" för många år sedan där han försöker rädda sina slädhundar i Antarktis.

Vad gäller 2014 så blir det ju "Livsväg 7" och vi har både Fotbolls-VM i Brasilien och vårt eget riksdagsval 14 september. Vilka jag röstar på? De som förbjuder eller vill stänga minkfarmar i Sverige och som ser lite längre än plånboken räcker. Eller de som vill sluta med att sälja ut våra skolor, sjukhus och kommunikationer till privata ägarintressen. Jag köper gärna en elbil om det bara finns "tankställen" där man kör hehe. Tyvärr har miljön blivit oviktig i debatten. Allt handlar bara om några hundralappar mer i plånboken eller om hur mycket alla egoister tvingas betala i skatt. Rätt tidstypiskt egentligen. Debatten handlar inte längre om politisk ideologi utan om hur man lyckas locka okunniga eller ointresserade väljare från digitalboxen framför teven.

Nu hinner jag nog inte skriva mer här innan nyår då jag släpper årets Nyårskrönika. Trevlig Helg<3

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-