Corona, covid och omikron...

 När jag sitter och jobbar med Nyårskrönikan inför nästa år så kommer en nyhet om ännu en virusvariant. Den 15:e bokstaven i det grekiska alfabetet heter visst Omikron som betyder "litet". "It never ends..."

Många med mig börjar nog bli lite less på alla faror och restriktioner. Såg en underbar humoristisk film om pandemin på Netflix jag varmt kan rekommendera; "Death to 2020". Humor är ju en effektiv ångestventil! Jag är dessvärre inte speciellt optimistisk när det gäller den närmaste framtiden. Såg i år med fasa alla som trodde att "faran var över" och alla började leva som om inget har hänt... Inne i butiken ser man numera knappt en enda person med mask men i Tokyo bär ALLA mask. Fast de är ju vana att hålla avstånd och visa hänsyn. Spritandet av handtag, nycklar, varor från butiken och brev har nästan blivit en vana och jag har i alla fall klarat mig från smitta.

Jag bestämde mig tidigt för att inte gå in och "tycka" om pandemin och lova guld och gröna skogar. Jag tar mina doser hellre än att kvävas till döds på akuten. Jag boostar min redan trötta, slitna kropp med dagliga doser av vitlök, honung, ingefära, gurkmeja och alla vitaminer jag kan komma över hellre än att drunkna i apati bland chipspåsar, öl och helsidesannonser i aftonbladet om nya vinsorter. Jag äter inte kött och är nästan absolutist (glögg på julafton och en liten skumpa på nyårsafton) och nu rökfri i över 30 år (1988). Jag går nästan tvångsmässigt mina dagliga 3 km och har nu passerat över 700 mil (!!!) sedan 1991. Jag saknar dock mina simturer i simhallen med renande bastubad... Vågar ju inte sitta där i hettan och flåsa.

Tänd ett ljus hellre än att klaga över mörkret? Javisst, men det är inte lätt att hålla paniken borta när skräckpropagandan översvämmar massmedia. Jag tror mer på tröst än fördömande och många människor lever idag med en konstant oro över att bli smittade eller sjuka. Över 15.000 döda bara i Sverige är ju ingen direkt lögn... De som fortfarande kallar sig antivaxare (ovaccinerade) är övertygade om att vaccin tydligen är ett gift eller att det kan ge obehagliga effekter eftersom det inte är fullt testat, men hellre det än att riskera att bli dödssjuk med dödsångest...

Advent blir numera Advänt. En evig väntan på lättnad, avslappning och lugn. Fuck Black Friday! Företagen och månglarna är mer desperata än någonsin förr eftersom just handel och kommers drabbats av denna helvetes pandemin. Moder Jord mår inte bra. Jag mår heller inget vidare med mina "jämna plågor" men vågar knappt nämna min egen oro med tanke på alla som verkligen drabbats av pandemin. Vi som redan innan pandemin gick på knäna är idag satta på undantag och får snällt vänta på vår tur.

Kroppen protesterar på många olika sätt och hindrar mig att leva som förr men knoppen är tack och lov intakt så därför är du välkommen att åter höra av dig om du behöver lite vägledning inför det Nya året som ligger framför oss. Jag har egentligen inte råd med "Black Friday" men 25 % på alla priser kanske hjälper lite?

Jag gör klart Nyårskrönikan och försöker släppa den på nyårsnatten och med Månen i Skytten så får vi hoppas att den andas en försiktig optimism :)

Vid tangentbordet den ökände "Influencern" :) Jacob med sin Måne i Scorpio, 28 november

Trevlig Advent <3

PS. Den politiska cirkusshowen återkommer vi till... DS.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-