Utvärdering - so far so good? 

 Lite över 4 månader har gått och processen förändras hela tiden.

Jag är dock överraskad över antalet sålda böcker. Mellan 22 juni och 31 oktober såldes 58 böcker, varav 9 st är e-böcker. Jag hade väl egentligen ingen uppfattning om hur många som var intresserade.
Den enda förhoppningen som inte blev som jag trodde var efterfrågan på e-boken. Då jag satt i veckor och petade med länkar och utvalda sidor, så var det i tron att e-boken skulle vara mer eftertraktad. Kanske främst bland personer som hellre använder sin mobil, surfplatta eller laptop. Här gissade jag totalt fel. Flera av dem jag talat med vill hellre ha en fysisk bok att hålla i när de läser. 

Den engelska upplagan är klar, men jag ville först avvakta och bedöma reaktionerna på den svenska. Kanske finns fler saker som inte lämpar sig för en engelsk upplaga att publiceras worldwide. Vet ärligt talat inte om det är jag som bara är otålig eller om jag förväntade mig flera reaktioner, men det är knappt en handfull som hunnit bedöma efter att ha läst ut hela boken. Därav mina båda systrar och snabba Anne-Lie och vännen Eva <3 Kanske dumt av mig att tro att andra kan eller vill påpeka brister och fel, men utan feedback vet jag ju knappt vad som är fel eller onödigt. Man är alltid lite hemmablind.

Jag har själv försökt mig på att förmildra den engelska upplagan i alla fall. Med god hjälp av amerikanen William som korrekturläst och ändrat en hel del fraser och uttryck. Så jag vågar nästan påstå att den engelska upplagan blir lite mer polerad och rumsren. Min plan är i alla fall att ge ut den engelska versionen "Healing the Astrologer´s World" i slutet av November. Den kommer ut både som Inbunden och e-bok, men efter denna så kommer jag enbart att publicera kommande böcker som e-böcker. Dels är det smidigare, billigare och snabbare för mig och dels är den rena förtjänsten mycket bättre än en inbunden. 

 När andan faller på så ägnar jag ibland en stund åt nästa års utgåva av "Stars of the Stars", och eftersom det blir enbart en e-bok så får den svälla hur mycket som helst. Planerar även en fördjupad bok som kommer att fokusera på Prognoser och Transiter och kommer även att inkludera lite resonemang om politik, lämpligt innan valet i september 2018.

Hörs när det närmar sig engelsk utgåva.

Trevlig höst

Jacob

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-