Premiär för Starblog!

Ok, snart dags för firande av alla de slag.

 

Premiär idag "skyltsöndagen" den 25 november.

 

Då jag inte vet hur detta kommer att fungera får jag prova mig fram. Tanken var att försöka skriva lite så ofta som möjligt, om Astrologi, inte mina sedvanliga elakheter om kändisar, politik, filmer eller fotboll...

 

Jag kommer att förbehålla mig rätten att radera alt. ta bort inlägg som skrivs här om de är stötande, provocerande eller bara dumma. Bara så ni vet. Ställ gärna frågor, men jag kanske inte hinner svara på ett dygn eller mer.

 

Sedan många år tillbaka har jag varit frustrerad över detta med hemsidor och nu även "facebook". Ett socialt gissel för somliga men dessvärre ett nödvändigt ont om man vill synas idag. Med min "långa" karriär som astrolog kan jag minnas hur man fick kunder via telefonsamtal. Man fick en fin personlig kontakt med klienten och kunde resonera sig fram till vad de ville ha ut av astrologen.

 

På 90-talet kom datorn o förstörde allt. Man fick mejladress och telefonen lugnade ner sig... Det var visserligen praktiskt men blev samtidigt lite opersonligt. Kontakten försvann och man gick vilse i den digitala cyberrymden.

 

Ett annat lite mer självkritiskt perspektiv var mina ständiga flyttningar av både adress, telefon och mobilnummer. Jag insåg detta lite försent. När Hemsidan blev aktuell kunde jag börja flytta igen, men då var jag till slut rotad där jag började min karriär 1984 - i Anebo igen.

 

Att vara beroende av en duktig webdesigner och inte kunna jobba med sidan själv var ett annat frustrationsmoment som ledde till min "hemmagjorda" sida 2004-2005. Den var dessutom nerlusad med virus o popups, nån som minns idag? och teckensnitt, html och dokumentformat i en enda salig röra.... men kul hade jag!

 

Sedan 2008 har trots allt sidan fungerat bättre och lättare för mig. Nackdelen eller bristerna blev helt annorlunda. Jag kunde redigera, lägga till och plocka bort vad som helst men min ambition blev på tok för spretig. Den stackars astrologin hamnade i skymundan för min medfödda vassa tunga, mina sarkasmer, politiska floskler och min filmmani. Helt plötsligt handlade hemsidan om Fotbolls-EM eller VM och långa inlägg om valen i både Sverige o USA.

 

Kunderna måste ha varit konfunderade? Ingen som gnällt dock, mer än den ständige skribenten o proffskommenteraren Nord :)

 

Nåväl. I slutet av 2010 kom dödsstöten. Det började egentligen redan i slutet av sommaren. Jag lyckades äntligen, efter flera års kamp, få en dokumenterad "sjukpension" av en kompetent läkare, i samarbete med en intelligent människa på Försäkringskassan och kunde till slut börja koppla av mellan varven. Att ständigt kämpa med arbete, sjukskrivning, arbetslöshet, studier, försäkringskassa, intyg, samtal, utredningar och ständig ekonomisk press var ett konststycke i den högre skolan. Att dessutom jobba som astrolog gjorde att både nattsömnen och den astrologiska biten tog stryk.

 

Min s.k. pension var trots allt det bästa som kunde hända mig. Nu slapp jag jaga intyg, sitta i möten och svara på alla brev från myndigheter. Dessutom hade jag en "personlig konkurs" (skuldsanering) från livet på 90-talet som gjorde att jag i princip var egendomslös. Vilket i sig var skönt. Äger man ingenting har man heller inga skulder...

 

Dödsstöten blev lite komisk. Hamnade som ni kanske vet på en mixad variant av Tarot och astrologi med min goda vän Jemmy och Monique, som tjatat på mig i drygt tio år. Började skriva mina högst personliga inlägg och det kändes både stimulerande och kul att skriva..... 

Vad jag inte insåg var att det uppenbarligen var många som störde sig på detta? Min "vanliga" kundkrets försvann och inga nya kom till? Jag kanske inte skall "skylla" på Tarotsidan men något var helt klart fel. Jag fick inga nya kunder från varken Tarotsidan eller min vanliga hemsida och något måste göras. Bestämde sommaren 2011 att asvluta mina krönikor på Tarot och vad jag förstått har den självdött? Säger man så?

En komisk reflexion; förra veckan fick jag ett lite besviket mejl från en människa som varit inne på Tarotsidan och beställt ett horoskop. Jag visste inget om detta och personen lyckades efter några veckor hitta min "rätta" sida och fick kontakt med mig. Det tog nästan två år innan någon beställning. Nu har hon fått sin beställning till slut men sidan skall läggas ner definitivt, efter kontakt med ansvarig person.

 

Ok, det blev ett lite väl långt inlägg denna premiärdag.

Sidan skall kompletteras lite till, då det saknas lite info fortfarande. Tiden har dock varit kompakt och jag har varit tvungen att fixa lite detaljer med huset innan vinterkylan slår till. Har nu idag hunnit skicka den sista omgången av mejl till de få kunder jag hade i min adresslista, men det saknas tyvärr hundratals som försvann våren 2011 då min gamla hotmail blev kapad och avstängd.

 

Jag har dock fått några som nappat på min galna 50%-rabatt, men trodde nog ärligt att det skulle bli fler? Har ni så ont om pengar eller väntar ni tills lönen kommer? :)  Jag har i princip bara 3-4 kvar att fixa, så det finns gott om tid att få din beställning innan jul om du behöver.

 

Artikeln om "21 december 2012" ligger färdig och jag kommer att släppa den nu i veckan. Håll utkik!

 

hörs snart igen

 

Jacob

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Mikael Nord » Bokslut:  ”En nyårshälsning skickad under 2019 års sista timmar. Med förhoppning om ett bä..”

  • Mikael » Mellandagar...:  ”God till dig också Jacob och förhoppning om ett bättre 2019. Läste att planetern..”

  • Ada » Time-Out:  ”Superbra skrivet ”

  • Eva » Teaser trailer - coming attractions:  ”Grattis Jacob Det måste kännas härligt efter så mycket "blod svett och tårar" oc..”

  • Anne-Lie » Jul i Aleppo:  ”Du kan ryta som ett lejon bäst du vill . Mig skrämmer du inte och jag ska köpa ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-