Grön Jul

 "Vad var det jag sa?"
Jomenvisst, lätt att bli kaxig. Redan i slutet på 80-talet "förutspådde" jag det stora ryska imperiets fall (CCCP). Idag skrattar man runtom i Europa åt den svenska politikens hönsgård där romantiska rasbiologer gottar sig i sociala medier. Även John Cleese hos Skavlan skrattade gott. Nyval var en självklarhet redan valnatten i september, men alla trodde enfaldigt att politikerna kunde komma överens och kompromissa. Makthunger korrumperar och "spoiled brats" hörs alltid mest i sandlådan. Skall bli synnerligen intressant att följa en frusen valkampanj i kalla Norden.

 Det mesta är klart i min trädgård och bara städning återstår. Jag erbjöd 50% till mina trogna kunder men fick bara EN beställning? Jag kanske måste skaffa mig en hashtag, Instagram o Twitterkonto för att synas i mediefloden? Jaja, vad är väl ett nyval på Slottet? Kan ju vara fruktansvärt långtråkigt, o dötrist o ... alldeles underbart? Jag har ännu inte "kollat i facit" men vet att Månen är i Oxen valnatten 22 mars nästa år. Jimmie är Oxe, liksom Fridolin, och Löfvén har sin Måne där, vad månne detta betyda?

 Nu lackar det o jag är glad över plusgraderna. Nu regnar det i 3-gradigt Anebo och en av mina 7 katter, Zingo, fick besöka "the vet" igår. Han kom hem trasig i två av sina tassar o jag trodde först det var en bil som varit framme, men veterinären hittade gnagsår och det måste varit ett rejält slagsmål, så nu är han på rehab o har hittat ett lämpligt gömställe längst ner i en av garderoberna, där han ligger med sin strut om halsen. Han får smärtstillande i spruta (munnen) och antibiotika i tabletter och får inte slicka sina sår under tio dagar.
 Har faktiskt haft tur med mina kissemissar som under sina 12, respektive 10 o 9 år, aldrig råkat ut för varken sjukdomar eller olyckor. Mina sju sambos håller sams med sin inbördes rangordning och alla hittar en varm plats på natten när kylan gör sig påmind.

 Skall bli roligt att färdigställa Boken som ännu inte fått namn, men först får vi överstöka en förhoppningsvis Grön Jul. Jag äter ju inte mina fyrbenta vänner längre men Julbordet är ändå fyllt av läckerheter av vegetariska rätter. Kidsen får nog snö, men det verkar dröja.

 Passa på att beställa en nystart inför nästa år och ge dig själv en liten Prognos. Vill du ge bort en analys till en god vän, kan du ge ett Presentkort till Jul. Vill du ha den innan Jul är det dock dags snart. Ikväll är det Nobelfest o det vackra folket sitter i slottet o smörjer sitt krås, medan tiggarna sitter utanför o fryser...

 En synnerligen God Jul önskar jag er och jag återkommer förhoppningsvis med Nyårskrönikan,

eder astrolog

Jacob, 10 december, Månen i Lejonet

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-