Utvärdering 2017

Filmbranschen i fokus? Filmbranschen i fokus?
 Så närmar sig 2017 sitt avslut. Satt nyss och läste igenom "Nyårskrönikan för 2017" och upptäckte att det var en stark betoning på både Månen och Venus i Vattumannen. Citat nedan;

"För kvinnors del ligger Månen i Vattumannen nästan helt neutral. Bara en positiv effekt till Ascendenten i Vågen. Detta tolkar jag som en viss ökad humanism bland kvinnor men även ett större socialt engagemang riktat till både barn och kvinnor. Mycket bra inflytande för alla slags organisationer, typ hjälparbete. Barn (och kvinnor) kan hamna i fokus på ett positivt sätt.  Gentemot omvärlden månar Sverige om både sin självständighet och sin frihet (Vattumannen) men kan även delta emotionellt i större globala sammanhang. Här kommer starka kvinnor i blickpunkten."

"Pekar på egensinniga revoltörer som vill bryta sönder mönster (metoo?) och gå sin egen väg."

"Kan i värsta fall betyda att våldsverkare (metoo?) blir uppmärksammade som separerar allt samarbete."

"Egentligen skulle man kunna säga att det är bättre för kvinnor än män att bli förälskade eller inleda en relation, så Grattis tjejer! Männen har ju dessutom sina Fiskenergier (manipulativa) att ta itu med, så här finns många artister och drömmare lediga, haha. (läs: avskedade och svartlistade)"

"Ja, Saturnus försenade ju min egen process med Boken rejält, men den kanske skulle komma ut under 2017 istället? Skall se om jag hittar en bra dag för release av ”Hela Astrologens Värld”. (Jag "valde" faktiskt inte datum själv eftersom min kontakt på förlaget ignorerade mitt önskemål. Det blev ju ändå ett relativt "bra" datum 22 juni, 20-årsdagen av första boken om Harry Potter i England)"


Då jag blir lätt allergisk av massmediala fenomen så vägrade jag att kommentera fenomenet #metoo. För att nu inte någon skall tro att jag tycker detta är fel så får jag väl förklara mig lite tydligare. Eftersom kvinnor i alla tider har varit förtryckta, förutom i vissa kulturella kretsar, så är detta ett rent paradigmskifte (världsbild, synsätt, mönster) av kolossal natur. John Lennon sjöng redan på 70-talet att "Woman is the nigger of the world" och denna hashtag idag är inte bara nödvändig utan livsviktig för en större global process i syfte att frigöra kvinnor från alla samhällsskikt att slippa ifrån övergrepp såväl fysiskt som psykiskt. (Och reagera nu inte på uttrycket "Nigger" som John sjunger. Det är i kontext för att förstärka hur vi behandlar kvinnor)

Jag välkomnar naturligtvis denna globala, emotionella revolution som ett led i en ökad jämställdhet mellan könen och förhoppningsvis även en ökad respekt som inte minst yngre människor får lära sig. 

Vad jag främst vände mig emot var att det finns massor av andra områden där en sundare självkritik inte skulle skada. Rent globalt finns det massor av orättvisor och förtryck. Vi lever i en extremt ojämlik värld idag där miljoner människor inte ens har rent vatten att dricka. När får vi se hashtags från världspolitiker som erkänner att de burit sig illa åt och bara tänkt på sina egna fördelar och inkomster, eller från makthavare som erkänner att de skiter i världen och bara ser till sitt företags vinstmarginaler. Herre Gud, vi har ju inte ens lika lön för arbete här i Sverige i alla yrkeskategorier. Jag väntar spänt på nästa hashtag "likalön för alla kön".

Filmbranschen är ju och har alltid varit rutten och korrumperad. Full av maktfullkomliga, främst män, som utnyttjat sin position och sin makt inför blåögda, naiva, och "kändistörstande" unga människor. Uttryck som "Who do you have to fuck to get this part?" får idag en besk eftersmak men har alltid varit en outtalad sanning i Hollywood. Skönt inte minst för framtida drömmare att detta äntligen kommer i fokus. Skall onekligen bli intressant att se hur de tacklar detta på nästa års Oscarsgala. Snacka om självrannsakan.

Tror personligen att detta handlar om en fråga om moral och vett och etikett. Behandlar du kvinnor nedvärderande och respektlöst så får du betalt därefter. Jag saknar idag mycket av den gammaldags artigheten och respekt man visade kvinnor förr, även om det är en romantiskt idealiserad bild av gentlemannen. Självupptagna svin som arrogant ser kvinnor som enbart sexobjekt är tackolov ett utdöende släkte.

Läs mer i kapitlet "Kärlek" i min bok...eller kanske i kapitlet "Stjärntecknens sämsta egenskaper"? (BIG SMILE)

Trevlig, alkoholfri Helg
önskar er en nyopererad (ljumskbråck) astrolog
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-