"Out of order" - eller Gone fishing?

 Hösten är snart här. En av mina absoluta favoriter.Som jag skrev redan i våras så kändes det nödvändigt med en lite längre frånvaro från astrologin. Har i princip aldrig "tagit ledigt" under mina år som astrolog utan alltid ställt upp när andra behövt mina tjänster. Nu kändes det dock som mina krafter sinat. Då jag redan som tonåring upplevde ångest och sedan levt med denna i olika perioder så var det nästan nödvändigt att helt enkelt stänga ner butiken och ta en time-out.

Detta blev dock inte så enkelt som jag trodde. Min kropp sade givetvis ifrån efter år av extrem nervpress med ljumskbråcket och prostatan, men nu i sommar tillkom ett för mig ovant symptom, nämligen yrsel. För knappt 14 dagar sedan rasade jag bara ihop och det var en hemsk upplevelse som gav mig en tankeställare. Läkarbesök med stor utredning konstaterade konstigt nog att alla mina värden var utmärkta men fick göra både EKG och blodtryckskontroll innan de var nöjda. Mitt blodtryck har alltid varit lågt och även nu utan anmärkning men skall även göra en 24-timmars-kontroll nästa vecka.

"Diagnos X" sa min läkare, vilket antagligen är deras förklaring av att "gå in i väggen eller snarare igenom den" eller att hamna i en mix av depression och utmattning. Ja, jag är väl ingen idiot. Jag fattar att jag överskattat mina krafter och min förmåga och troligen får skylla mig själv men som det känns idag så blir min ofrivilliga semester på obestämd tid.

"Jämna plågor" säger man visst men detta är inte roligt längre. Stapplar mina rundor (3 km) idag med en dåres envishet för att upprätthålla min kondition. Har dessutom senaste vintrarna fått problem med kalla fötter och underben vilket ibland kan upplevas stressande och göra det svårt att somna in. Detta beror enligt läkarna på ren förkalkning och skall utredas vidare.

Förlåt mina klagovisor men ville lite tydligare förklara varför jag har svårt idag med att fokusera på mitt arbete som astrolog. Varje dag är en plåga med oro och yrsel och jag gör vad jag kan för att distrahera mina tankar.

Jag återkommer med besked så snart jag ser lite ljus vid horisonten. Som terapi bearbetar jag min nästkommande bok som skulle kommit ut i år och som mer fokuserar på filmhistoria och astrologiska porträtt av filmstjärnor - min stora passion.

Hoppas ni har bättre tur med Kantareller än jag,

Jacob

21 september 2018
Månen i Vattumannen
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Mikael Nord » Bokslut:  ”En nyårshälsning skickad under 2019 års sista timmar. Med förhoppning om ett bä..”

  • Mikael » Mellandagar...:  ”God till dig också Jacob och förhoppning om ett bättre 2019. Läste att planetern..”

  • Ada » Time-Out:  ”Superbra skrivet ”

  • Eva » Teaser trailer - coming attractions:  ”Grattis Jacob Det måste kännas härligt efter så mycket "blod svett och tårar" oc..”

  • Anne-Lie » Jul i Aleppo:  ”Du kan ryta som ett lejon bäst du vill . Mig skrämmer du inte och jag ska köpa ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-