Hot as hell...

 Klockan är bara elva på förmiddagen och det är redan 31 grader på min altan och 26 grader i skuggan bakom huset. Europa brinner upp med över 40 grader i många länder men vi blir förskonade här hemma denna gången. Satt och tittade på damernas fotboll igår i England (Frankrike mot Island) där de spelade i 34 grader trots sen kväll, huvaligen.

Pilotstrejken över efter en extremt onödig och oansvarig process där det givetvis handlar om pengar och kontroll, så nu kan du flyga till Ukraina eller Portugal igen och vila upp dig. Även svenska tåg har problem med bemanning och vems är felet? Utförsäljningen av statliga företag leder automatiskt till nedskärningar och usel, snål planering, så gnäll inte, du som röstade fram Reinfeldt och marknadskrafterna! På sjukhus är du inte patient längre utan betalande kund. Skolorna har många kunder och privatskolorna har givit oss många fler miljonärer som köper och säljer skolor som vore de begagnade bilar, men vi har ju "valfrihet" att sätta våra barn i vilka skolor vi vill.

Hade egentligen inte tänkt gnälla idag men lever man nära existensminimum (10.500 efter skatt) och har en egen handgrävd brunn på bara 6 meter från sent 1800-tal, så är det lätt att bli stressad av torkan och hettan.  Hör till min ironiska förtjusning många som gnäller värre än mig och de sitter med inkomster mellan 20-50.000 kr i månaden. Vågar knappt använda min vattenkran och vattnar mina tomatplantor med eget gölvatten så länge det finns kvar. Hämtar vatten i dunkar hos ena dottern i Kalmar och duschar där en gång i veckan. På sommaren är det lätt att ta ett dopp i Agebo eller Björnasjö, en knapp mil hemifrån.

Ja, jag har haft allvarliga planer på att helt enkelt lägga ner min verksamhet. För få kunder idag och kroppen börjar säga ifrån, inte knoppen än dock. Går med dagliga smärtor i rygg och ben och lindrar med mina dagliga promenader på 3 km och yoga. Likt många egna företagare kan jag konstatera att det är många år sedan man hade en "vanlig semester med ledighet och avkoppling".

Därför erbjuder jag nu alla nya som tidigare kunder 50 % på valfri beställning under juli och augusti. På grund av sjukdom i familjen har jag redan nu möjlighet att hjälpa dig, eftersom min egen ledighet är framskjuten.

Anebo 19 juli med Månen i Väduren

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-