Valet del 3 "Krigsvinter" :(

”Krigsvinter?”

 Korttidspopulism, SAP ”Short Attention Span”, korvätande, valdebatter som liknat mello och slagkraftiga floskler har dominerat valrörelsen.

Tendensen från senaste åren håller i sig. En sexistisk, rasistisk, lögnaktig narcissist och ickepolitiker blev president i en av världens största demokratier och blev utskrattad och förlöjligad av större delar av världen och backade utvecklingen flera decennier med sin isolationspolitik och paranoja (livrädd för alla invandrare och knarkkarteller från Mexico och ville bygga en mur längre än Kinesiska Muren).

Sedan kom Brexit (2017-2020) med ännu en pajas som tyckte Storbritannien klarar sig bäst utanför Europa. Klimatkrisen med smältande isar, extrema översvämningar och extrem hetta med bränder som bara blir värre och värre. ”With sugar on top” exploderade Corona och förlamade HELA världen med miljoner dödsfall innan vaccin kom.

 Vad händer då i det gamla kungariket Sverige? Valrörelsen och debatten kom inte att handla om varken klimatkris eller kriget i Ukraina, utan om det ökade våldet med skjutningar, ett ökat hot om DINA pengar genom skenande energipriser och en hotfullt ökad inflation – allt som en konsekvens av galningen Putin.
Inga politiska sakfrågor eller frågor om hur mänskligheten MÅSTE lägga om sina vanor. Däremot hotfulla krav på hårdare straff, flera poliser, färre invandrare, fler kärnkraftverk, mindre bistånd och den magiska ramsan ”Vill du ha en förändring av detta elände så rösta på högern!” Högerkrafterna har spridit sig som en löpeld över Europa och även våra grannar i Danmark och Finland jublar över den politiska fascismen idag. Börsen har korkat upp sina champagneflaskor redan innan alla röster är räknade och snart fortsätter utförsäljningen av AB Sverige. På Academedia jublar man!!! ”Det skall löna sig att köpa skolor, sjukhus och vårdbolag”.

Mina tankar gick ett tag till Alec Guinness i den gamla filmen ”Bron över floden Kwai” när han plötsligt inser vad som händer och utbrister ”What have I done?” Kan se Ulf, Johan och Ebba stå i kör och säga samma sak… de har alla legitimerat SD och det blev deras eget fall med tappade röster. Deras gemensamma tapp i procent räknat blev till vinst för SD. Kul att se när de ler lite skevt och försöker hålla masken med uttryck som ”Allt för laget, inte det egna partiet” (Minus 0,7, minus 0,9 och minus 1,0 kostade den ramsan).

Nejdå, framgångssagan Jimmie Åkessons äventyr slutar inte här. Han blir visserligen inte statsminister, eftersom alla politiska partier inte kommer att acceptera detta, inte ännu skall tilläggas, men Jimmies otroliga framgång varnade jag för och nu har de tagit över i fler än 100 kommuner i Sverige – de ”arga, vita männen” i Trumps värld och de som bara ser flyktingar och invandrare som ett hot mot vårt svenska samhälle och som vill stoppa allt bistånd till krigets offer, inte bara i Ukraina.

Vem fick förresten rätt om Ukraina? Galningen i Ryssland sköt inte bara sig själv i foten utan lyckades även skapa en ekonomisk kris över hela Europa genom sin hämndaktion med oljan och gasen.

Läste nyligen att det även i Skolvalet blåser högervindar. Kanske bara tidstypiskt då både bildningsnivån (mobilberoende SAP) sjunker och rädslorna ökat för allt våld och hot om krig och brist på el? Jag som trodde de unga röstade som Greta Thunberg och månade om jordklotet? Suck…

Hur gick det då i valet och mina gissningar? Ja, inte helt full pott eftersom det egentligen bara fanns två förlorande ”vinnare”, Jimmie och Magdalena och en halv vinst för Miljöpartiet som ökade lite och blev kvar.

Enda missen egentligen bara stackars Annie Lööf som pratat för döva öron om klimatet, krisen inom vården och friskolornas övervinster. Troligen betydde hennes ”positiva energier” att hon slapp ifrån nu med livet i behåll, efter incidenten på Gotland i somras.

Johan ”korvätaren” Pehrson blev minsta parti men firade med en Stor Special med bratwurst till alla vegetarianers fasa (no fat shaming), men låtsades vara överlycklig över maktskiftet och att de lyckades hålla sig kvar över strecket

Även Ebba var överlycklig och tackade nog både Gud och Jimmie, trots minskade röster och kan nu stötta sina högerextrema kompisar och slipper jobba som mäklare istället. Hon har ju visat sig duktig på att köpa och sälja hus?

Tycker ni de senaste åtta åren varit en politisk cirkus så kan ni nu se fram emot en ännu dystrare politisk tidsepok. Kohandeln kan börja och vem som än blir statsminister så kommer det bli ett kompromissande och spel i kulisserna av sällan skådat slag. Kanske nya koalitioner eller block bildas?

Den stora gåtan förblir dock miljonären och manipulatören Ulf Kristersson. Jag avser hans mässande tjat om bland annat kärnkraften som ”lades ner” av företagen själva – inte Magdalena, men detta fick han alla okunniga hatare att tro. Har tidigare i sin karriär haft som princip att först sälja ut verksamhet till privata aktörer, sedan genom kommunen hyra dyrt av dessa. Han förlorade den symboliska makten till Jimmie men kan bli statsminister på kuppen. Rena Monty Python :)

Och apropå vår andra ”vinnare” Magdalena; Hade hon inte valt tidigt att liera sig med Ulf genom att ansöka om medlemskap i NATO så hade Ulf gjort detta till en valfråga som högern hade tjänat på. De har ju alltid velat ha ett starkt försvar så vi klarar ett angrepp från de farliga  ryssarna. Om nu inte Ulf lyckas få ihop en regering innan Jul så är det nog Magdalenas fel det med.

Så varsågoda, alla ni som la er röst på högerblocket. Ni fick som ni önskade. Alla ni fattiga, sjuka, arbetslösa och oroliga. Ni fick som ni ville genom att rösta på de som redan lever i ett ekonomiskt överflöd och bara vill ha mera. Vad tror ni partiledarna bryr sig om höjda matpriser och elräkningar egentligen? De tjänar alla över en miljon om året och slogs om att låtsas bry sig om Dig och din stackars plånbok. ”Det drabbar ingen fattig”….  

Läste att centerpartisten och kommunalrådet Christina Davidsson (EJ SLÄKT!!!) i Nybro kommun tjänar 64.350 kr/mån efter sin senaste höjning (1 april i år) av arvodet. Det är mer än dubbelt så mycket som en ”vanlig” arbetare tjänar...

Själv kvitterar jag ut 11.000 i månaden som pensionär idag, har nu helt tomt i min 100 år gamla 6 meter grävda brunn och samlar ved inför ännu en lång, hård, kall och dyr vinter.

Tur att man har råd med Netflix (129 kr/mån) så John Lennon fick rätt; ”Keep you doped with religion, sex and TV” (från 1970 ”Working class hero”)

Bifogar en länk över politikernas arvoden nedan här om ni tycker jag överdriver;

 https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/sa-mycket-tjanar-partiledarna-se-hela-listan

Och inte en enda kantarell har jag hittat ännu…
Klimatkris???

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/O8QavO/fragan-om-klimatet-som-alla-missade-i-slutdebatten

”Story of my life” (Leon i Resident Evil)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-