Mello idag - NATO imorgon

 Måste Sverige vara med i NATO för att få tävla i cirkusen Mello? Idag på multimiljardären Zuckerbergs egen födelsedag är det äntligen dags för sista avsnittet i "Jakobs" teveserie Mello. Måste tyvärr erkänna att jag medvetet missat alla delarna i serien. Men ikväll kommer jag i alla fall ha på min tv. Vill ju inte missa denna Monty Python sequel där vi utlovats ryska hackerattacker och en symbolisk manifestation mot Ryssland där alla tävlande bidrag sjunger på engelska, inte som förr på 1900-talet där länderna sjöng på sitt eget lands språk. (Rätta mig gärna om jag har fel. Har inte hört ett enda bidrag i år men märkt en tydlig tendens under senare år att de flesta bidrag oftast sjunger på strömlinjeformad engelska. Varför inte på ryska istället så Putin blir glad? Eller det bästa vore väl om alla bidrag sjöngs på ukrainska bara för att visa att vi stöttar dem i deras kamp?) Undrar om Putin kollar ikväll?

Jodå, jag är så gammal så jag kommer faktiskt ihåg när Eurovision var EN (1) tävling i Sverige och EN (1) final i ett exotiskt land någonstans i Europa. Man fick höra musik och sång på olika språk i det multinationella Europa och ofta röstade "grannar" på varandra. Sverige stod stilla en kväll och alla tyckte att "fel låt vann" på löpsedlarna dagen efter. Sedan kom Sverige sist i stora finalen (Forbes). Såvida inte ABBA var med. Det var spännande med rösträkningen och man satt och hoppades på sin egen favorit.

Idag har det blivit en kommersiell komisk fars och franchise där vinnarna redan i deltävlingarna firar som om de vunnit OS-guld eller lyckats lösa cancerns gåta och visar alla barn och tonåringar hur viktigt det är att alla omkring skall bli indränkta i alkoholhaltiga drycker när man vunnit och blivit världsberömd över en kväll. Sedan måste det väl vara orättvist med upplägget? De som kommer till "andra chansen" får ju visa upp sig tre gånger, de andra bara två.

Idag spelar det ingen roll vad de sjunger, om det inte innehåller magiska ord som "Fred" eller "Frihet" och känns mer som en enda lång tävling på engelska där pausinslagen och oräkneliga "repriser" gör hela tävlingen en mil lång och dröjer till efter midnatt. Dessutom är det idag bara det rent visuella som gäller. Liknar mest en tävling med gimmicks och märkliga upptåg med vatten eller krossat glas på scenen??? Och alla dessa strålkastare som fladdrar fram och tillbaka och ger upphov till epilepsi? Var det inte sång och musik man tävlade i?

Kollade svenska bidraget nu på youtube och stackars trötta Fisken Cornelia med sin Måne i Oxen var tvungen att sitta ner när hon började sjunga. Varför känns det som om man redan hört låten tidigare? Tyckte inte låten stack ut speciellt och hon måste ha blivit frusen efteråt eftersom hon knappt hade kläder på sig... och varför detta mode med 2 kilo skrot i öronen? (Nej, använder inte smycken, ej heller tatueringar). Måste vara jobbigt att tvätta håret hahahahaha...

När det gäller den vackra europeiska tanken om ett gemensamt europa så var jag redan på 90-talet emot både EU och Euro som valuta. Varje land har sin egen unika kultur och sitt eget språk och tanken slätar mest ut och gör oss som kloner av varandra. Nu spelar det ingen roll vad man tycker eller tror. Sverige kommer absolut i sann "demokratisk" anda (alla är med och bestämmer) att lämna sin 200 år gamla neutralitet och bli kompis med alla européer, inklusive diktatorn i Turkiet. Magdalena var både smart och feg. Hade sossarna dragit ut på beslutet hade de natotillbedjande dyrkarna huggit som en kobra och gjort det till en valfråga som "högern" hade vunnit på. Så ni förstår att det inte var ett lätt beslut för Vattumannen Magdalena.

Nu går Månen in i Skorpionen och länge leve Ukraina och USA´s fosterbaby NATO och RIP kära mor Margareta idag som skulle fyllt 86 år. Hon hade garanterat inte röstat för NATO. Det vet jag i alla fall.
Lycka till inatt alla mobilbesatta appälskare och glöm inte glo på din TV ibland oxå och jag håller tummarna (de blå smurftummarna) för slutet på sagan om "den vackraste visan" 2022. Må bäste hen (höna?) vinna...

Heja Jakobs <3

14 maj 2022 med Månen i Scorpio
(som egentligen hellre kollar på "Breaking Bad" i repris än har på sin teve)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-