6 år senare

 I ärlighetens namn har jag varken orkat eller haft tid att skriva något här på Starblog på länge. Sedan Boken kom ut den 22 juni 2017 har det mesta handlat om ett privat fokus på döden, sorg, krämpor och allt mindre tid till vila och avkoppling.

 Med en dåres envishet upprepar jag att jag skrev boken i första hand för mina vuxna barn. I andra hand till nyfikna klienter jag mött under mer än 40 år som astrolog. Den var egentligen inte menad som lärobok utan svällde snabbt till en encyklopedi eftersom jag har en tendens att vilja med med "allt" och lite till. Tanken var även att det bara skulle bli just "en" enda bok och då ville jag ju ha med så mycket som möjligt av kuriosa. Blev tvungen att dela upp den i olika sektioner; astrologi, världen idag med sociala medier och lite djupare, allvarligare ämnen som många anser vara tabubelagda, som döden, droger, ångest och "helvetet" eller livet efter detta. Allt kryddat med film, musik, humor och fotboll. Så det blev ju ingen renodlad astrologibok. Jag var nog dessutom lite synsk, för jag hade med ett omfattande kapitel som hette "Krig genom historien" men valde att ta bort detta. Det globala fenomenet Corona komplicerade ju dessutom livet inte bara för mig och alla processer pausade eller stannade upp. Påbörjade en revidering av boken där jag plockat bort nästan hälften och arbetade samtidigt med en antologi om Film, och allt detta stannade upp när man skulle fokusera på ren överlevnad och fick börja med handsprit och ansiktsmask...

Jag har inga problem med självkritik och kan idag konstatera att det var både för magstarkt och skrämmande för många. Känner mig ju ofta som "en finne i Guds arsle" (minns inte vem som skrev detta). Fick knappt någon feedback alls, undantaget en handfull personer som vågade kommentera och som min ena syster sa "bara att få ihop en bok och få den publicerad på egen hand var en bedrift". Då med det mest ekonomiska alternativet BoD där man bara betalar en grundplåt på runt 5.000 och får provision på sålda böcker (och 5 st egna ex). För att anpassa mig till tidens sociala medier (inte kinesiska Tik-Tok) så gav jag även ut den som e-bok, men den engelska versionen blev ren hybris då den kostade mig över 30.000 kronor, främst för hjälp med översättningen.

Har fram till idag ändå sålt över 120 st totalt och då är e-böckerna närmare 30 st. Ni kanske även minns att jag pratade om en ljudbok och det har ju idag blivit populärt och vanligt när vi översvämmas av poddar i alla ämnen. Dessutom går många idag med headset, öronsnäckor eller hörlurar och hjälper till att försörja Spotifys och Youtubes miljardärer.

 Men jag har fortfarande planerat att prata in den och distribuera eller sälja till symboliskt pris för er som föredrar att lyssna.

Sedan 2017 har jag mist båda mina föräldrar (båda under 2018 med tre månaders mellanrum), min ena syster fick cancer, blivit opererad flera gånger, mist 5-6 katter/kattor (en per år, ren "Jurkyrkogård" här hemma idag) och bokstavligen gått på knäna i min process att rensa ut och gå igenom mina föräldrars saker. Psyket är konstigt nog intakt (Måne i Scorpio) men kroppen vill inte längre köra i 200% som jag alltid gjort utan har börjat säga ifrån med konstant värk i armar och ben, ryggen har gett upp trots min yoga och en smygande artros i mina handleder. Läs nu inte detta som klagomål utan mera som ett kyligt konstaterande som leder till en insikt om att man kanske skulle ta det lite lugnare.

Som jag tidigare skrivit är det svårt idag att tigande betrakta ett sjukt samhälle där den trygga Välfärden är nedmonterad och högavlönade politiker ljuger och lismar inställsamt bara för egen vinning och idioter verkar idag styra våra mäktigaste länder. Kan känna mig som en Alien på en främmande planet där klimatet redan är i sin dödsryckning och många förvånat betraktar naturkatastrofer som kommer att ta död på miljoner. Ironiskt nog är Miljöpartiet ett av de minsta och det kanske är tidstypiskt? Läste en gång att framtidens konflikter inte kommer att ske mellan traditionellt Väst och Öst utan mellan de Rika och de Fattiga som kommer att protestera när hetta, översvämningar och katastrofer slår till.

Det kan inte vara lätt att vara ung idag och ha som förebilder idoler på Youtube eller Tik-Tok eller Influencers som badar i ekonomiskt överflöd och drunknar i sin egen  narcissism. Yta ("facebook"), utseendefixering (Paradise Hotel) och "snabba cash" (8 miljoner spelföretag idag) är drivkrafter idag där miljardärer, inte miljonärer längre, är de mest beundrade och de som har mest inflytande idag.

Btw, inte bara jag som saknar vatten till mina stackars förkrympta jordgubbsplantor. Hörde på radion förra veckan att det av årets skörd kommer att bli väldigt små gubbar. Vi fick tacksamt 10 mm regn här nyss men det mesta är torrt och gräsmattorna sönderbrända. Många bönder tvingas även nödslakta då djuren inte har foder att äta. Har sagt det förr och upprepar - Vatten kommer att vara dyrare än Guld i Framtiden :) (I nybyggda lägenheter kostar dricksvattnet idag) Tur man kan bada i Björnasjö om man behöver duscha eller tvätta sig...

Trevlig Midsommar

Hela Jacobs Värld 22 juni 2023

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-